Nublar Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 dobrý den všem,chci se zeptat jestli máte někdo skušenosti s výménou tlumičů (předních),zadní jsem vyměnil bezproblémů,ale koukám teď do dílenské příručky a jsem ohromenej,ten tlumič se vytahuje i s těhlicí,to si dělaj srandu,stahováky na kuláky atd. nemám,jen přípravek na stlačení pružin,a tak se chci zeptat,jestli to jde ten tlumič vyndat jenom,když: svěsím rameno,odšroubuju vrch a pak spodek a vytáhnu,a je ještě jeden dotaz,kdy vyměnit pružiny,mam octávia tdi 1.9ku,díky všem dobrým lidem za popisy a rady jak vyměnit tlumiče. 0 Quote Link to comment
Guest Tomas_ek Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 normálně vyndáš tlumič z těhlice 0 Quote Link to comment
Nublar Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 jeste se chci zeptat,jestli to teda jde,coz pise dotycny dobry clovek ze jde,tak bude treba provest geometrii? 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 je to lepsi :) 0 Quote Link to comment
Pepa007 Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Vepředu na spodním rameni odšroubuj kosti stabilizátoru (rameno si před tím podlož-tak i při montáži). Povolíš a vyndáš šroub v těhlici-ten co svírá dolní uložení tlumiče. Zezadu do spáry vlož nejlépe imbusivý klíč a pootoč c ním,tím rozevřeš uložení a těhlici postupně stáhneš dolů. Potom z motoru uvolníš horní uložení a vyndáš celou tlumičovou jednotku včetně pružiny dolů. Pravá strana jde podstatně hůř. Bude ti překážet poloosa ,ale dá se to vyndat. Tlumičovou jednotku rozebereš vně vozu na stole,ale potřebuješ stahováky. Bez nich to nezkoušej rozebírat. Jsou sice zaručené postupy např. pomocí drátů, řetězu apod, ale na takovou práci se patří vykašlat. 0 Quote Link to comment
mysko Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Pises ze stahovak pruzin mas tak OK. Tu mas navod http://skodaoctavia.cz/Exteriernavody/Vymena-tlumicu.htm len najprv zhod dole tehlicu az potom povoluj vrch tlmica. Lahsie sa ti vyrazi tehlica dole ked tlmic este hore drzi...ten imbus na rozovretie moze byt dobry napad. ja som za boha nevedel nic lahsie pouzit len sekace som skusal nejake... 0 Quote Link to comment
stihacka Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Levej tlumic jde bez problemu, ale u pravyho to bude chtit stahnout pruzinu, protoze tam se ti to pri proveseni ramene opre o poloosu a tlumic nevyndas. 0 Quote Link to comment
Nublar Posted October 5, 2009 Author Share Posted October 5, 2009 dobry den tak vam vsem dekuji za navody,uz to mam vymenene a to jsem vase prispevky necetl:) ale s problemy jsem se na prave strane opravdu setkal a pomohl jsem si jak jste psali temi stahovaky a imbus jsem taky vyuzil,vlastne jsem nic necetl ale probihalo to presne podle vasich navodu,moc Vam vsem dekuji ted jiz sedim boli me v krizi a jsem hotovy,jinak ta prava strana me stala nervy:D 0 Quote Link to comment
rossi Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 http://skodaoctavia.cz/Fotky-velke5/800tlumice/SL7___.JPG zdravim potřeboval bych věčí misku tlumiče kvuli sportovnim pružinám nemá nějdo nějaký napdd 0 Quote Link to comment
Guest Tomas_ek Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 kup si péro co tam patří 0 Quote Link to comment
rossi Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 to si mi moc neporadil 0 Quote Link to comment
Spooky1 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Tlumičovou jednotku rozebereš vně vozu na stole,ale potřebuješ stahováky. Bez nich to nezkoušej rozebírat. Jsou sice zaručené postupy např. pomocí drátů, řetězu apod, ale na takovou práci se patří vykašlat. čeče já když dával KW tak jsme normálka postavil tlumič, navlekl na něj pružinu, opřel se o ni a kámoš zašrouboval uložení... Ale je pravda, že v jednom by to tak nešlo,ale ve dvouch naprosto pohoda... 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 ehm, Spooky :D TY ses oprel o pruzinu... ;) 0 Quote Link to comment
Spooky1 Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 No normálka jsem jí zmáčkl a šlo to... 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 No ja tomu rozumim :lool: ale kdybych se o ni oprel ja, tak by se s tou pruzinou asi nic nestalo 0 Quote Link to comment
Spooky1 Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 No ja tomu rozumim :lool: ale kdybych se o ni oprel ja, tak by se s tou pruzinou asi nic nestalo Ale joooo. Nejsou zase tak tvrdý... 0 Quote Link to comment
miltas Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 dobry den prosim nemate navod jak vymenit zadni tlumice a jestli se musi koupit jeste neco nez tlumice?treba nejake gumy okolo atd .. jedna se o octavia I 98rok 1,6. 74kw 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 Zalezi na tom, jak to tam vypada, muzes vymenit dorazy pro jistotu. 0 Quote Link to comment
JOHAN Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 Asi by stálo za to vyměnit i horní uložení.Je tam taky guma. 0 Quote Link to comment
miltas Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 takže koupit doraz a horni uloženi ,,a jeste jedna vec potrebuji stahovak na pruziny?? i na zadni tlumice?? a nemate nekdo navod na vymenu? 0 Quote Link to comment
TomášOctavia Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Tady máš vyměnu předních tlumičů: http://www.octaviaclub.cz/index.php?option...1&Itemid=30 Určitě když už to budeš mít rozdělany, tak vyměn uložení tlumiče.. Jinak na zadní pružiny nepotřebuješ stahovák. Zvedni auto na hever, oddělej prvně tlumiče a pak vytahni pruziny, nic na tom není..:) 0 Quote Link to comment
miltas Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 dekuji za pomoc,, kdž koupim http://autokelly.cz/#PATH=3761801;7;1108;2...D=0|ST=0|LNG=0| musim koupit i horni uloženi od monroe a doraz nebo staci jinej levnejsi.. 0 Quote Link to comment
TomášOctavia Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Hele napiš členovi jELDA z cc-autodily.cz na tento email: eshop@cc-autodily.cz On ti poradí se vším..Je sním fakt super domluva a hlavně ti udělá bezkonkurenční ceny na díly. Seženeš u něho vše..!! Mám sním super zkušenosti.. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts