Přejít na obsah

OII RS Ztráta výkonu,nouzový režim

Guest prettorian

Doporučené příspěvky

Mám stejný problém, takže bych se chtěl zeptat, jestli už jste to nějak vyřešil, našel tu chybu. Měli jsme naše auto na diagnostice a světe div se, žádné chyby počítač neukázal.A to i přesto, že za cestu z Liberce do Sokolova a zpět se to stalo třikrát. Pokaždé stačilo zastavit, vypnout motor, chvilku počkat a jelo se dál. Ovšem představa, že se tahle závada stane např. při předjíždění kamionu, mě malinko znervózňuje.

Chyba se nenašla,žádná se neukazovala :D pouze nedosažena mez tlaku vzduchu.Vyřešilo se to výměnou všech 4 vstřiků a čidlem tlaku vzduchu je to randál,ale dělala to škodovka ze svý kapsy.Pokuď máš servisovaný auto a knížku,tak se ve škodovce optej na servisní akci 23j7 a nenech se odbýt a možná ti to taky vymění,pokud se to stahuje i na tvuj vin. Takže mě auto jezdí "zatím" bez problémů,snížila se spotřeba o cca 1-1,5l a zvedl výkon.

Odkaz ke komentáři

Dokonce ani nemusí mít servisovaný auto. Vztahuje se to na konkrétní motor, resp. konkrétní typ vstřiků, další podmínky nejsou ;) ...Servisy sice tvrdí opak, ale škodovka to jednoznačně deklarovala, že servisování v autorizáku podmínkou není. Nesmí se člověk nechat odbýt ;)

Odkaz ke komentáři

Chyba se nenašla,žádná se neukazovala :D pouze nedosažena mez tlaku vzduchu.Vyřešilo se to výměnou všech 4 vstřiků a čidlem tlaku vzduchu je to randál,ale dělala to škodovka ze svý kapsy.Pokuď máš servisovaný auto a knížku,tak se ve škodovce optej na servisní akci 23j7 a nenech se odbýt a možná ti to taky vymění,pokud se to stahuje i na tvuj vin. Takže mě auto jezdí "zatím" bez problémů,snížila se spotřeba o cca 1-1,5l a zvedl výkon.

Vstřiky vyměněny v únoru letošního roku v rámci zmíněné akce, ale nevím jak čidlo tlaku vzduchu. Každopádně díky za tip, nechám na to mrknout.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
Guest vlada.rici

Dobrý den.

Chci se zeptat listoval jsem tady stránkou tak nevím jestli mi ještě někdo poradí. Vlastním Octavii RS 2.0 TDI 125kW.

Jak jsem tu už četl přesně jedu do kopce na 6tku potom podřadím na 5 a začne mi blikat kontrolka žhavení a motor do dílny,chcípnu motor nastartuji a v poho. Dal jsem to na diagnostiku a jako vždy není nikde vůbec žádný problém :( Tohle si mi stane opravdu třeba jednou za měsíc. Má prosím někdo nějakou radu prosím?

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Dobrý den.

Chci se zeptat listoval jsem tady stránkou tak nevím jestli mi ještě někdo poradí. Vlastním Octavii RS 2.0 TDI 125kW.

Jak jsem tu už četl přesně jedu do kopce na 6tku potom podřadím na 5 a začne mi blikat kontrolka žhavení a motor do dílny,chcípnu motor nastartuji a v poho. Dal jsem to na diagnostiku a jako vždy není nikde vůbec žádný problém :( Tohle si mi stane opravdu třeba jednou za měsíc. Má prosím někdo nějakou radu prosím?

Děkuji

Jako ze to nepise zadnou zavadu?? Neni tam nahodou vykuchanej DPF??

Odkaz ke komentáři
Guest vlada.rici

Bohužel závada se mi nestala,když to dával na diagnostiku. Filtr pevných částit tam je ten jsem nechal i čistit. Je teda pravda,když jsem auto koupil rozsvicela se mi kontrolka celkem často a tedka poslední rok už nic.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
Guest Peťoš

Zdravím všechny eReSáky,

jsem tady úplný nováček,tak rád přidám taky nějaký příspěvek. Rok zpátky jsem koupil ereso. Původ ČR z autorizovaného servisu a autobazaru škoda-plus, najeto 90.000 km po výměně všech vstřiků. Jen co jsem s ním odjel, po 50 km nouzový režim. Diagnostika psala malý tlak turba + zanesený dpf filtr.Čidlo bylo vyměněno, filtr vyčištěn, a po 100 km to udělalo znova, stejná závada. Následovala výměna turba a zkuste hádat, po 100 km opět stejná závada. Už jsem jim to tam chtěl nechat nech si to nechají, křápa jednoho. Pak je asi osvítil duch svatý a ejhle závada vyřešena.Byl totálně zanesený EGR ventil + nějaký ovládací segment čímž docházelo k udušení motoru výfukovými plyny a zanášení dpf. Nejspíš někdo tankoval špatnou naftu a ty staré vstřiky tomu daly ještě korunu. Servis se zachoval jak se patří a všechno hradil on. Tady jde aspoň vidět úroveň a jednání pořádného autobazaru. Sice mě to stálo hodně nervů a času ale vyplatilo se.Od té doby je klid a eresko poslouchá jak má. Takže závěrem si myslím, že chybu nelze hledat v dpf filtru, ale zjistit příčiny, proč a jak se zanáší.

