Werbik Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Ahoj, už nějaký čas tu brouzdám a sbírám rady a rozhodl jsem se taky pochlubit svou raketou. Nejdřív trochu o mě, jsem 20ti letý student vš(to jen na svou obhajobu, že s "tuzingem" postupuju pomalu) a pocházím z Chomutova. A jsem naprostý antitalent, co se aut týče ale na druhou stranu si rád co nejvíc věcí dělám sám :D. A musím podotknout, že bez asistencí mého strejdy bych asi nic neudělal. Jedničková oktávka v kombíku a samozřejmě v naftě byla můj sen asi od patnácti a nečekal jsem, že si ho splním tak brzo a to krátce po 18ctkách. A teď to zajímavější... o autě: Sháněl jsem oktávku v luxusním stavu kolem tří měsíců a jak jsem nakonec dopadl si přečtete níže. Auto jsem koupil s tím, že špatně táhne a můj "odborný" poradce byl přesvědčen, že se jedná o váhu vzduchu, tak jsem jí vzal (jo, byla to blbost ale já jí prostě musel mít). Nakonec se ukázalo, že je závad hned několik a vzhledem k šikovně sepsané smlouvě jsem neměl nárok na náhradu ani koruny. Musel jsem si koupit nový motor, vstřiky, nechat vyčistit turbo a spoustu drobností... rv. 1999 najeto: :lool: motor: AHF (nyní ALH- nájezd kolem 100tis. km) výbava: slx interiér: šedý barva: stříbrná metla co jsem udělal/nechal udělat/koupil: -motor -váhu vzduchu -repas turba -vstřiky -brzdy komplet -folie -sundání lišt ze dveří -ložiska co mě čeká: -přestavba exteriéru na facelift (možná rs nárazník?) -pořádný kolesa na léto -ofuky -výměna plynových vzpěr 5. dveří -předělání otvírání kapoty na plynovou vzpěru -denní svícení To by bylo asi vše zatím *jinak k dnešnímu dni mám ještě objednané: -gumy barum polaris 3 -baterku varta silver dynamic 74Ah 750A -brzdové destičky přední zimmerman -rozvody+pumpa Ještě se musím pochlubit fotem ze sobotní horské projížďky s bratrancem... To víte první sníh 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Vítej mezi náma, octule vypadá dobře ;) a co se týká oprav, tak aspoň teď víš co je vše měněno a máš jistotu, že bude vše v cajku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Říjen 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Díky, díky :) ... jo, to samé si taky říkám, už jsem jí teda několikrát chtěl prodat a koupit jinou ale je fakt, že je tady vysoká šance, že by to bylo z bláta do louže a hlavně, už má "pár" much vychytanejch po tý technický stránce a nerad bych jí někomu nadělil, aby si jentak vozil prdelku :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanyzzz Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 Já se při koupi držel rad "Jak se Ti něco nezdá, Hanysu, utíkej od toho..." Zrovna bazarovej trh je Oktávama zalitej až po okraj, takže je opravdu z čeho vybírat, bohužel hodně jich je pěkných zmetků, které vlastnili nějací dobytci a nebo jen lidi, kteří je měli jako služební a nehleděli na chování... Každej mi říkál, že to a to je v poho, že je to levný na opravu, a že to není velká závada a že tohle to tak prostě dělává :D Jsem ve znamení vah, a každá nesrovnalost v autě mě hned rozhodila a už jsem byl pozorný. - to jen k tvé připomíce, žes to koupil navzdory tomu, že to netáhlo... To já bych to zaparkoval tam, kde mi to půjčili a nashledanou Tvá máňa :D Já jsem naštěstí našel celkem krasavici, s minimem "problémů", naprosto funkčním a bezzávadovým motorem a teď je mi hej :) Máme za sebou dva měsíce soužití a 4500km najetých , bez jediné závady (nepočítám výměnu rozvodů a veškerých filtrů s olejem - což je pro mě taková povinnost, když nevim kdo to kdy dělal naposled). Takže vítej a P.S.: Stříbrný jsou nej! