Přejít na obsah

olej

Guest Lojzeg

Doporučené příspěvky

Nazdar pánové

Předem doufám že nepíšu do špatné sekce.

Tak že jsem novým majitelem starší octavie 2 combi.Zatím velmi spokojený a nadšený.Do teď jsem vlastnil pouze benzínová auta ale po konzultaci s manželkou jsme pořídili ropáka.2.0 tdi 103kw.Zalíbilo se mi tohle forum proto jsem se zaregistroval.Je tady spousta rad a zkušeností a jelikož chci autí udržet v co nejleopším stavu delší dobu asi ho budu hojně využívat.Zatím nemám octavušu nafocenou ale to přijde.A hned mám první dotaz.Mám možnost najet u souseda na rampu a rád bych si pro začátek vyměnil olej a filtry.Tak že motor 2.0tdi bez pdf kod bkd.Najezdím tak 10000 až 15000km za rok.Do teď do ní předchozí majitel dával castrol edge 5w30.Měl nastavený prodloužený interval.Zajímá mě jestli tam mám dávat ten saní olej nebo přejít na jiný,jaký?A hlavně postup jak olej vyměnit a na co si dát při výměně pozor.Našel jsem tady postup na výměnu u o1 tdi.Ten postup je stejný?Mám kamaráda mechanika který by mi olej a filtry vyměnil ale myslím že to není tak složitá výměna tak bych jí chtěl zkusit udělat sám.Taky mě zajímá jaké množství tam nalít.Předem dík za jakoukoliv radu

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Olej 5w-30 bych určíte nedával zbytečné dráhy jen kvůli tomu že toe Long-life pro tvůj motor je ideální 5w-40 anebo 10w-60 pokud chceš motor rozmazlovat :-D jinak jak pise vevca urcite skrát interval vymeny na 10tis. Max pouzivej pokud mozno kvalitni filtry idealni man-huml a pri vymene si kup vzdy novy vypustny sroub at ti to nekape obsah naplne je cca 4.5l

Odkaz ke komentáři

Asi jsem staromodní, ale leju tam to co tam lil předchozí majitel a to co je doporučený od výrobce, až budu mít nové auto, tak tam budu lít to co třeba chi, už jsem 2x měl problémy při změně specifikace, nemusíš mít, ale já jedno auto zabil a 2hé skoro taky, je teda fakt, že na Castrol, ale nikdy nevíš.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

To co předepisuje výrobce nemusí byt vzdy to nejlepší vždyť to známe ne ? Jde o5 o náklady fleeetovych zakazniku a jejich flotil takze olej se musi menit co nejpozdeji a olej musi vychazet co nejlevneji tak to proste je

Odkaz ke komentáři

Chlapi díky za odpovědi.10w60 se mi zdá zbytečně drahý ikdyž na tomto motoru by se asi moc šetřit nemělo.Na heureka.cz jsem našel 5w30 i 5w40 za dobré ceny.Můžete mi někdo poradit jakou značku mám vybrat?Teď tam mám castrol edge 5w30.Dále bych rád věděl jak nastavím normální výměnu.Že by na diagnostice?Jo a ten filtr,na té baňce bylo ufi 55 141 02 a trochu větším písmem 3c0 127 400 c na jedné samolepce.A ještě,doufám že mě neukamenujete,kde najdu výpustný šroub?Je mi jasný že někde ze spoda.Fotečka by nebyla?A ještě posledni věc maám označení motoru bkd.To je 16V?Jinak octavka chodí jak kule.Chrochtám blahem.Zatím.Diky moc.

Odkaz ke komentáři

chipman jako jo, ale když je tam rozdíl 80 kč, proč tam nedát 5w30, která tu 504/507 má a po 15ti ven?

lojzeq tu máš výběr elitu z filtrů, jen se pohlídej v pzn BKD

http://ecat.elit.cz/ArticleBrowser.aspx?TT=car&TNV=405|-32340|-32337|10&VehicleID=16116&VehicleTypeID=1&TTab=False

a tady šroub

http://ecat.elit.cz/product/Vypustni-sroub-olejove-vany/JlJFRlBBR0U9QXJ0aWNsZUJyb3dzZXImVE5WPTQwNXwtMzIzNDB8LTMyMzM3fDEwJlRUPWNhciZWZWhpY2xlSUQ9MTYxMTYmVmVoaWNsZVR5cGVJRD0xJlRUYWI9RmFsc2UmUGFydERldGFpbElEPUNPUCAyMjAxMjVT

ad značka-každej preferuje něco jinýho, pokud ti to nedělá neplechu, já se držím toho neměnit ;)

Upraveno uživatelem Jim
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...