Micak Odesláno Leden 17, 2013 Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 Zdravím chlapi, měl bych dotaz ohledně zadního skla. Mám Octavii 99, 1.8T, AGU. Stalo se mi to, že mi minulý týden prasklo jen tak zadní sklo (bez stěrače). Co jsem se dočetl, tak je to způsobeno výrobní vadou. Nechal jsem ho vyměnit a týden v pohodě. Jenomže dneska zase jedu, ujedu ani ne 5 km, a prasklo mi znova. Neměl jsem zapnutý výhřev, v autě ještě chládek, nevytopeno. Nevíte čím by to mohlo být, ppř. nemá někdo zkušenosti s tímhle ? Známý mi říkal, že by to mohla být vada na termostatu okna. Přijde mi to divné, jelikož celou zimu jezdím se zapnutým výhřevem a žádný problém. Předem Díky za odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 17, 2013 Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 Podle mě opět vada skla, zejeď tam kde ti to měnili a reklamuj to!!! Jinak výhřev skla žádný termostat nemá, prostě do drátů na skle jde napětí a vlivem určitého odporu drát vyzařuje teplo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Leden 17, 2013 Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 To nové sklo už jsi měl novější typ,tedy na bocích bez plastových lišt nebo ještě ten starý typ? Bez lišt ten novější už by prasknout neměl.Proč praská je tu zcela jistě na foru už dost popsáno Je to pokud si dobře vzpomínám nějaká kombinace přechodového odporu na třetím brzdovém světle a vyhřívání okna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Micak Odesláno Leden 17, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 Konny: Mě to bylo divné, že by to mělo termostat, jelikož tuto funkci jsem viděl jen u nejnovější Audi RS3, a když jsem se díval na schéma elektroinstalace, tak jsem nic takového neviděl. Pepa007: To nové už je usazené v plastových lištičkách. Pravdou je, že prasklo při brždění. Celkem mě to i štve, jelikož na autě jsem si schopný udělat skoro vše, ale u těch skel si na to moc nevěřím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 17, 2013 Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 Pokud to nové sklo má po stranách lišty, tak to je ještě asi nějaká stará zásoba předfaceliftových skel, který praskají, nový faceliftový skla nemají po stranách žádný lišty a tyto skla už nepraskají, takže jednoznačně to sklo reklamuj a chtěj sklo bez lišt :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Micak Odesláno Leden 17, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 Pokud to nové sklo má po stranách lišty, tak to je ještě asi nějaká stará zásoba předfaceliftových skel, který praskají, nový faceliftový skla nemají po stranách žádný lišty a tyto skla už nepraskají, takže jednoznačně to sklo reklamuj a chtěj sklo bez lišt :) Dík za info, zítra to všechno pořeším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 17, 2013 Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 Nemáš zač, pak dej vědět jak jsi dopadl ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Leden 18, 2013 Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Tak pokud má po stranách lišty tak to zcela jistě nebylo nové. Tento typ oken se montoval ve fabrice do 2000 do 2001 už byla okna bez bočních plastových lišt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin89 Odesláno Únor 1, 2013 Sdílet Odesláno Únor 1, 2013 měl jsem stejný problém... octavia rok výroby 98....zničeho nic se vysypalo, vyměnil jsem za okno z faceliftu a už 2 roky bez problému 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.