Přejít na obsah

Moje stříbrný "zlato"

Doporučené příspěvky

Ahoj, už nějaký čas tu brouzdám a sbírám rady a rozhodl jsem se taky pochlubit svou raketou. :lol:

Nejdřív trochu o mě, jsem 20ti letý student vš(to jen na svou obhajobu, že s "tuzingem" postupuju pomalu) a pocházím z Chomutova. A jsem naprostý antitalent, co se aut týče ale na druhou stranu si rád co nejvíc věcí dělám sám :D. A musím podotknout, že bez asistencí mého strejdy bych asi nic neudělal.

Jedničková oktávka v kombíku a samozřejmě v naftě byla můj sen asi od patnácti a nečekal jsem, že si ho splním tak brzo a to krátce po 18ctkách.

A teď to zajímavější... o autě:

Sháněl jsem oktávku v luxusním stavu kolem tří měsíců a jak jsem nakonec dopadl si přečtete níže.

Auto jsem koupil s tím, že špatně táhne a můj "odborný" poradce byl přesvědčen, že se jedná o váhu vzduchu, tak jsem jí vzal (jo, byla to blbost ale já jí prostě musel mít). Nakonec se ukázalo, že je závad hned několik a vzhledem k šikovně sepsané smlouvě jsem neměl nárok na náhradu ani koruny. Musel jsem si koupit nový motor, vstřiky, nechat vyčistit turbo a spoustu drobností...

rv. 1999

najeto: :lool:

motor: AHF (nyní ALH- nájezd kolem 100tis. km)

výbava: slx

interiér: šedý

barva: stříbrná metla

co jsem udělal/nechal udělat/koupil:

-motor

-váhu vzduchu

-repas turba

-vstřiky

-brzdy komplet

-folie

-sundání lišt ze dveří

-ložiska

co mě čeká:

-přestavba exteriéru na facelift (možná rs nárazník?)

-pořádný kolesa na léto

-ofuky

-výměna plynových vzpěr 5. dveří

-předělání otvírání kapoty na plynovou vzpěru

-denní svícení

To by bylo asi vše zatím

*jinak k dnešnímu dni mám ještě objednané:

-gumy barum polaris 3

-baterku varta silver dynamic 74Ah 750A

-brzdové destičky přední zimmerman

-rozvody+pumpa

Ještě se musím pochlubit fotem ze sobotní horské projížďky s bratrancem... To víte první sníh :lol:

post-17266-0-62130100-1351543009_thumb.jpg

post-17266-0-18804800-1351543022_thumb.jpg

post-17266-0-64048300-1351543036_thumb.jpg

post-17266-0-12169000-1351543072_thumb.jpg

post-17266-0-96650000-1351543473_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky, díky :) ... jo, to samé si taky říkám, už jsem jí teda několikrát chtěl prodat a koupit jinou ale je fakt, že je tady vysoká šance, že by to bylo z bláta do louže a hlavně, už má "pár" much vychytanejch po tý technický stránce a nerad bych jí někomu nadělil, aby si jentak vozil prdelku :lool:

Odkaz ke komentáři

Já se při koupi držel rad "Jak se Ti něco nezdá, Hanysu, utíkej od toho..." Zrovna bazarovej trh je Oktávama zalitej až po okraj, takže je opravdu z čeho vybírat, bohužel hodně jich je pěkných zmetků, které vlastnili nějací dobytci a nebo jen lidi, kteří je měli jako služební a nehleděli na chování... Každej mi říkál, že to a to je v poho, že je to levný na opravu, a že to není velká závada a že tohle to tak prostě dělává :D Jsem ve znamení vah, a každá nesrovnalost v autě mě hned rozhodila a už jsem byl pozorný.

- to jen k tvé připomíce, žes to koupil navzdory tomu, že to netáhlo... To já bych to zaparkoval tam, kde mi to půjčili a nashledanou Tvá máňa :D Já jsem naštěstí našel celkem krasavici, s minimem "problémů", naprosto funkčním a bezzávadovým motorem a teď je mi hej :) Máme za sebou dva měsíce soužití a 4500km najetých , bez jediné závady (nepočítám výměnu rozvodů a veškerých filtrů s olejem - což je pro mě taková povinnost, když nevim kdo to kdy dělal naposled).

Takže vítej a P.S.: Stříbrný jsou nej! :lol:

Odkaz ke komentáři

Tak to ti gratuluju Hanyzzzi, máš očividně něco, co mě chybí... ten "alarm" :lool: Ale abych nevypadal jako úplnej loula, tak musím říct, že mě vyšla cenově i s opravama stejně draho jako se tenkrát prodávaly, byla na ní sleva 30tis...

Jinak tobě přeju ať slouží, zima ti jí prověří :)

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem nechal konečně přezout, vyměnil jsem brzdové destičky a baterku (týýý jo, to je rozdíl :palec: ), díky výměně sjetých destiček jsem se zbavil otravného, konstantního pískání levého předního kola a pískání při brždění a co mě překvapilo, že jsem se zbavil i vibrací volantu při brždění, myslel jsem, že budou zvlněné kotouče a byl jsem mile překvapen

destičky pro porovnání... už bylo na čase :lol:

post-17266-0-34831400-1351962494_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak abych si to tu trošku zaktualizoval...

-dnes jsem objednal trysky sprint 764, tak uvidíme na kolik koníků to naladíme, i když na chip bude ještě času dost jelikož se pomalu ale jistě začíná ozývat turbo, tak bych tam chtěl dát asi VBčko a pak to poladit, uvidíme.

-podařilo se mi lehce odřít o vrata pravej přední blatníček (nejde to ani vidět ale na*ralo mě to... kdybych do toho dvora nezajížděl 1000x tejdně, tak neřeknu ale... :-D )

-proběhla čistka "plováku" (respektive celýho toho zařízení, nevím jak se jmenuje), ukazatel paliva si dělal co chtěl, už je ok

- a rozvody jsou na autě (pozn. pro mě: při 220tis)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak abych přispěl zase troškou do mlýna, sprinty už mám v autě, okolí mi říkalo, že to ani nepoznám ale mě přijde, že mám najednou raketu :lol:, co jsem vyzkoušel zatím, tak předtim auto po 160km/h už defakto nejelo, teď táhne jak bejk do 190ti a to tam ještě neni ani ten chip :prcprc: -- jo a po městě normální jízdou jezdím pod 5litrů, což je o litr lepší než před výměnou

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

když vylezlo to sluníčko, tak jsem byl dneska nakupovat, sehnal jsem kola přesně podle svých představ, za super peníze a v super stavu :prcprc: ...i když to tak nevypadá, jsou to sedmnáctky

- teď až bude čas, budu natírat brzdiče, jakou byste doporučili barvu? pohrávám si s myšlenkou kanárkově žluté ale nevim... nechci aby to byl kolotoč

post-17266-0-05932600-1366970335_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...