Přejít na obsah

Mazlik

Doporučené příspěvky

To jsou kecy prodejcu ze je tam dozivotni napln. Dle nich je dozivotni napl na 250tis km... Vymena stoji par kac a muj mechanik Marena_TDI mi tam jeste pridaval nejakou prisadu a fatk super. Nelituju toho. A ten motor jak ti rikame. Delej olej co 15tis a urcite neprohloupis. Ja dal Castrol Edge TD a super. Koupis do 1tis. Kolik das za longlife?? 2tis a vys... A zvlast kdyby jsi premyslel o chipu. Tohle auto ho potrebuje jak vino :palec:

Marek RS tak tak :palec: :palec: :palec:

Odkaz ke komentáři

To jsou kecy prodejcu ze je tam dozivotni napln. Dle nich je dozivotni napl na 250tis km... Vymena stoji par kac a muj mechanik Marena_TDI mi tam jeste pridaval nejakou prisadu a fatk super. Nelituju toho. A ten motor jak ti rikame. Delej olej co 15tis a urcite neprohloupis. Ja dal Castrol Edge TD a super. Koupis do 1tis. Kolik das za longlife?? 2tis a vys... A zvlast kdyby jsi premyslel o chipu. Tohle auto ho potrebuje jak vino :palec:

Marek RS tak tak :palec: :palec: :palec:

Teď mají longlife na cc-autodíly v akci za 800Kč,tak je to pohodička :palec:

Pánové dávám na rady,taky jsem se těm 30tis. divil,ale říkal jsem si:Když to píšou v servisce,tak proč né :lol:

U předchozího auta jsem měnil vždy před technickou a u toho asi zůstanu.Ročně ujedu cca 9tis.

Nad chipem jsem přemýšlel,ale kde?Četl jsem o tom jak to některé firmy flákaj a neumí a motor tím zničí :angry:

Odkaz ke komentáři

Jedna zasadni rada: necituj predchozi prispevky :palec:

A k chipu: zkus prohledat sekci OI/motor a tam to najdes kde a koho volit. Je tady na foru par osvedcenych ladicu kteri maji opravdu dobre reference ale jak rikam, zkus trosku pohledat sam.

A s tim olejem urcite neprohloupis, ba prave naopak :palec:

Odkaz ke komentáři

Byl jsem koukat na tu nápravu.Pohledově je v pohodě.Stačí to zkontrolovat takto nebo nějak radši změřit v případě,že to bývá do A jen pohledem nepoznatelný?

Český Těšín je malinko z ruky :lol:

Zatím se každopádně soustředím na ty servisní výměny.Finančně to nebude málo a časem možná něco víc B)

Díky za rady

Odkaz ke komentáři

To jsou kecy prodejcu ze je tam dozivotni napln. Dle nich je dozivotni napl na 250tis km...

Doživotní náplň v převodovce je ne 250tis, ale dokonce jen 150tis km nebo 5 let (to je podle prodejce životnost převodovky), takže olej určitě vyměnit, ale dát zase originál (na cc-autodílech ho mají za asi 250 Kč/l). Dále výměnu motorového oleje dělej jak už ti tu psali po 15tis km., motoru to jen prospěje :palec: a pokud by jsi chtěl čip, tak asi klasika TDIfun nebo Dieselpower (to jsou prověřený firmy) ;)

Odkaz ke komentáři

Trocha OT: Myslím si, že prověřenejch firem bude malinko víc.

