Přejít na obsah

Šedá kombíková Myš

Doporučené příspěvky

ked ste pri tych olejoch, mam si nechat vymenit olej v prevodovke? mechanik ho vraj este nikdy na dvojkovej octavke nemenil, kedze tie naplne maju byt dozivotne, ale v mojom vlakne mi to niekto jednoznacne kazal vymenit vsak? smile.gif ..mam najazdenych 176tisic km, alebo mozno o nejakych 10tisic viac... aky olej a kolko ho tam ide a co zhruba stoji? buduci tyzden sa chystam taktiez k mechanikovy, na vymenu, +kontrolu geo, tak by som mu dal vymenit aj ten prevodovy olej rolleyes.gif

dikes

Odkaz ke komentáři

starý olej se dá odevzdat zadarmo... a jinak je fakt, proč platit x stovek za povolení šroubu a vypuštění oleje... nedejbože kupovat olej ve škodovce :angry:

nikdy jsem toto neřešil; když mám prachy na úpravu auta, tak mám taky peníze na jeho údržbu v servisu. Prostě jsem nad tím nepřemýšlel to dělat doma. Jisté věci si zkrátka doma nechci dělat a budu je vždy nechávat dělat v místech, kde na to jsou vybaveni lépe než já v domácích podmínkách.

feki: olej v převodovce se nemusí měnit, je to doživotní náplň. Ale vyměnit se může, ničemu to neuškodí. Já toto provedu při příští prohlídce ve zhruba 170tkm. Kolik převodovýho oleje tam je z hlavy nevím.

Odkaz ke komentáři

Honzi, asi bych to přirovnal k longlifu a že vzduchový filtr vydrží 90k km, palivák atd.... v našich podmínkách určitě ne...

http://www.autopress...evodoveho-oleje

nepěkné obrázky asi jako když vyndáš vzducháč po 40k km jako já minulý týden

Náplň (litry): 1,9/2,3

Poznámka: Náplň 1,9/2,3 l platí pro typ převodovek 0A4/02Q, náplň 2,1/2,3 l platí pro typ převodovek 02S/02Q.

však to chápu, ale i mě to celkem baví, odšroubovat plastovej kryt, pekáč pod auto a odšroubovat šroub..

u Common railu se sice debilně vyndává olejový filtr...do hodky hotovo v klidném tempu.

Odkaz ke komentáři

zvedneš si nějak přední kolo, odšroubuješ cca 6 šroubu, ten plastovy kryt mod motorem, hodíš pod auto pekáč nebo nějakou nádobu a odšroubuješ stříbrný šroub, nejde přehlídnout.

vyndáš olejový filtr, namažeš zaděláš šroub. naleješ olej podle motoru, po chvilce odměříš na odměrce a dyžtak doleješ kolik chybí, nastartuješ... a pak dyžtak opět doleješ...

Odkaz ke komentáři

K tomu oleju v prevodovke určite ho aspoň skontroluj... ja som z tej "doživotnej" náplne mal pri 165t km miesto dvoch litrov len pol litra.. aj mechanik povedal že to ešte nevidel.. samozrejme únik nebol vidieť žiadny, prevodovka suchá len som mu ho kázal skontrolovať keď menil zotrvák..

Odkaz ke komentáři

nikdy jsem toto neřešil; když mám prachy na úpravu auta, tak mám taky peníze na jeho údržbu v servisu. Prostě jsem nad tím nepřemýšlel to dělat doma. Jisté věci si zkrátka doma nechci dělat a budu je vždy nechávat dělat v místech, kde na to jsou vybaveni lépe než já v domácích podmínkách.

to jo, já to beru. Na co si netroufnu, tak to taky nepokouším :). Jen že zrovna výměna oleje je naprosto jednoduchý ukon :) a dát za litr oleje 500,- je podle mně vyhazování peněz oknem..

Odkaz ke komentáři

ale kdo píše, že jsem platil za litr oleje 500Kč? :rolleyes:

olej jsem bral 5l bandasku od Jeldy (a kamarád ze servisu by mi tam pro něj stejně dojel, protože sami zákazníkům nabízejí dvě možnosti - buď olej ze sudu za 800Kč/litr, nebo ten samej olej za 850Kč 5litrů od Jeldy :D ). A zbytek mě netrápí. Za komplet prohlídku jsem platil necelých 1900Kč a mám v tom všechno ;)

Vždy to musím poměřit s časem, který jsem tím ušetřil a teprve to porovnávat.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Za poslední dva dny 2x chyceno plechem pod motorem! :angry::blink: a to bylo vždy v malých rychlostech :wallbash:

První škrt (nebo spíš rána) byla v Bakově nad Jizerou na kostkách, kde byla před kanálem voda pod kostkama a se mnou se to zhouplo :o

Druhý pak v Bouli v centru u Zverimexu, taky na kostkách. Ale tam to byl "čistý" škrt, nic víc.

A v Německu nikde nic ;)

Jediný co se teďko děje je to, že naskakujou kilometry (aktuálně téměř 159tkm), leje se nafta a jezdí se. Doufám, že tento bezproblémový a bezporuchový stav vydrží :palec:

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...