Přejít na obsah

Někde saje k naftě i vzduch

Doporučené příspěvky

Zdravím, pokud mi auto delší dobu stojí (cca 3h a více), tak mám problem se startem, zjistil jsem, že někde přisává vzduch do nafty a ta potom uteče od čerpadla zpět do filtru a asi i do nádrže. Bylo to i slyšet. Po zahýbání hadičkami dokonce chípnul motor i za běhu a po dalším nastartování a nasátí nafty je to zase jako na začátku...špatný první start, kterýkoliv další v krátkém čase i na studený motor na brnk nebo skorobrnk.

Filtr nový, rozvody nově udělané, žhavení jsem prolezl horem dolem a vypadá, že vše chodí. Diagnostika nezjistila žádné závady kromě mých experimentů s čidlem teploty chladící kapaliny, které jsem odpojoval kvůli žhavení po delší dobu.

Jen chci vědět, s čím máte nejčastěji zkušenosti a měnit postupně třeba sponky na hadicích nebo rovnou se s tím nepatlat a vyměnit všechny hadice od filtru směrem k napojení k hadičkám do nádrže? Ty k čerpadlu se mi zdály v pořádku. V té směrem k čerpadlu se po delší chvíly objeví v nejvyžším bodě bublina, asi 5cm dlouhá, ale nafta je na obou kocích, prý tam vzduch trochu běhat může.

Odkaz ke komentáři

Na filtru je regulační, ne zpětný ventil. Reguluje zda teplá zpětná nafta půjde zpět do motoru nebo do nádrže.Vevtil má dvě těsnicí gumičky Ty je po demontáži třeba dát vždy nové Použité jsou napité naftou a nabobtnané Pokud bys je chtěl použít znovu tak je zpravidla skřípneš. Modrý patří nahoru , černý dolů. Musí tam být origo kroužky na naftu. Pokud použiješ jiné např na hydrauliku tak je teplá nafta zničí. A potom samo saje tudyma vzduch.

Zpětný ventilek je v sacím koši přímo v nádrži. Pod pravou zadní sedačkou vyloupnot víčko pak velká plastová matka Hadičky se sundají tak že se dovnitř zamáčknou pojistky. Vyndáš celý sací koš a komplet ho rozebereš. V sací trubičce zpravidla bývá takový sliz - to je zbytek z rostlinných složek co dnes přidávají do nafty.Dělá to bordel Je to třeba vyčistit.

Odkaz ke komentáři

Na filtru je regulační, ne zpětný ventil. Reguluje zda teplá zpětná nafta půjde zpět do motoru nebo do nádrže.Vevtil má dvě těsnicí gumičky Ty je po demontáži třeba dát vždy nové Použité jsou napité naftou a nabobtnané Pokud bys je chtěl použít znovu tak je zpravidla skřípneš. Modrý patří nahoru , černý dolů. Musí tam být origo kroužky na naftu. Pokud použiješ jiné např na hydrauliku tak je teplá nafta zničí. A potom samo saje tudyma vzduch.

Zpětný ventilek je v sacím koši přímo v nádrži. Pod pravou zadní sedačkou vyloupnot víčko pak velká plastová matka Hadičky se sundají tak že se dovnitř zamáčknou pojistky. Vyndáš celý sací koš a komplet ho rozebereš. V sací trubičce zpravidla bývá takový sliz - to je zbytek z rostlinných složek co dnes přidávají do nafty.Dělá to bordel Je to třeba vyčistit.

Aha aha, díky, ráno se uvidí, posunul jsem sponky na hadičkách a nafta se nevrací, bublina se ani nehne.

A ještě dotaz...tankuju u benziny, aditivuju VIFem zimním, v létě neaditivuju vubec.

A po kolika km se to může zanýst? já jsem s autem najel už 40 000 km a hned po koupi bylo startování ok, až letos v prosinci to začalo víc zlobit.

Odkaz ke komentáři

A co ta bublina? Patří tam nebo nepatří? :) Vyfotil jsem ji večer a ráno byla stejná na stejném místě. Start nebyl jako u V3Sky, ale asi 5s trvalo, než nastartuje.

Ted v práci je bublina menší a stále drží na místě...

Já se omlouvám za takové dotazy, ale v motorech se moc nevyznám, můj obor je elektrika a telekomunikace...

post-10314-0-45961400-1362125296_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Však jsme to taky v sobotu vyměnili a bylo to ono,nejdřív jsme měnili hadici, jelikož byla zespodu prasklá a po nouzovém omotání vulkanizačkou v pátek se to výrazně zlepšilo, když ale v sobotu po výměně a po zalití filtru prskla nafta z pod ventilu tak bylo jasno, po výměně na brnk :)

Díky za vaše rady

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...