technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Tak pokud bych něco kupoval, tak nechci žádnýho fechtla a hlavně nic použitýho, ale něco novýho (Aprilia, Piaggio, Peugeot atd.) a co jsem se díval, stojí to od 25 - 70 tisíc, co by mohlo zvládnout denně kolem 50 km. Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 co jsem byl minulý týden u klientky co to prodavaj tak čína je prej za 25-30 tis a 10 let vydrží, značka za 40+ a vydrží 20 let, dělají motorky od revoluce a jsou dealer kawi Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Na druhou stranu za 70 tisíc pořídím OI, ale samozřejmě to bude pořád žrát více jak ten skútr a navíc budu stát v koloně, kdežto skútr stále jede a jede. No zatím to byla jenom taková myšlenka protože po přestěhování bude k dispozici garáž a tak uvidíme, protože naopak se od Prahy ještě vzdálím k Boleslavi a skútr by byl v tu chvíli lepší volbou, jak se táhnout Prahou a nebo nechávat auto celý den, po celou dobu na P+R parkovišti... Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Nechápu, proč nic ojetýho. Stejně Tě to chytne a budeš chtít něco silnějšího a lepšího. Buď dalšího skůtra či rovnou nějakou mašinu. My tak s kamarádem začinali na 50ccm skůtru, já si pak sehnal 125ccm Varadero, on 250 skůtra. Jeden čas jsem lítal na Hornetovi a Banditovi (bohužel půjčené, protože majitel byl v cizině a motorky měl doma //ví o tom). Pak jsem potřeboval prachy na auto, tak šlo Varadero z baráku, ale kdykoliv můžu, tak se hrozně rád svezu na čemkoliv jednostopým. Podle mě nemá smysl kupovat novej, pak to neprodáš a věř, že budeš chtít něco lepšího. Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 No popravdě jsem na tom nikdy neseděl a tak než do toho půjdu, musím si to někde půjčit a vyzkoušet. Ale jak říkám, jsem pro nový věci, se starýma, ojetýma atd. jsem si užil až až takže záruka je určitě požadována Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 (upraveno) Wokhiii: to znam Děda mi půjčoval ČZ 125 Sport, na tom sem lítal za vesnicí i bez papírů před 18ti :D Pak jsem si pořídil motarda Suzuki DR-Z 400 SM a vydržel mi přesně jednu sezónu a vyměnil jsem ho za naháče Suzuki Bandita 650 K7, a i ten mi přijde nějakej už línější :D Ale (podle přítelkyně naštěstí) na moto teď nemám moc čas, takže sem leto ještě ani neodzimoval ... Upraveno Červenec 8, 2013 uživatelem Jack_Reacher Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Já mám ŘP jen B - tedy 50 nebo 125ccm, na větší nemám a ani si nechystám rozšířit Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Co má ségra doma skůtra, tak je to 50ccm, má ji rok, kupoval se ojetý s 8?tis km a zatím s tím nebyl sebemenší problém. Já bych taky nešel do motorky co má najeto 40tis. km, natož do skůtra, co má 20tis. km... Ale proti ojetině bych se nebránil. Pokud jsi na tom nikdy neseděl, věř, že za rok, ani ne Tě to chytne a budeš chtít víc a víc. Proto bych 70tis do skůtra rozhodně nedával. Jeden kamarád, tak si v 15cti udělal řidičák, koupil nějakou chrchlu 50ccm, v 16cti to vyměnil za aprilku 125ccm, v 18cti ji prodal a koupil papírově přiškrcenýho Horneta, v 21 jak si udělal neomezený ŘP koupil MV Augustu a teď 14dní zpátky si koupil speed tripla 1050... Proč? Protože ho motorka baví a je s tím sranda. Říkám, já taky začínal ve 12cti na fechtlovi, s tím jsem lítal s otcem po lese bez helmy, několikrát jsem hodil i tlamu bez chráníčů a čehokoliv. Pak kamoš pořídil toho skůtra, přešel jsem na Varadero a lítal jsem na 600. Kdybych měl prachy, jdu do nějaké 600tky znova, bohužel asi až tak za rok a kdoví jestli. Rozhodně Tě to chytne. Neznám nikoho, kdo by zůstal u první malé chrchle... Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 ...bude to asi jako s autem :lool: Nové a novější je vždycky lepší B) Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Nemyslím si :P. Pro mě bude stále zlatá rotačka než nějaké divné nové 1.2 tfsi :X Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 No TFSI je na zváženou, motory TDI jsou a byly držáky samozřejmě už to dnes asi nebude úplně jak ty první TDI u O1 no a co se týče TSI, tam znám několik lidí co je nadmíru spokojených a minimum, co musel neustále servisovat. Je to o dobrým kousku a šťastné ruce při volbě. Pos*at se může v dnešní době úplně cokoliv Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 motory tdi jsou dneska uplně na pikaču jako všecko ostatní, jediný co tě zachranuje že jsou v tolika autech, že halt díly jsou :D Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Tak největší přehled mají servisy a tak mají skutečná data a % benzín / nafta, motory apod., my máme v rodině 3.tího firemního nafťáka - O2 1.9 / O2 1.9 / O2 FL 1.6 a všechny jezdí jen na roční prohlídku respektive po kilometrech, protože to 3x týdně jezdí do Prahy. Takže z naší zkušenosti se 3 auty máme 0% poruchovost, samozřejmě že o dům dál může být rodina s věčně servisovaným TDI Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Technikus: Tak ono TFSI a TSI je to stejný, oboje je přeplňovaný benzín s přímým vstřikem. To je jen marketingovej rozdíl v označení pro různý motorizace. To vzniklo díky původním FSI, že přidali T ... aby byl vidět rozdíl co přibylo ... Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 az budou mit ty TSI nalitano tolik co maji ted PD tak jsem zvedavej jak to bude se spolehlivosti Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Ale zase, nedá se globálně říct, že TSI potažmo TFSI jsou největší sra*ky. Jo holt někdo koupí a je co týden v servisu, ale znám kamaráda co na něm má přes 100 tisíc (firemní) a jede bez jediné vady. Asi tak, jako že přítelkyně má Samsung S3 - občas se jí restartuje, já mám S4 a bez problémů. Kvůli tomu bych si už nikdy neměl koupit Samsunga??? Ne, prostě se jen vada projevila na jednom z milionu kusů A to, že se novější věci kazí dřív jak starší je známo globálně a lepší to už asi nikdy nebude. Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Olaf: Ale tak zase nemůžeš porovnávat benzíny a ropáky co do spolehlivosti při velkým nájezdu. Ale určitě platí, že čím novější motor (a hlavně downsizing), tím menší spolehlivost ... a je to logický, dřív byla prostá mechanika s velkou rezervou před použitou technologií a teď se to obrací. Všechno je menší, v přepočtu na litr výkonnější, ale taky lehčí a v některých případech i podimenzovaný a o úspoře nákladů při výrobě ani nemluvě ... Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Přijde mi to, že jste vázaní na starý věci, ale jakmile za pár let vymizí z trhu, co budete dělat? Reklamace byly vždy a jsou i nadále, možná ve větším procentuálním měřítku, ale stále ne všechno je šmejd. Jack_Reacher Šetří se všude, podle toho ta práce vypadá proto je dnešním hitem koupit s prodl. zárukou a za pár let ho vrátit prodejci a koupit si další atd. Stejně by dýl nevydrželo a ty budeš mít víceméně pořád aktuální vůz B) - znám pár takových, co to takto dělá a nejedná se o firmy. Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 jenže do kolika ty auto má tatka techni? Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Tak já se do takové kategorie taky v podstatě počítám :D Já osobně preferuju roční auto s prodlouženou zárukou, a mám v úmyslu si ho nechat jen tak jak to bude mít smysl (max 5 let). Tedy koupil jsem ho se 30tis. km + najedu cca 18tis. ročně = 120tis. km a pude a pak zase nějaký roční auto ... Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 nejsem vazanej na stary veci, ale je proste fakt ze technologie co se do tech aut cpou diky pozadavakum snizovani emisi a naklady na ne proste nuti vyrobce delat auta s kompromisem a s tim ze se musi vydelat na pozdejisim servisu. Chapu ze pro neko je 100 000km hodne ale ty TSI motory jsou tu proste od roku 2007 nebo 2008 a PD tu jezdi tusim od roku 2003 takze maji proste o 5 let vice v provozu takze pochybuju ze maji TSI nahoupano stejne ( ano uvedomuju si ze od roku se montujou CR ale ty PD jezdi dal ze jo) Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 jenže do kolika ty auto má tatka techni? Joo tak to nevím, neznám politiku jejich firemních aut ale bude to něco typu 4roky po 30 tkm = 120 tkm, případně co nastane dříve. Mají auta z dlouhodobé půjčovny Tak já se do takové kategorie taky v podstatě počítám :D Já osobně preferuju roční auto s prodlouženou zárukou, a mám v úmyslu si ho nechat jen tak jak to bude mít smysl (max 5 let). Tedy koupil jsem ho se 30tis. km + najedu cca 18tis. ročně = 120tis. km a pude a pak zase nějaký roční auto ... chválím ;) Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Především se z auta stalo spotřební zboží ... šli dolu ceny v přepočtu na průměrnou mzdu = jsou dostupnější pro masy, o odbyt není nouze, jen je přetlak výrobců a počtu vyrobených kusů s požadavkem na co nejnižší cenu (+ požadavky na "ekologii") ... z toho jasně vyplývá, že auta už se nedělají tak, aby vydržela, protože se to už ani neočekává ... Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Olafe první pd bude tak 99 tdi 85 kw v pasiku/golfu techni, ano jednou obětuješ cca 200tis a pak se smiřiš se splatkama a ideal je co 3 roky dojít do salonu, dat jim kličky od starýho a odjet novým, jenže já fixní náklady nerad :D Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Je to tak a rozhodně to neplatí jen pro auta, ale i veškerou elektroniku apod. A vůbec, jak se firmě může vyplatil dlouhodobej pronájem auta jak vlastní? Tam se odečítá větší DPH jak od novýho auta? Nějak mi nelze do hlavy, že se firmě vyplatí dávat měsíčně cca 20 tisíc měsíčně jak koupit nový, odepsat si DPH a zbytek pak prodat. Ale asi tím, že to není jejich majetek je méně starostí, vyřizování a ještě levnější. P.S. Naše firma outsourcovala část Škoda Auto, to mě po*er B) Už tak mimo ČSOB, KB, Mora, OKD, RWE, NET4GAS apod. jsme se opět rozrostli. Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 (upraveno) op. leas=náklady hned, dph dolu každý měsíc, bezstarostí-vše si řeší opleas auto=odpisy(zrychlený rovnoměrný ale i tak 3/4 roky?), dph dolů při nákupu, starostá ty nebo servis=náklady a dneska je tak modní všecko outsorcovat :D edit první 85kw pd pasik 8/98- Upraveno Červenec 8, 2013 uživatelem Jim Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Třeba Kubík skončí v Praze :D ...ale to asi ne, my jdeme jen po IT odděleních. Ale v garážích už mají své patro a nejnovější tam jezdí Rapid a O3, ale Superb žádnej :D Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Olafe první pd bude tak 99 tdi 85 kw v pasiku/golfu chapu to je ale extrem ze jo, jsme narod skodvkaru tady se PD zacalo sirit masove a do firem s Octou a Fabii 74kW Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 I když teď hodně ožily Hyundai, Kia apod., ale to nebude moc do firem jak do rodiny, za pár korun skvělou výbavu a velký auto ale i přesto Českem vládnou nejdražší auta - Škodovka :lool: Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 se pletes kamarad dela ve stavebni firme a odchazi od skody k Hyunday bo jak se to pise Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky