JayFader Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Auto jsem koupil na original 17" alu kolech se sadou šroubů včetně pezpečnostních. Teď mám připravené nové zimní gumy na 16" plechu, ale přemýšlím, než to přehodím, jestli použít stávající sadu šroubů vč. bezpečnostních, nebo koupit šrouby nové. Poraďte mi prosím, jak to řešíte vy. Předem dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Ja používam dve sady skrutiek ...je škoda používatˇbezpečnostné skrutky na plechy,na Tvojom mieste kupim ešte jednu sadu a máš pokoj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Woody Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Proč je škoda davat bezpečnostni šrouby na plechače? Vždyť se kradou i zimaky na plechach. Pokud maš na hlinikach i plechačich stejnou dosedaci plochu šroubu, tak neni duvod dávat jiné. Jo a musi ti pasovat i delka šroubu, ať to to po dotahnutí někde nedrhne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Ak sú originál Škoda disky aj plechy aj hliníky, je možné použiť tie isté šróby a je zbytočné kupovať ďalšiu sadu, pretože sú rovnaké. A bezpečnostných, tých nikdy nie je dosť, kradnú sa aj obyčajné plechy, stačí keď sú obuté do novšej gumy :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Woody Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Já mam neorigo al kola a šrouby jine než na plechy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Už neplatí, že na hliníkáče bys měl mít šrouby s kuželovou a na plecháče s kulovou plochou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Na originál disky či už plechové alebo či hliníkové boli vždy rovnaké šróby, aspoň čo si u Škody pamätám. Samozrejme, keď niekto má hliníky iných značiek, tam to neplatí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Já mám neorigo zimáky konkrétně speedline a v pneuservisu mi řekli že tam sou stejný šrouby pokud nechci ty co dávaj k novejm dikům že je odemne za 200 odkoupěj takže jsem rád že mám jednu sadu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Já mám na létních jiný šrouby než na zimních a to mám obojí hliníky. Na zimu škodovácký 15 a na léto neoriginální 17. Jen jsem to zpočátku nějak nedomyslel a když jsem v létě píchnul, tak mi nějak ty letní šrouby nešli na originální škodováckou rezervu Od tý doby vozím v létě jednu sadu šroubů v kufru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 (upraveno) heh :D to mi připomíná když jsme v zimě u táty píchli taky neorigo hliníky tak jsme tam nedostali klíč na povolení ty kola měli tak malou díru že jsme nakonec museli koupit ráčnu a slabostěnej ořech protože žádnej klíč tam dostat nešel, taky sem se tenkrát málem smíchy neudržel :lool: Upraveno Říjen 29, 2012 uživatelem header009 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JayFader Odesláno Říjen 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Tak jsem mrknul na ty kola. Jsou to nakonec 15" plechy Kfz 9165 6x15 a na nich bridgestone blizzak 195/65r15 91t. Nemáte s podoným plechem zkušenost? půjdou mi tam šrouby z kol Škoda Pegasus 17"? Nemám teď bohužel možnost to vyzkoušet. Rovnou bych případně koupil ještě jiné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 V klidu použij stávající šrouby s kulovou hlavou,KFZ 9165 je standardní ocelový ráfek dodávaný do prvovýroby. http://www.e-pneu.cz/plechove_disky.php?v=skoda& http://www.e-pneu.cz/tuv_ocel/9165.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Tak tak, já taky používám 2 sady šroubů zimní neorig 17" , letní orig 18", ale v mém případě bych to tam dostal oboje, jinak na scoutu tam jsou obě Alu sady orig, takže orig šrouby. No a na fabii mám Borbety 14" původem Toyota (zvětšovala se středová díra) no tam přesně sednou orig šrouby taky, jak délkou, tak hlavou, takže je to jen o typu kol, ale jak už to bylo psané, orig alu a orig plech= orig šrouby (včetně pojistnáků). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Už neplatí, že na hliníkáče bys měl mít šrouby s kuželovou a na plecháče s kulovou plochou? Na originál disky či už plechové alebo či hliníkové boli vždy rovnaké šróby, aspoň čo si u Škody pamätám. Samozrejme, keď niekto má hliníky iných značiek, tam to neplatí. Nejsem si jistý Igore - na Fabii jsem taky měl dvě různé sady šroubů, tak jak píše George. Jinak bezpečáky na plechy je snad blbost - stačí hasák a jakýkoliv bezpečák (na plechu trčící ven) je hned povolený... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baloo Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Pokud máte originální hliníky a originální plecháče, tak nepotřebujete dvě sady. Já osobně používám dvě sady, protože nemám originální hliníky, ale používal bych je stejně tak, protože do letňáků chci mít ty šrouby pěkne stříbrný, což v zimě by dostaly hrozně na pr*el... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Já mám na šrouby čepičky, orig černej lesk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JayFader Odesláno Listopad 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2012 Díky za reakce. Hodil jsem tam ty plecháče, šrouby sedí, jak jste psali, takže ok. Přemýšlel jsem, že bych koupil taky sadu navíc, abych měl šrouby na léto a šrouby na zimu do soli, ale bodám na to. Stejně jsou ty šrouby z nějakého ušlechtilého materiálu, takže akorát ztmavnou, ale jinak jsou ok. Na letních discích mám jestě originál krytky šroubů, takže ani vidět nebudou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Listopad 3, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2012 Přesně tak - na oktě je používám jak v létě tak v zimě a zvlášť s krytkama není co řešit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.