Přejít na obsah

Historie vozu podle VIN

schwaara

Doporučené příspěvky

Tak tak, nejhorší je dodatečný prodej, ale co se týče spolehlivosti je to vždycky jen o dodatečným kusu, viz ta moja fabie, jezdím cca 25tis za rok, a na autě jsem měnil mimo plán (už jsem to s něčím kupoval) jen držák převodovky za cca 600,- toť vše, jen leju občasně pár litrů benzínu a tlačím plyn (jen abych to nezakřikl :lol: ) , ale jak říkám, důležitý je celkový stav, já radši koupím auto co mělo servis a choval se k tomu někdo hezky co má 300 než auto po praseti se 200tis, vždycky to na tom autě poznáš.

Odkaz ke komentáři

Jo to je pravda, že to je vždy poznat. Také jsem měl možnost vidět poctivých 300 000 km a pak auto se 180 000 km bylo v hrozném stavu. Teď jsem rád za to co mám najeto 154 000 km. Už s ním mám 5500 km a zatím vše v pohodě a je to znát. Jenže to člověk musí fakt hledat a když vidí něco pěkného tak hned jet. Já vybral až 5-té auto. A hledal jsem asi měsíc. Byl jsem se dívat právě na 5 a až to 5-té bylo podlé mých představ, ale člověk musí fakt počítat s tím že až to bude prodávat tak už tolik nedostane. Dělá se to všeljak a jakmile tam je další majitel tak lidi couvají, protože mají v hlavách zapamatováno že auto má být po prvním majiteli a radši koupí po prvním majiteli vrak než po 3 vymazlený. Jenže to je přemýšlení některých občanů. Jak už to je psáno raděju na tachu málo něž hodně a poctivých, protože co by si o mě lidi řekli že ?

Odkaz ke komentáři

Tady to je viz jak jsem psal, ty auta mají do 300-600tis ale důležitá je tacho :D

http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=0&telefon=420732229708&jmeno=tel.:%20732%20229%20708

Se 3mi takovými kousky už jsem měl čest a všechny měly hluboko přes 400tis :D ale na tachu 190-250 (následně zjištěno z diagu)

P.S. ne s tímto prodejcem, to nevím, ale přesně tyto kousky z F a S

Upraveno uživatelem vevca
Odkaz ke komentáři

Nenašel jsem to. Ale jen jsme to tak rychle projeli, nenechal jsem si to tisknout, ukazoval mi to na monitoru. Ale využiju ještě teď akci Škodovky, kdy zdarma zkontroluji ojetý auto. www.skoda-auto.cz/mam-vuz-skoda/akcni-nabidka/kontrola-ojeteho-vozu-zdarma Tak se na to zeptám znova, ale počítal jsem s tím, že ho budu nejspíš měnit. Spíš jsem se bal motoru a nájezdu km.

Odkaz ke komentáři

Olej uvidime. Dolil jsem ho a uvidí se. Jj, naposledy to servisoval ten soukromý člověk. Cca ve 160 tisících. Tak Jediný, proc to vrátil, me napada spotřeba po městě. Zjistil jsem si, ze vlastní nějakou restauraci. Tak asi pro to. Nebo proste chtel koupit novy no. Jinak 4x4 šlape nadherne. Vyzkoušel jsem to dnes v Bedřichově, kdyz jsem se drapal na Weberovku a nádhera...

Měl bych dotaz, i kdyz jsem ve VIN fóru, prestavoval jste někdo tsi do plynu? Volal jsem dnes do Cvikova a prý to není problém. Podle čísla motoru atd.

*restauraci v Jablonci a pokud jezdi po městě, tak octavka papá vic než dost

Odkaz ke komentáři

Tak zas takovej nesmysl to není, ale chce to kvalitní sadu, ten přívstřik by to mít měl, navíc i Flash (přímaz) a protože je to technologie Vrstveného vstřikování, je to velmi citlivé na seřízení a drahé na stavbu. Např na 1,6 se dostaneš sakum prdum do 20max 25tis u TSI a FSI jsi kolem 35tis.

P:S. ale mě nepřoijde že by to nějak žralo to TSI jezdi to o 1,5 litru víc jak nafta, tak co řešíš??

