Guest sedlik18 Odesláno Květen 8, 2013 Sdílet Odesláno Květen 8, 2013 Zdravím, mám celkem zajímavej problém. Mladej mojí sestry má Octavii rv. 2001 1.9TDI 66kw. Nedávno se mi ozval, že mu furt bouchá od přední nápravy. Auto jsem projel a přišlo mi to spíš jako hučení pravého ložiska (auto při průjezdu levotočivé zatáčky hučí víc), to jsem vyměnil a nepomohlo to. Kontroloval jsem čepy-všechny jsou OK, stejně jako tlumiče. Říkal jsem si že by to mohli dělat klouby poloos tak jsem sehnal starší poloosy (ale bez jakékoliv vůle), vyměnil jsem obě poloosy a nepomohlo to. Předtím než se to dostalo ke mě, bylo auto na velkém servisu (nová zadní ložiska+bobny+obložení, přední kotouče nové i s destičkama, nové kosti stabilizátoru, silentbloky na nápravách). Prý to začlo hučet před třemi roky, od té doby žádný servis s tím nic nedělal jen opakují (nechte závadu projevit). Ptal jsem se na gumy, ty se kupavali nové v roce 2010 a od té doby jsou na autě (zimáky). Přemýšlel jsem nad hučením gum tak se prohodily z předku na zadek a je to furt stejný. Táák a co to může bejt? Napadlo mě že jedině že to může bejt převodovka, ale hučí to i při neutrálu nebo při sešlápnuté spojce. Krom nápadu že to je levé ložisko, které je jako poslední nevyměněné co by to mohlo být? Prý to dělalo jen do zatáček, teď i na rovince po tom co auto dostalo silentbloky náprav... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Paul27 Odesláno Květen 17, 2013 Sdílet Odesláno Květen 17, 2013 možná ložiskové uložení tlumičů....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rosta RS Odesláno Červen 18, 2013 Sdílet Odesláno Červen 18, 2013 mám podobný problém, ale projevuje se mi to hučení ze strany spolujezdce když jedu po rovince v rozmezí 80-120km/h se to projevuje jen když udržuju rychlost a nad 120 to hučí pořád :( vyměnil jsem skoro všechno, poloosy, převodovku, pneu, "při letních nízkoprofilových to hučí více" dával jsem i celé kola ze služební OCT kde je vše OK a nic nehučí ale u mě to hučí pořád, stabilizační tyčky, kosti stabilizátoru, tlumiče.. silentblok převodovky i ten spodní i na ramenech, celé řízení a obě ložiska. Jediné co mě teď čeká je silentblok motoru, horní uložení tlumičů, a také mě ještě napadlo gumové uložení na nápravnici 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Murry Odesláno Červen 21, 2013 Sdílet Odesláno Červen 21, 2013 zdarec - hučení dělá ložisko a to bouchání je silentblock motoru co je přichycen k nápravnici - vyhnijí na ní ty štefty a pak to bouchá - mě to dělalo i vrčení a celé auto se chvělo . pokud byl problém již vyřešen napiš co to bylo díky Murry 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rosta RS Odesláno Červen 21, 2013 Sdílet Odesláno Červen 21, 2013 jaké ložisko? na hoře na tlumiči? protože ty na kole jsem měnil a je to to samé. hučí to právě jen když udržuju rychlost mezi 80-120km/h a když jedu rychleji tak pořád. včera jsem měl sundaný ten silentblok motoru a je naprosto OK jak nový nikde utrhnutý nebo nějak poškozený. kdyby to bylo ložisko na tlumiči tak by to bylo seper.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červen 3, 2016 Sdílet Odesláno Červen 3, 2016 Už si týden lámu hlavu s tím, co mi bouchá někde ze spolujezdcovy strany z míst přední nápravy. Začalo to dělat po svižnější jízdě za deště na dálnici (nemám kryt motoru). Bouchání se projeví při ubrání až puštění plynu. Má takový tupý zvuk. Při přidání plynu zmizí. Dneska jsem ještě při staženém okínku zjistil (odrazem od baráků), že v rychlostech nad cca 30km/h něco hučí/mlaská :D Tenhle zvuk to dělá i při přidávání plynu. Nejdříve jsem myslel, že mám na kole nalepené bahno, ale nezmizelo to po ujetých 30km. To bouchání se projevilo i jízdou na volnoběh z kopce. Po rovině jsem si zatím ničeho nevšiml. Máte tip, na co se mám zaměřit? Napadl mě homokineťák, čep, silentblok, ložisko? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 Tak problém vyřešen. Když jsem včera sundal kolo, tak mě udivilo, že šrouby šly bez kladení odporu vyšroubovat. I tak jsem zkontroloval to, co šlo po sundání kola. Namontoval zpět a je po problému. Byly povolené všechny šrouby kromě bezpečnostního, tak buď mi někdo chtěl kola ukrást nebo je to náhoda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.