Přejít na obsah

Startovani pri - 20 C

Guest Zbynek 27

Doporučené příspěvky

Guest Zbynek 27

Zdravím, mám octavii 1,9 Tdi 66 kw 4x4 z roku 2000. Najeto má už přes 300 000 km, žádné větší problémy na ní nejsou, pouze teplý motor točí déle, než chytne. Dočetl jsem se, že bude asi potřeba vyměnit startér.. Momentálně ji mám ve Finsku, kde pracuji a potřebuji ji nechat cca. měsíc na parkovišti v Tampere odkud poletím domů na vánoce. Problém je ten, že začátkem ledna tady bývá i – 20 C a nejsu si jistý, jestli ji potom nastartuju. Je to o to horší, že přiletím v noci a nevím, co budu dělat pokud se mi to nepodaří… Mám tedy pár dotazů, jestli se dá něco udělat pro to, abych ji nastartoval.

1) Můžu odpojit – pol z baterie, aniž bych něco zničil/vymazal/otevřel dveře apod. ?

2) Pomůže nalít do nafty nějaká aditiva ?

3) Můžu ji zkusit v nejhorším případě roztlačit, nebo se může něco poškodit ?

Rozhodně bych uvítal nějaké rady, co dělat aby se mi ji podařilo nastartovat. Baterie je cca. půl roku stará.

Díky: Zbyněk

Odkaz ke komentáři

roztlačit radši ne spíš dej na plnou nadrž asi 5l benzínu pojezdi a nebudeš mít problém

tu baterku bych nejdřív nabyl a pak odpojil jestli ti v tý zimě bude měsíc auto stát až se vrátíš bude mrtvá

tím odpojením nic neskazíš nanejvýš se ti smáznou pamět rádia a palubní udaje s počítače :palec:

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři
Guest Zbynek 27

Díky za rady,

zkusím odpojit tu baterku a něco naleju do nafty, ale do toho benzínu se mně moc nechce, i když už jsem o tom slyšel. Udělám pokus s odpojením baterie ještě před odjezdem a zkusím jestli otevřu dveře klíčkem.

Zbyněk

Odkaz ke komentáři

Roztahovat v žádném případě. A v mrazu už vůbec ne.Aditiv do nafty. Dobré startovací kabely s sebou - se silným průřezem drátu. Pokud nenastartuješ vlastními silami tak snad tam bude nějaké jiné auto z kterého by ti přes kabely někdo pomohl. Při startovánoí musí u druhého vozidla běžet motor na zvýšený volnoběh.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...