Přejít na obsah

olej


Doporučené příspěvky

Snad nevadi ak to zalozim aby to tu bolo pre kazdeho komu to nie je jasne...

 

podla planu, ak som spravne nasiel by tam mal ist olej 507.00, co by malo zodpovedat 5w30 longlife, 4.3litra

 

Ale aky olej by som mal zvolit ak planujem olej menit po 15tisic km? ten isty? :)

 

dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o měsíc později...

Zdravím Vas chalani mam taku dilemu. Chcem menit olej menim ho tak medzi 15-20tis. km a mam tu 4 kandidatov chcem aby ste mi poradili.

 

Castrol Edge Professional 5W-30

 

Castrol Edge 5W-40

 

Castrol Magnatec C3 5W-40

 

Castrol Magnatec Diesel DPF 5W-40

 

Teraz tam mam ten C3 a rozmyslal som nad tym DPF 5W-40 ... A este neviem ci je lepsie 30 alebo 40 ??? Dakujem

Odkaz ke komentáři

Osobne davam Shell Helix Ultra 5W-30 AV-L od novoty: http://www.cc-autodily.cz/olej-motorovy-shell-2

Raz mi ukazoval chalanisko, co robi mechanika vo VW, ako vyzera motor po pouzivani Castrolu a ako po Shell. Mal to z prezentacie z Nemecka, kam chodi na pravidelne skolenia. Preto tusim od nejakej doby presiel concern z Castrolu na Shell. No mylit sa mozem, ale osobne radsej ostavam pri Shell s 15t km intervalmi ^_^

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Číst neustále jak někdo kritizuje ten a ten olej to už se fakt nedá!! Přitom nikdo tady neumí dokázat co ten a ten olej poškodil a proč .. Jen ,že mechanik povídal. Spíše by mě zajímalo jak někdo může odrovnat motor a svádět to na špatnou kvalitu oleje a druhý na ten stejný olej může bez problémů najet tisíce km bez problémů. Kolega měl Octavii najeto 500tis. km na Castrol a auto jezdilo!!! Tak kde je pak pravda a v čem je ten pravý problém. Tohle by ti dotyční měli umět vysvětlit a nebo neumějí bohužel jezdit. A článků o olejích jsem již četl dost.

Odkaz ke komentáři

Josefek>> Oba plní požadovanou normu takže bez problémů můžeš použít který chceš, stačí měnit olej s rozumem. Někdy je míň víc :)

boby77>>Není to jen o oleji ale i o provozních podmínkách a motoru samotném, ale to snad víš. Až uvidíš motor PD po Castrolu 507.00 (věřím že i po jiným) na LL interval po 170tkm tak bys pochopil :) Btw číst to přeci nemusíš tak proč ten brek?

Odkaz ke komentáři

Přesně tak a proč se tady řeší olej? no třeba taky proto, že Castrol je nejvíce pančovaná značka a tudíž největší šance, že si můžeš koupit pěknou sračku ....

a proč? no protože v servisech je olej drahý, ale za to ho mají od ofiko distribuce, takže ti, kteří si kupují olej vlastní, můžou mít po čase problém, fotky ucpaných sacích košů a jiných usazenin na dně vany apod. jsou tady taky k mán,

proto se tady o tom bavíme a o LL intervalu je obecně známo, že není nic dobrého

Odkaz ke komentáři

já bych to nepaušalizoval, LL není špatný, jen musím přemýšlet hlavou zda je vhodný pro mě, když mi včera vykládal zakazník že najede 100-120tis za rok, na cestách praha-paříž/lion pro něj má LL cenu, ale když na tom někdo skáče 2 roky po okolí dobrý to nebude

 

jenže to vw návod halt neřeší :(

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 3 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...