Přejít na obsah

Chvění motoru při 1000-1300 ot.

Guest krabon

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

nevím, jestli je to problém a je-li to třeba řešit, ale pozoruju následující:

Mám:

Octavia 1.9 TDI PD, rv. 2008, BXE, 116tis km, vše původní.

Na volnoběh jde motor normálně, pokud ale začnu zvolna šlapat na plyn, tak v rozmezí cca 1000-1300 ot/min se z motoru ozývá celkem značné dunění a auto se dost klepe (na neutral i s kvaltem a spojkou na podlaze). Od těch 1300 to přestane a zvuk je normální. Při jízdě nepozoruji žádné snížení výkonu, jen možná ty rozjezdy jsou horší.

Věděl by někdo, jestli je to normální nebo to mám nějak řešit? V těch nízkých otáčkách se to klepe a duní celkem dost, ale na volnoběh OK.

Apropo, ještě je tu druhá věc: Když mám neutrál a stojím třeba na semaforu, tak jde slyšet, že auto nemá uplně pravidelný chod... Otáčky nepadají, ale občas se to celkem zachvěje.. Je to normální?

Díky všem :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zkontroluj si všechny spoje na tlakových hadicích od turba do motoru měl jsem něco podobného jedna hadice byla špatně nasazená v zámku a částečně propouštěla tlak (bylo slyšet z venčí auta slabé syčení když byl motor v zátěži, poznal jsem to při výjezdu z podzemního parkoviště), stejné symptomy rozjezdy horsí motor se z nízkých otáček neochotně vytáčela byl o poznání hlučnější pokud to nebude tím tak důkladná kontrola přes VAG ten nepravidelný volnoběh může mít hodně příčin, vadnou trysku, netěsnosti v pal. systému, atd.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...