Upraveno uživatelem vevca
Odkaz ke komentáři

ono jde koupit to kapalné LPG, ale je s tím dost problému(na vedlejší formu to někdo dával na 3.6 FSI, že si to objednal a bude to mít bez problému, pak napsal že mu ten motor kucká a od tý doby nenapsal). Hlavně za to vyhodíš 40 000kč, než se ti to vrátí.... Neříkám, že to nějaká firma neumí nastavit ideálně ale ale...

V rychlosti koukám sem, kapalné je od 55000kč http://www.fedorauto.cz/prestavby-fsi-tfsi

To sis měl radši koupit 2.0 TDI CR předokolku a neřešit tyhle nesmysl u TFSI, u mpi je lpg něco o dost jiného.

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

navratnost za 2 roky ? myslim ze by tady pak kazdy jezdil na plyn ... navic jsem nekde cetl, ze pokud je spotreba auta do cca 6 - 7 litru nema cenu do auta vrazet plyn, ze se ti to skoro vubec nevrati tahle investice ... a pokud se nepletu, tak plyn je sice levnejsi, ale ma vyssi spotrebu (obecne 10-15% vice nez prumerna spotreba auta) a v zavislosti na velikosti nadrzi je dojezd nejakych 500 km ?

Dalsi nevyhoda plynu: nesmis do garazovych parkovist, revize co 5 let plynove nadoby ...

Odkaz ke komentáři

Ja Nevim. Najezdim 500 km tydne x 4 = 2 000 km za měsíc. 2 000 x 24 měsíců = 48 000 km za dva roky. Ted mam spotřebu tak 8 l na 100. Rekneme ze na plyn to bude 10 l na 100. Tzn. 31 Kč x 8 = 248 Kc na 100 km, tj. 1 km za 2,48 Kč. Za ty dva roky je to pri nájezdu 48 tis. km 119 000 Kč za benzin. V plynu to bude brat 10 l x 15 Kc. Jsme na 1,50 za 1 km. 48 000 km x 1,5 = 72 000 Kč. Už jen ten rozdíl 47 000 Kč mi zaplati investici do plynu, včetně servisů ne? :-)

Odkaz ke komentáři

Ja Nevim. Najezdim 500 km tydne x 4 = 2 000 km za měsíc. 2 000 x 24 měsíců = 48 000 km za dva roky. Ted mam spotřebu tak 8 l na 100. Rekneme ze na plyn to bude 10 l na 100. Tzn. 31 Kč x 8 = 248 Kc na 100 km, tj. 1 km za 2,48 Kč. Za ty dva roky je to pri nájezdu 48 tis. km 119 000 Kč za benzin. V plynu to bude brat 10 l x 15 Kc. Jsme na 1,50 za 1 km. 48 000 km x 1,5 = 72 000 Kč. Už jen ten rozdíl 47 000 Kč mi zaplati investici do plynu, včetně servisů ne? :-)

Vypocet krasnej, ale nemas tam privstrik (20-30% - 1.5-2l) a primaz.

Takze..

10l spotreba LPG + 2l benalu jako privstrik

(10 x 15) + (2 x 31) = 212/100 = 2.12 Kc/km

2.12 x 48000 = 101 760 Kc

levnejsi te vyjde snizit spotrebu zpusobem jizdy, pokud bys to dokazal byt jen na 7l/100km:

31 x 7 = 2.17 Kc/km

Zjisti od nej vic informaci a idealne at ti posle nejaky materialy. Mimo to, auto na plynovej pohon startuje vzdy na benzin a po nejakem zakladnim zahrati se prepne na plyn.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

ja to kdysi taky tak pocital, vse vychazelo krasne super, tech kalkulatoru co bylo na webu .... ale pak se staci zeptat par lidi at uz na foru ci znamych - realita je uplne jina, kalkulator ti idealne vypocte, ze se ti to vrati za 2-3 roky, ale nekterym se to nevratilo ani za 5 let ...

jak pise laurin & klement, naucit se s tim autem jezdit, predpovidat sitauce a ne bezhlave (obrazne receno) brzda-plyn ... kdyz jsem zacinal u sveho auta byť 1.2 TSI jezdil jsem za 6,5, ted dlouhodobe se dostavam na 5,5 litru a pritom jsem nesnizil cestovni rychlost

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...