Přejít na obsah

Motor

Guest Pavelsyrovy

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Dobrý den,

mám Octavii II 2.0 FSI. Při volnoběhu, má auto nepravidelný chod a dost škube. Když mi to na cestě chcíplo, v servise zjistili, že je špatný nastavovač váčkové hřídele. Opravili to a po pár dnech se zase škubání na volnoběh objevilo. Týden to jezdilo v pohodě.

Před pár dny to chcíplo 2x za sebou v jeden den a teď už to chcípne po pár minutách nastartování .

Dočetl jsem se,že to může být EGR ventilem. Je tady někde návod jak jde svépomoci vyčistit EGR? Popřípadě jestli by to mohlo být něco jiného?

Díky za jakékoliv info

Odkaz ke komentáři

EGR urcite ne. Spis civky. Skace motor? Ja jsem to rok pozoroval u sebe. Na volnobehu staci kouknout na motor jestli se obcas nezatrese. Pokud se drzi motor v otackach (2500+) neprojevuje se to vubec a auto jede normalne. Nedavno mi jedna zdechla uplne, 14 dni na to dalsi. vymenil jsem vsechny (naj. 118 tis km). Diagnostika to nepozna, dokud to neni mrtvy uplne

Odkaz ke komentáři

Octavku jsem kupoval starší 80 000km. Po jízdě cca 200 km se rozsvítila kontrolka "systém kontroly výfukových plynů" a auto začalo mírně škubat při volnoběhu(ručička otáček klidná) a zvuk jak by jelo na 3 válce. Prodejce říkal že jsme mohli natankovat špatný benzín, natankovali jsme ihned po koupi na noname benzínce. Když jsem s tím šel na kontrolu do servisu, jestli je podle diagnostiky vše v pohodě a proč svítí systém kontroly výfukových plynů, zjistili (prý podle VINU) že cívky byly vadné. Že to je vadná série od ŠKODY a tak to škoda na své náklady vyměnila. Po cca týdnu mi to chcíplo(nešlo vůbec nastartovat). V servise vyměnili nastavovač váčkové hřídele. Pár dnů po tom v pohodě, pak se objevilo znovu škubání při zahřátým motoru při volnoběhu(ale nechcípalo)a výkon v normálu. A poslední 2 dny už to chcípá i při studeném motoru po nastartování (Nastartuje se a chvíli jede na volnoběh i když to škube a pak chcípne a to i 3x za sebou). I otáčky skáčou při volnoběhu, ručička se dost třese.

Dočetl jsem se,že to může být ten EGR nebo zasraná škrtící klapka?

Nebo to může být tím benzínem? Nějaký bordel z té noname benzínky? Teď tankujeme 98, ale když jsme to kupovali byla to asi 95?

Odkaz ke komentáři

Hele, ja mam EGR mrtvej vic jak rok a takhle se mi to neprojevuje. I v servisu mi rekli ze krome 0,5l spotreby nahoru to nema zadnej zasadni vliv (jeste mektali neco o svickach). Jako pro klid ho vyndej a zkus kouknout dovnitr jak to vypada.. A kdyz mluvis o ty klapce, na tu bych si vsadil ja..chcipani/nejde nastartovat

E1: 95/98/100okt poznas na chodu, jemne na vykonu, rozhodne to ale na 95 nebude chcipat.. Co mas predepsanyho? Ne vsechny FSI maji dvoji smes a tudiz 98(95)

Upraveno uživatelem Poky
Odkaz ke komentáři

Hele, ja mam EGR mrtvej vic jak rok a takhle se mi to neprojevuje. I v servisu mi rekli ze krome 0,5l spotreby nahoru to nema zadnej zasadni vliv (jeste mektali neco o svickach). Jako pro klid ho vyndej a zkus kouknout dovnitr jak to vypada.. A kdyz mluvis o ty klapce, na tu bych si vsadil ja..chcipani/nejde nastartovat

E1: 95/98/100okt poznas na chodu, jemne na vykonu, rozhodne to ale na 95 nebude chcipat.. Co mas predepsanyho? Ne vsechny FSI maji dvoji smes a tudiz 98(95)

Zítra zkusím kouknout na ten EGR :) předepsaný je 98 okt.

Odkaz ke komentáři

Ještě mě napadlo, nemůže to být natankováním špatného benzínu v těch neznámých benzínkách? Nepomohlo by třeba vyčištění nádrže (a vlitím nějaké 100 Vervy od Benziny) nebo přidání nějakého přípravku na pročištění benzínu, který je v nádrži?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...