octavia73 Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 Ahoj všichni musí se po výměně předních pružin dělat geometrie?Díky za odpovědi 0 Quote Link to comment
Guest chipmann Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 Ano pokud mas rad sve pneumatiky 0 Quote Link to comment
Sniper_2003 Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 Koukám že pokládáš stejné otázky na více fórech. 0 Quote Link to comment
libero1071 Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 viacej hláv,viacej rozumu 0 Quote Link to comment
nikybrutu Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Zdar, nemáte někdo podrobnej návod(video)na výměnu předních pružin? Tam se snad musí sundávat náboj i talířem z poloosy abych ten tlumič s pérem dostal ven?! Díky za odpověď 0 Quote Link to comment
Hydraulik Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 (edited) No já když měnil tlumiče, tak to šlo ven i s těhlicí... Tj, povolit spodní čep, čep řízení, šroub poloosy, tyčku stabilizatoru, sundat brzdič, sundat stěrače a torpédo, povolit uložení tlumiču z vrchu a máš celou těhlici venku... dále povolit šroub, co drží tlumič v těhlici, něčím šikovně roztáhnout, vyndat tlumič, stáhnout pružinu, povolit uložení tlumiče shora, vyměnit pružinu..... Motnáž opačným postupem Z vercajku na to budeš potřebovat možná 12ti hranný ořech na poloosu (záleží co tam je), stahovák na čep řízení pokud by se mu nechtělo, stahovák na pružiny, imbus č.7 na povolení brzd.třmenu (běžně bývá v sadě jen imbus 6 a 8).. jinak nic speciálního Edited August 12, 2017 by Hydraulik 0 Quote Link to comment
nikybrutu Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 No to je teda síla,toho jsem se obával celkem makačka Předpokládám pak asi geometrii? Jinak dík! 0 Quote Link to comment
Hydraulik Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Jo, pak určitě geo 0 Quote Link to comment
Rolbař Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 a většinu spojovacího materiálu dát nového, hlavně šroub na poloosu, matici na čep řízení, matici na tlumič u uložení a u těhlice, ideálně i zbylé šrouby.... 0 Quote Link to comment
nikybrutu Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Ještě otázka, při povolování šroubu na poloose (zařazeno jednička) mám strach pořádně zabrat protože hejbu s celim motorem abych něco nepodělal,nebo jak zaaretovat poloosu? Dík 0 Quote Link to comment
Hydraulik Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Buď ať ti někdo zašlápne brzdu, nebo nech stát auto na kolech, a jak to trošku povolí, tak to zvedni.. Rolbař: ty jo, měl jsem parkrát auto v autorizáku, a pokaždé co povolovali poloosu, tak šroub zustal původní.. :( mám jej vyměnit? 0 Quote Link to comment
Rolbař Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 pevnostní šrouby by se měli po každé povolení dát nové, jde hlavně o šrouby vně motoru, držáky motoru a na poloosách, dále samojistící matice (mají silonový zajišťovací nákružek), dále například matice na svodech výfuku od motoru a podobně spojovací materiál v originále není levná záležitost, ale pro pozdější demontáže je dobré ho měnit, například při práci na ose a podobně osobně neměním při každé demontáži šrouby třeba na převodovce - držáku, pokud jsou v dobrém stavu a dotáhnou jak mají, je to ok, ale spoj mat na osách má an sobě většinou korozi, třeba takové šrouby na těhlicích co svírají tlumič jsou většinou po 10-15letech se stavu, kdy při dotažení můžou v narezlém místě i prasknout 0 Quote Link to comment
šátec Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Ma nekdo zkusenost ze po vymene tlumicu se sem tam ozve asi nekde v ulozeni hornim klapnuti? Jako kdyz je pruzina pretocena a "klap" a pretoci se zpet. Dela mi to jen kdyz zacnu nekde parkovat a hodne tocit volantem sem tam, pri jizde rovne a lehkem zataceni mi to nedela. 0 Quote Link to comment
nikybrutu Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Jo už se mi to stalo při parkování a plným rejdu ale nic zvláštního jsem nezjistil (měnil jsem péra a horní ložiska uložení) Čert ví co to je! 0 Quote Link to comment
šátec Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 A dela to dal? Ja myslel ze tim ulozem by to mohlo byt. Jinak uz tam neni cim jinym by to bylo. 0 Quote Link to comment
nikybrutu Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Vypadá to že se to usadilo zatím nic 0 Quote Link to comment
Recommended Posts