Zkuste napsat jak jste tuto závadu vyřešili vy.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 let později...

Čau chlapi ,mám takový problém s mojí tě 125kw . Byla na go motoru nebo spíš hlavy ,pro ztrátu chladící kapaliny.po opravě jsem jezdil chvilku a přestává mi táhnout v vyšších otáčkách . Turbo atd vyměněné 💁‍♂️. Tak mě napadá mohl by chladič výfukových plynů ztrácet takové množství vody? To množství je 60km po dálnici doleju 2 litry vody 🤦🏾‍♂️ když nejezdím po dálnici nedolivam tak často. A kamarád v servisu mi odpojil jistě čidla a auto táhne hezky jak má .když čidla zapojíme oranžové a černé,kousek nad trubicemi vzduchového sání. Z pohledu řidiče na straně řidiče pod kapotou.tak mi auto táhne hezky .když je zapojíme zpátky auto se při vyšších otáčkách jakoby snaží chytit ale nechytne se a dusi se,nemá ten tah jaký by měl mít. Jezdil jsem 12let v 1ovci a neměl jsem motorové lepší auto nikdy . Tohle byl strašný úlet  podvozek a brzdy jsou vynikající u rs 2. Jinak jsem nezažil horší auto snad 🤦🏾‍♂️ už jsem z toho strašně zoufalý .mohlo by způsobovat ztrátu tolik kapaliny chladící ,ten chladič výfukových plynů ? A zároveň způsobovat že auto netáhne . ? Dám mu ještě šanci.vystupuju 3krwt denně a dolyvam vodu . Otvírák kapotu atd. Už jsem se tak naštval že jsem chtěl vyříznout díru do kapoty ,dát tam dvířka ať nemusím otvírat kapotu pořád a na střechu přidělat kanistr s 50litry vody.ktery bych naplnil tak jednou za týden aby se to dolevalo samo bych navedl hadici do nádobky a nebo bych přidělal ještě tři banky na dolejvani vody někam. Tak dám rs ještě šanci a zkusím se zeptat. Teď ta šance je taková že bych si měl za dva dny jet pro nový motor a zkusím vyměnit celý agregát. Ptz tohle není už normální .abych každýpul rok strkal do auta milion litrů vody a opravy za dvacetitisice. Je to tak ubohé auto .že mne vážně štve .poradí mi někdo kde může být takový veliký únik vody ?při jízdě na dálnici... Hlava udělaná .turbo měněné .vážně mě nenapadá už co by mohlo být za problém.ale je to strašně otravné 😡🙉🤦🏾‍♂️. Auto bylo na zvedáku a nikde nic neteče ani pod kryty atd. Motor bike nekouří ... Porad tě mi prosím někdo.jsem z ústeckého kraje a když se najde mechanik který nebude chtít hned měnit motor celý a nebude chtít miliony a auto do měsíce bude zas ztrácet vodu ořez opravu kvůli které šlo do servisu. Budu strašně vděčný udělám nejlepší reklamu a samozřejmě že hezky zaplatím .jen chci jednu práci platit jednou už prostě . Pochopitelně že ano. Ne že zaplatím tlakování hlavy novou hlavu broušení.vynenu hlavy atd že se jí ztrácí vida a po výměně se za měsíc bude ztrácet voda zas. Je to pekelně auto vážně jo. To už je spíš na nějakého doktora co mi to auto dělá. Jak jsem řekl jedničkový ovce jezdila 12let 1.9tdi 66kw. A nikdy jsem neměl takové problémy . Hellllp prosím chlapi 🙏🏾. Díky za rady pomoc a vše 

Odkaz ke komentáři

Tak je tu někdo prosím kdo by věděl něco ? Než to rozstipu kladivem tu svini dvojkovou .asi škoda a to jsem ji chtěl v létě dát nový kabát .jestli se hodlá dělat takhle problémy tak ji dám kabát velkou palici .jako sorry milí výrobci škodovek. Tenhle kus se vám vážně nepovedl 👌 a nebo se vám povedlo ,možná to co jste chtěli ,kupujte lidičky pořád nové díly ať máme za co lítat na dovolené .že ? Tak vám děkujeme za vynikající rs. 👌

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...