Jump to content

Pomoc při výměně předních tlumičů a pružin

Nublar

Recommended Posts

dobrý den všem,chci se zeptat jestli máte někdo skušenosti s výménou tlumičů (předních),zadní jsem vyměnil bezproblémů,ale koukám teď do dílenské příručky a jsem ohromenej,ten tlumič se vytahuje i s těhlicí,to si dělaj srandu,stahováky na kuláky atd. nemám,jen přípravek na stlačení pružin,a tak se chci zeptat,jestli to jde ten tlumič vyndat jenom,když: svěsím rameno,odšroubuju vrch a pak spodek a vytáhnu,a je ještě jeden dotaz,kdy vyměnit pružiny,mam octávia tdi 1.9ku,díky všem dobrým lidem za popisy a rady jak vyměnit tlumiče.

Vepředu na spodním rameni odšroubuj kosti stabilizátoru (rameno si před tím podlož-tak i při montáži). Povolíš a vyndáš šroub v těhlici-ten co svírá dolní uložení tlumiče. Zezadu do spáry vlož nejlépe imbusivý klíč a pootoč c ním,tím rozevřeš uložení a těhlici postupně stáhneš dolů. Potom z motoru uvolníš horní uložení a vyndáš celou tlumičovou jednotku včetně pružiny dolů. Pravá strana jde podstatně hůř. Bude ti překážet poloosa ,ale dá se to vyndat.

Tlumičovou jednotku rozebereš vně vozu na stole,ale potřebuješ stahováky. Bez nich to nezkoušej rozebírat. Jsou sice zaručené postupy např. pomocí drátů, řetězu apod, ale na takovou práci se patří vykašlat.

dobry den tak vam vsem dekuji za navody,uz to mam vymenene a to jsem vase prispevky necetl:) ale s problemy jsem se na prave strane opravdu setkal a pomohl jsem si jak jste psali temi stahovaky a imbus jsem taky vyuzil,vlastne jsem nic necetl ale probihalo to presne podle vasich navodu,moc Vam vsem dekuji ted jiz sedim boli me v krizi a jsem hotovy,jinak ta prava strana me stala nervy:D

• 2 weeks later...
Tlumičovou jednotku rozebereš vně vozu na stole,ale potřebuješ stahováky. Bez nich to nezkoušej rozebírat. Jsou sice zaručené postupy např. pomocí drátů, řetězu apod, ale na takovou práci se patří vykašlat.

čeče já když dával KW tak jsme normálka postavil tlumič, navlekl na něj pružinu, opřel se o ni a kámoš zašrouboval uložení... Ale je pravda, že v jednom by to tak nešlo,ale ve dvouch naprosto pohoda...

• 1 year later...