Přejít na obsah

Zkušenosti Superb II

Baloo

Doporučené příspěvky

Ahoj,

zvažuji nákup SuperB II a chci se zeptat na vaše zkušenosti. Mám v hledáčku dvě varianty a dva druhy převodovky. Jedna je 3.6 FSI s DSG a druhá je 2.0 TDI 125kW s manuálem.

Zajímá mě životnost DSG převodovek a náročnost na opravy/výměny. Jaké jsou náklady na výměnu spojky a jak dlouho vydrží. Co se týká motorů, tak mě také zajímá, jaké mají nejčastější problémy. Také bych se rád dozvěděl, co například výdrž náprav atd.

Předem díky.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, můžu ti říct aspoň něco k 3,6 FSI DSG 4x4. Máme dva v práci, mají najeto cca 90tis.km za 1,5 roku a ten starší cca 150tis. za 3roky. Spotřeba dlouhodobě se blíží té co uvádí Škodovka cca 10-11 litrů, ale to auta jezdí hlavně dlouhý trasy, ve městě to je tak kolem 12-13 někdy i víc, záleží hodně na řidiči. Závady nebyly žádný, jen nějaký svolávačky na software do DSG a měnily se oba přední světlomety, protože plast ze kterýho sou vyrobený a zimní kapalina odstříkovačů se mají tak rádi, že spolu vesele reagují a naleptalo je to ... Olej sme skoro nedolívali. DSG řadí bezproblémů, motor krásně táhne, a když se lehce působí na plyn tak to jede skoro na volnoběh při tom objemu.

Kolega co stím jezdí nejvíc, tak jezdil chvíli i právě s 2,0 TDI a říkal, že co se týče síly zátahu hlavně odspodu tak je si to hodně podobný, ale samozřejmě ten charakter celkově té V6 je něco jinýho.

Každopádně co sme se bavily, tak kdyby to dělali se 4x4 s DSG, tak bysme vzali ropáka.

Rozdíl v dynamice je až někde směrem k omezovači, což člověk rozhodně nevyužije tak často, jako tu 2/3 spotřebu při stejně dynamickým stylu jízdy. Už jen proto, že každých 400-450 km tankuje ...

Já osobně bych se klonil k dieselu, a uplně nejvíc k verzi s DSG.

Odkaz ke komentáři

Já mám 2.0 TDI DSG 125 KW a sem max. spokojený.Kupoval sem 3letýho a mám ho půl roku.Spotřeba 6,4l/100km.Já bych Ti doporučil DSG.Nebo jestli budeš brát manuál,tak vezmi 4x4.

Kamarád má 3,6 (kupoval nový),a je spokojený.Na spotřebu moc nehledí (12L),jediný co ho štve je ten dojezd.

Odkaz ke komentáři

Díky chlapi, jakej je dojezd u toho dieselu? Já už někde četl, že to 3.6 má jen 60litrů nádrž, což mi přijde hrozně málo. Obojí je samozřejmě ve 4x4, což je problém, protože v DSG se 125kw se 4x4 nedělá.

Já sem taky chtěl 125KW,DSG 4x4,nakonec sem oželel 4x4.A sem fakt spokojený.Ještě uvidím jak se to bude chovat na sněhu.

Odkaz ke komentáři

i na naftu je těch 60l málo. mám 125kW DSG, pokud jezdím jen město, najedu tak 500-600km na nádrž, dálky povětšinou 800km. mám ho 2 roky a zatím bez problémů, olej nežere, dlouhodobá spočítaná spotřeba 7,3l/100km. palubnímu počítači nevěř, lže jak svině samozřejmě dolů

Takže Ti to po městě žere přes deset litrů?!To mě přijde hrozně moc.To není normální.Já sem si to měřil,mě to vychází na 6,3 - 6,6 záleží jak jedu.

