Přejít na obsah

Předvstřik

Závy

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapi palec.gif

Minulý týden jsem měnil rozvody na své oktě 1.9TDI 66kW. Dneska jsem se rozhodl zkontrolovat předvstřik. Po výměně rozvodů jsem najel cca 500 km a krom lehce tvrdšího chodu motoru jsem nic jiného nepozoroval, dokonce spotřeba mi přišla normální. Přikládám foto TDI grafu z VAGu. Mohl by mi někdo z vás prosím říci jestli je předvstřik OK nebo jestli bych ho měl nastavit jinak ? Motor jsem měl při měření ohřátý na 90° na přístrojovce, VAG ukazoval 83° Díky za rady ;)

První obrázek je na vyplém motoru a druhý na běžícím.

post-16683-0-92577300-1363951283_thumb.jpg

post-16683-0-50658800-1363953356_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Na tom prvním obrázku ti to dole píše "Please start the engine", nevím proč to ukazuje zrovna takový graf.

Ale každopádně měříš to jedině při nastartovaném motoru, pak chcípneš, nastavíš čerpadlo, nastartuješ a koukáš znova na graf.

Motor musí být zahřátý na provozní teplotu. TDI graf ti ve spodním okně píše případný nedostatky, jako třeba že motor ještě není dostatečně zahřátý apod.

Odkaz ke komentáři

Na tom prvním obrázku ti to dole píše "Please start the engine", nevím proč to ukazuje zrovna takový graf.

Ale každopádně měříš to jedině při nastartovaném motoru, pak chcípneš, nastavíš čerpadlo, nastartuješ a koukáš znova na graf.

Motor musí být zahřátý na provozní teplotu. TDI graf ti ve spodním okně píše případný nedostatky, jako třeba že motor ještě není dostatečně zahřátý apod.

Jojo, to vím palec.gif Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj všem. Takjsem napojil svojí octávu na VAG s TDI grafem předstřiku. Vylezlo mi z troho toto:

Je to v normálu nebo špatné? poraďte :rolleyes:

Jen to dole píše že motor je příliš studený ale ukazal teploty byl v normálu.

Zdravím, tak podle mé nedávné zkušennosti, je třeba motor opravdu dost ohřát, než to nehází tu hlášku ;)

Mně osobně se to nedavno podařilo nastavit na hodnotu 55, takže jsem spokojenej, povedlo se to na potřetí ;) ty máš hodnotu vysokou... jak psali borci hore, tak nejideálnější je hodnota 56 :palec:

Tady návod na nastavení ( jinak světlo sundavat nemusíš )

post-16683-0-16464600-1365443926_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Zdravím chlapi palec.gif

Minulý týden jsem měnil rozvody na své oktě 1.9TDI 66kW. Dneska jsem se rozhodl zkontrolovat předvstřik. Po výměně rozvodů jsem najel cca 500 km a krom lehce tvrdšího chodu motoru jsem nic jiného nepozoroval, dokonce spotřeba mi přišla normální. Přikládám foto TDI grafu z VAGu. Mohl by mi někdo z vás prosím říci jestli je předvstřik OK nebo jestli bych ho měl nastavit jinak ? Motor jsem měl při měření ohřátý na 90° na přístrojovce, VAG ukazoval 83° Díky za rady ;)

První obrázek je na vyplém motoru a druhý na běžícím.

Neboj se toho, klidně na 80. Ve vyžším točkách bude pružnější :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...