Guest krabon Odesláno Duben 24, 2013 Sdílet Odesláno Duben 24, 2013 Ahoj všem, nevím, jestli je to problém a je-li to třeba řešit, ale pozoruju následující: Mám: Octavia 1.9 TDI PD, rv. 2008, BXE, 116tis km, vše původní. Na volnoběh jde motor normálně, pokud ale začnu zvolna šlapat na plyn, tak v rozmezí cca 1000-1300 ot/min se z motoru ozývá celkem značné dunění a auto se dost klepe (na neutral i s kvaltem a spojkou na podlaze). Od těch 1300 to přestane a zvuk je normální. Při jízdě nepozoruji žádné snížení výkonu, jen možná ty rozjezdy jsou horší. Věděl by někdo, jestli je to normální nebo to mám nějak řešit? V těch nízkých otáčkách se to klepe a duní celkem dost, ale na volnoběh OK. Apropo, ještě je tu druhá věc: Když mám neutrál a stojím třeba na semaforu, tak jde slyšet, že auto nemá uplně pravidelný chod... Otáčky nepadají, ale občas se to celkem zachvěje.. Je to normální? Díky všem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jerry Odesláno Květen 28, 2013 Sdílet Odesláno Květen 28, 2013 Zkontroluj si všechny spoje na tlakových hadicích od turba do motoru měl jsem něco podobného jedna hadice byla špatně nasazená v zámku a částečně propouštěla tlak (bylo slyšet z venčí auta slabé syčení když byl motor v zátěži, poznal jsem to při výjezdu z podzemního parkoviště), stejné symptomy rozjezdy horsí motor se z nízkých otáček neochotně vytáčela byl o poznání hlučnější pokud to nebude tím tak důkladná kontrola přes VAG ten nepravidelný volnoběh může mít hodně příčin, vadnou trysku, netěsnosti v pal. systému, atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.