Přejít na obsah

Pěna pod víčkem od olejové nadrže

Doporučené příspěvky

Zdravim mám pěnu pod víčkem olejové nadrže mělo by se s tim enco dělat co to zapřičinilo muže se tim neco pokazit?? sem přez todle lajk tak mějte prosím trepělivost diky :-) oct I rok1999 1,6 74kw glxi v servisu mi řekli že když enbudu jezdit dályk tak by to nemelo neják zvlašt vadit a že by se mělo vymenit etsnení pod hlavou motoru ??? co se muže stat když to enchám tak jak to je??? prozatím...

Odkaz ke komentáři

V servise by jenom furt něco měnily!Jestli je to taková žlutobílá hmota tak to utři hadrem a neřeš to.Na krátkých trasách se tam vytvoří za chvíli opět.Pokud se ti nestrácí voda,tak je to normální jev absorbce vlhkosti v oleji.

Pokud je směs na víčku šedá tak už by se mohlo jednat o načnuté těsnění pod hlavou.Mrkni na měrku od oleje jestli na ni nemáš stopy malých kapek vody,nebo není snaha se z oleje dělat emulze.To znamená taková jakoby narezlá kapalina.

Mrkni do tématu o ethanolu,dal jsem tam dnes foto víčka oleje.Porovnej si barvu pěny jestli je stejná ta tvoje s tou mou.Já té pěny tam mám víc díky ethanolu.

Odkaz ke komentáři

V servise by jenom furt něco měnily!Jestli je to taková žlutobílá hmota tak to utři hadrem a neřeš to.Na krátkých trasách se tam vytvoří za chvíli opět.Pokud se ti nestrácí voda,tak je to normální jev absorbce vlhkosti v oleji.

Pokud je směs na víčku šedá tak už by se mohlo jednat o načnuté těsnění pod hlavou.Mrkni na měrku od oleje jestli na ni nemáš stopy malých kapek vody,nebo není snaha se z oleje dělat emulze.To znamená taková jakoby narezlá kapalina.

Mrkni do tématu o ethanolu,dal jsem tam dnes foto víčka oleje.Porovnej si barvu pěny jestli je stejná ta tvoje s tou mou.Já té pěny tam mám víc díky ethanolu.

Zitra vyfotím a dodám fotky ale mám pocit že jde spíš o tu šedou variantu jestli je tomu tak mělo by se s tim neco dělat hned nebo to zase tak moc nevadí???

Odkaz ke komentáři

Ztrácí se ti voda,musíš dolívat?To je jeden z důležitých faktorů.Další je přehřívání auta a většinou i ještě špatně topí.Z výfuku jde bíly kouř a auto studené hůře startuje(třeba na tři válce).Pokud toto pozoruješ tak to může být těsnění pod hlavou.V horším případě prasklá hlava.

Já osobně si myslím,že to ale bude klasika kterou jsem popsal dříve.Pokud ne doporučuju co nejdřív opravit.

Kolik jezdíš v kuse kilometrů?Aby pěna zmizela musíš ujet alespoň 80km,kdy se motor dokonale prohřeje,pak pěna zmizí.

Odkaz ke komentáři

To je OK je to ta žlutobílá jako mám já.Jak říkám utři to sem tam na to mrkni -utři a neřeš to.Jak se oteplí a teploty budou kolem 20°C tak tam toho bude bývat čím dál míň a v létě to tam nebývá skoro vůbec ani na krátkých trasách.

tak to sem si od dechl diky moc já když du ze servisu tak sem na prášky :-D :wallbash: :D

Odkaz ke komentáři
  • o 9 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...