Jasně že prověřených firem je víc ;) , nejznámější jsou asi ty co jsem uvedl a co tak vím (přeci jen diesel nemám, tak se o toto moc nezajímám), ale jsou i jiné dobré firmy, jen to chce trochu pohledat... :)

Odkaz ke komentáři

Ten chip,bude muset stejně počkat.Napřed běžnej servis a taky mám hodně investic s rodinou(3 děti a manželka je fuška živit :lol:) a pak taky chci zase udělat nějaký modernizace na své živnosti- Ubytování co máme B)

Kupoval jsem před 14 dny nový letní gumy(Dunlop SP Sport BLURESPONSE 205/55 R16 91V.) a pořád jen vrážet do auta nemůžu :lol:

Odkaz ke komentáři

Ja jsem umyslne nepsal zadnou firmu ktera se zabyva lazenim motoru protoze nechci nikoho prosazovat i kdyz je zrejme komu traba ja fandim. A Marek RS to taky tak pochopil :palec: Staci si procist dane sekce a udelat si vlastni obrazek. Nikomu nic nevnucuji ;)

Ty zadni kola by jsi poznal. Je tam videt videtelny sklon kola do A nemusi to delat obe kola soucasne. Muze i jedna strana. Ja s tim za 4roky problem nemel a bracha to menil. Stoji to celkem balik. Myslim 6tis jedna strana. Menil to i Jirina5. Ten to mel hodne do A. Projevuje se to i tak ze mas vzadu sjete vnitrky gum, nejde totiz udelat dobre geometrie. A taky se to auto divne chova. No proste to vypada jak stara 120 ;) Urcite bys to poznal kdyby to bylo spatne :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Jo,tak to mám v poho.Gumy mám rovnoměrně sjeté a okem sklon do A vidět není.Jsem si oddychl :palec:

Našel jsem na netu i článek o oleji.Tem longlife se používá na 30tis. jen v případě dlouhých tras a na ty krátší a krátký max. do 20tis.Km , Takže i výrobce a škodovka má údaje,jak jste mi psali.

Ještě jednou moc díky za rady :pivo:

Odkaz ke komentáři

zdravím tě, jak se říká "velká paráda-voňavka".. vítám tě v klubu ŠKODA a hodně bezproblémových km. Já taktéž závidím interier a výbavu..(pozor,ale přeju) :palec::pivo:

Díky moc :palec: ,jsem na svýho mazlíka hrdý a to i když je to ,,jen,, octavia 1.

Sousedi mě už mají za blázna ,jak to furt důkladně meju,čistím a leštím,ale je mi to fuk.Dělám to jako vy všichni tady - ,,s láskou k autu,, :wub:

Upraveno uživatelem peakt
Odkaz ke komentáři

Díky moc :palec: ,jsem na svýho mazlíka hrdý a to i když je to ,,jen,, octavia 1.

Sousedi mě už mají za blázna ,jak to furt důkladně meju,čistím a leštím,ale je mi to fuk.Dělám to jako vy všichni tady - ,,s láskou k autu,, :wub:

Tak to je nás bláznů určitě víc... :D taky se motám okolo auta,když je chvilka a už si lidi z okolí ze mě dělají srandu.A že je to jen Oct.I ? To přeci nevadí, já osobně uznávám každého kdo se o svoje věci dokáže starat. :palec:

Odkaz ke komentáři

Já na tuning moc nejsem.Mám radši přirozenou krásu a eleganci auta,takže ,,jen,, leštím , vylepšuju praktický věci a starám se o běžný servis svýho mazlíčka.

Zatím jsem si na tomto autě jen měnil xenonový výbojky,prasklý lanko vnitřní kliky dveří,měnil gumičky stěračů a seřizoval ruční brzdu.Doplňování provozních kapalin nepočítám :lol::lol:

Kopil jsem si tento měsíc MFD-Jack adaptér pro připojení mobilu a mp3 k navigaci a výborný letní gumy Dunlop SP Sport BLURESPONSE 205/55 R16 91V ,který mají všude super hodnocení v testech. :palec:

http://www.mpneu.cz/testyletnipneu/ :palec: :palec:

Během tohoto týdne si ještě udělám nákup na cc-autodíly(oleje,filtry atd. + nějaký ptákovinky pro zkrášlování a údržbu) a udělám servis auta.

Autíčko už si o to přes MaxiDot říká :lol: :lol:

Upraveno uživatelem peakt
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...