Odkaz ke komentáři

nevím kolik mi to žere ve městě, to nedokážu spočítat, protože nikdy neprojezdim celou nádrž čistě v městským režimu a jinak než na celou nádrž to spočítat neumím. ale v poskakování v zácpě ve špičce po Praze ukazuje PC klidně 15.

jinak pokud sis to přepočítával přes můj dojezd, tak samozřejmě, že nikdy nevysaju nádrž do sucha

edit: projížděl jsem si teď zpětně excel co si zapisuju spotřeby a těch 10 nebude daleko od pravdy, prtž jedna nádrž už mi vylítla k 9,1 l/100km

Odkaz ke komentáři

No PP nevěřím, mám aktuálně OII 1.9TDi s čipem a na dálku se dostanu k 5ti, ale jakmile jezdím po Praze a jedu třeba přes mírák, tak jsem taky na 8-9 litrech, takže bych věřil, že u toho Supu to bude klidně 12 a u benzínovýho klidně i 16.

Jinak jsem koukal do nabídky a 3.6 jsem už vyloučil, sice slušný peníze a dobrá výbava, ale ten dojezd, to by mě zabilo, takže už se poohlížím po 125kW, ale vezmu asi manuál a 4x4. To řazení mi tolik nevadí, i když pohodlí s DSG by bylo určitě k nezaplacení. Aktuálně mám nabídku, po 1. majiteli, combi, najeto 15tis km, rv 2011, cena 480, bohužel to je Ambition, tak asi budu hledat dál, protože bych chtěl rozhodně větší výbavu a navíc chci střešní okno.

Odkaz ke komentáři

Já sem si to měřil jediným nejspolehlivějším způsobem,nalejt po víko,ujet třeba 300km a znova dolejt,a průměr mám 6,4L.Dálnici jezdím 150km/h,a po městě taky 50 nejezdím.Kdybych jezdil jen Prahu,tak se dostanu tak na 9 (max.).Itálii tam a zpět 5,7L/100km.Tak ať mi nikdo netvrdí,že 2.0.Tdi 125KW DSG žere 10 a více litrů!!

Odkaz ke komentáři

excelovským výpočtem s litrama od plna do plna mi jedna nádrž po Praze plus blízký okolí vyšla už na 9,1 l/100km. podotýkám celá plná nádrž, tzn tankuju až když se mi rozsvítí hladový oko. pokud bych udělal to jak píšeš ty, tzn natankuju, ujedu 200-300km a dotankuju tak čistě pražskej provoz se na 10l dostane. tuhle statistiku si dělám už několik let nejen u supa, tzn pražskej provoz mám minimálně na tý jedný nádrži spočítanej. z toho co píšeš plyne, že pražskej provoz pouze odhaduješ.

samozřejmě, že mimo prahu dálku jsem schopnej se dostat i na 5 l/100km podle počítače, tzn reálně nějakých 5,5-6.

kombinovanou mám v podpisu a už kdysi jsme si s Jeldou tady na foru potvrzovali, že u jeho supa je to víceméně stejný.

edit: dnes cesta z práce- Smíchov-Žižkov 8km, 37minut, při parkingu PC ukazoval 9,7l/100km což je reálně přes 10

Odkaz ke komentáři

Kluci pouzivejte k tomu nejaky program ne? Ja treba na androidu (v mobilu) pouzivam program "MOJEAUTO" a tam si zadavam kdy jsem kolik natankoval, jde zadat i kolik litru bylo v nadrzi pri tankovani apod. PP lze neskutecne, jeste jak jsem mel oktavku, tak jsem si to asi 2 roky zapisoval do programku a PP ukazoval 6,5-6,7, ale real byl pri prodeji 7,74L. Ono DSG se ve meste trapi, rozjezdy mu nedalaji dobre, co se spotreby tyce a hlavne neplynulost provozu. Casto jsem si ve meste radil sekvenckou.

PS: nejaky takovy program musi byt i na jine platformy, jako treba iOS

Odkaz ke komentáři

LUKE288: bohužel Ti musím dát za pravdu.podle mého nového měření (ujel sem 500km,většinou Praha),mám spotřebu 7,5L/100km (dle PP 6,6l).Ale v létě když sem jezdil víc dálky,tak sem byl vážně na 6,4l.

Každopádně nemilé zjištění!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...