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Říjen 30, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2012 Tak to ti gratuluju Hanyzzzi, máš očividně něco, co mě chybí... ten "alarm" :lool: Ale abych nevypadal jako úplnej loula, tak musím říct, že mě vyšla cenově i s opravama stejně draho jako se tenkrát prodávaly, byla na ní sleva 30tis... Jinak tobě přeju ať slouží, zima ti jí prověří :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Listopad 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2012 Dneska jsem nechal konečně přezout, vyměnil jsem brzdové destičky a baterku (týýý jo, to je rozdíl ), díky výměně sjetých destiček jsem se zbavil otravného, konstantního pískání levého předního kola a pískání při brždění a co mě překvapilo, že jsem se zbavil i vibrací volantu při brždění, myslel jsem, že budou zvlněné kotouče a byl jsem mile překvapen destičky pro porovnání... už bylo na čase 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanyzzz Odesláno Listopad 10, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2012 Tyjo, tak těm vibracím u brždění se při porovnání těch destiček vubec nedivím :D Včera jsem taky přezouval a koukal jsem na ty své a jsou asi v půlce, tak jsem ještě v klidu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Prosinec 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2012 Tak abych si to tu trošku zaktualizoval... -dnes jsem objednal trysky sprint 764, tak uvidíme na kolik koníků to naladíme, i když na chip bude ještě času dost jelikož se pomalu ale jistě začíná ozývat turbo, tak bych tam chtěl dát asi VBčko a pak to poladit, uvidíme. -podařilo se mi lehce odřít o vrata pravej přední blatníček (nejde to ani vidět ale na*ralo mě to... kdybych do toho dvora nezajížděl 1000x tejdně, tak neřeknu ale... :-D ) -proběhla čistka "plováku" (respektive celýho toho zařízení, nevím jak se jmenuje), ukazatel paliva si dělal co chtěl, už je ok - a rozvody jsou na autě (pozn. pro mě: při 220tis) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Prosinec 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2012 Tak jsem dneska ve tři ráno udělal tuzing exteriéru, musim se pochválit, jak je rovně Pozná někdo toho pána? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Krookous Odesláno Prosinec 26, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2012 Pozná: Je to přeci kapitán Morgan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Leden 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2013 Tak abych přispěl zase troškou do mlýna, sprinty už mám v autě, okolí mi říkalo, že to ani nepoznám ale mě přijde, že mám najednou raketu , co jsem vyzkoušel zatím, tak předtim auto po 160km/h už defakto nejelo, teď táhne jak bejk do 190ti a to tam ještě neni ani ten chip -- jo a po městě normální jízdou jezdím pod 5litrů, což je o litr lepší než před výměnou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Leden 11, 2013 Sdílet Odesláno Leden 11, 2013 (upraveno) Pěkná oktulka pane 99tka SLX ropáček v kombajnu to je jak ta moje šedivka. Tak ať ti okta dělá jen a jen radost a spoustu km bez nehod Upraveno Leden 11, 2013 uživatelem Živočich7007 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Duben 24, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2013 když vylezlo to sluníčko, tak jsem byl dneska nakupovat, sehnal jsem kola přesně podle svých představ, za super peníze a v super stavu ...i když to tak nevypadá, jsou to sedmnáctky - teď až bude čas, budu natírat brzdiče, jakou byste doporučili barvu? pohrávám si s myšlenkou kanárkově žluté ale nevim... nechci aby to byl kolotoč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Werbik Odesláno Duben 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 26, 2013 když červenou má každej :( nakonec jsem se rozhodl pro růžovou , jdem do toho s kamarádem. chtěl bych se zeptat, jestli někdo nesnižoval jen menšíma pružinama, jak se to chová, jaký by doporučil a celkově prostě na co si dát pozor 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.