phpbb Odesláno Květen 14, 2013 Sdílet Odesláno Květen 14, 2013 Teď sem budu asi častěji chodit pro informace, tak se trochu představím, resp. svoje auto. Standardní dvojková Oktávka po FL, výbava spíš základ až na dodatečně dodělaný vyhřívaný sedačky. Ale není to něco co bych řešil, v přechozím autě sem měl výbavu podstatně širší, ale stejně sem používal jenom el. okýnka, rádio a bezp. pásy :) Koupil jsem to asi před měsícem, tak si zatím zvykám... Pár faktů: - 2010 - koupeno jako nový v CZ - najeto 48000 km - motor 1.9 TDi 77 kW, bez DPF, řídící jednotka lehce upravená, cca 20 kW navíc, ještě zjistím, případně nechám vrátit původní nastavení, nejsem moc příznivcem pičtuningu :) - barva Capuccino, docela se mi líbí a má obrovskou výhodu v tom, že na ní skoro není vidět špína :D Ale auto pravidelně ručně umývám. Co se týče úprav, nic zásadního nemám v plánu, spíš doladit pár detailů, v tomhle ohledu sem se dostatečně vyblbnul u předchozího auta kde sem měnil celej interiér, dával sport. podvozek, měnil differenciál kvůli změně převodovýho poměru atd. atd. :D Už na takový věci nemám moc chuť a čas, takže relativně nová oktávka kde budu akorát měnit olej se mi jevila jako dobrá volba :) Nicméně úpravy sem zatím provedl tyhle: - 18" kola Zenith z RSa - výměna 4ramena bez MF za 3rameno s MF - výměna gumovejch koberců za velurový :D - H7 MTEC (vypadá to podbně jako xenony) - odstranění podložek pod RZ :) A v plánu je ještě: - maxidot (kvůli MF volantu, ať tam všechno funguje) - možná dám nějaký origo rádio s podporou SD karet - asi nějakou lepší řadičku než ten klacek co tam je... pokud vůbec půjde něco rozumnýho sehnat... - mám vzadu švihadla, sice stahování zadních okýnek nepoužívám, poslední moje 2 auta byly navíc coupé, který vpodstatě ani zadní okýnka (stahovací) neměly, ale hrozně mně sere jak to vypadá :D Takže možná dodělám elektrický... Zde nějaký fotky: (po koupi) (gumáky a 4rameno) (18" kola) (žárovky) (3ramennej volant s MF) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 14, 2013 Sdílet Odesláno Květen 14, 2013 krasna octa chlape a kolecka fesne pasuju jej mam tie iste ale v 17palc a spoko mf na volante ti funguje bez problemou aj bez maxika?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 14, 2013 Díky :) Kola beru jako takovej základ, takže ty sem koupil hned pár dní po autě :D S 15" bych moc dlouho nevydržel. Na minulým autě sem měl 19", tak sem si řek, že na Oktu aspoň 18" :) Multifunkce je funkční - levá strana co ovládá rádio, ta pravá zatím nikoliv, právě kvůli absenci maxidotu, ale ten bych měl mít dodělanej začátkem příštího týdne :) Tady ještě zbytek fotek (trochu nechápu to omezení tady ) (rámečky pod RZ pryč, nejso nalepený křivě, jenom na fotce to tak vypadá :D ) (velurový koberce, teda spíš koberec) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 15, 2013 Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 hm nad mf volantom rozmyslam aj ja ale maxidot neplanujem nakolko ho nepotrebujem este by sa jej sikli rs pedale + podnozka kola si dawal zapisovat do technicaku alebo uz boli?? a ako svietia tie Mtec ziarovky?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 Já ho taky nepotřebuju, palubní počítač vlastně vůbec nepoužívám, akorát párkrát za rok se kouknu na spotřebu :) Ale chci, aby ten volant fungoval komplet :) No a taky ten Maxidot o něco líp vypadá... 18" v techničáku dopsaný nemám, tyhle věci moc neřeším S žárovkama sem spokojenej, že bych s nima v noci o 200% líp viděl, to se říct nedá, v tomhle se to vod klasiky moc neliší, ale já je bral hlavně kvůli bílýmu jakoby xenonovýmu světlu, tam moje očekávání splnily :) Jinak zapomněl sem do seznamu plánovanejch úprav napsat LEDky do SPDS, aby to nevypadalo, že přes den svítím mlhovkama, nemá někdo tip na nějaký osvědčený ? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Květen 15, 2013 Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 Krásné auto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 Díky :) Jinak tady ještě pár fotek mýho předchozího auta - BMW E46 323Ci Individual, měl sem ho skoro 3 roky, takže se mi s ním těžko loučilo, ale nedalo se nic dělat, přecijen to bylo starší auto a já už neměl moc čas na vychytávání chybiček (na autě si všechno dělám sám). Pravda, chtěl sem trochu aji nějakou změnu, ikdyž tam sem měl trochu jinou představu, co si budem povídat, no uvidíme za dva roky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Květen 15, 2013 Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 Moc pěkný bávo. Dívám se další brňák. JInak docela nechápu ten skok z 323i benálu coupe do OII 1,9 TDI ??? Co se stalo?? Bych čekal aspon RS v benálu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 No, nestalo se nic, výkon sem nikdy nějak zvlášť neřešil, stačí mi, když auto tak nějak jede, na Schumachera si nehraju :) Kromě toho, z 99% jezdím po Brně a tady sem stejně rychlej se všema autama, RS v benálu bych nevyužil, stejně jako to báwo, akorát by mi to víc žralo :) Spotřebu sem teda neřešil nikdy (za rok najedu cca 8-10 tkm). Výkon mi nechybí, ikdyž sem měl v báwu diff z 325CiA s poměrem 3.46 voproti standardnímu 3.07, takže to jelo fakt pěkně :) V tomhle případě šlo o to, že už nemám tolik volnýho času, tak sem chtěl nějaký "nový" auto, kde budu jenom lít benzín/naftu a měnit olej :) Přemejšlel sem ještě vo AR 159, ale pak se naskytla možnost koupit tuhle Škodovku a nebylo co řešit (prodával známej, takže vo autě všechno vím). Ale nejseš zdaleka jedinej, kterej se tý mojí výměně diví :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 15, 2013 Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 vitej, pekn auto, preju hodne stastnejch km. Pokud stihas tak se za nama prijed dneska podivat, mame pravidelnej sraz clenu z Brna a okoli viz muj podpis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 Díky :) Stavil bych se rád, do Coly občas chodím na oběd :) Akorát dneska už to nestíhám :( Ale na připadnej další sraz se klidně stavím :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Květen 15, 2013 Sdílet Odesláno Květen 15, 2013 Hezká Octavka a BMW bylo taky parádní MTEC H7 mám připravený jako náhradní až prasknou současný PIAA, tak jsem zvědavej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 Díky :) S MTECama jsem spokojenej, výdrž zatím nemůžu hodnotit, ale snad na tom nebudou špatně jako nightbreakery :) Jinak ještě koumám nad těma ledkama do SPDS, mohli byste doporučit např. něco z eBay ? Chtěl bych nějaký bílý, který se nebudou jevit jako prdlá žárovka... Odporem to řešit nechci... http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=py21w+led&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=py21w+led+-amber&_sacat=0 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 tak hledej na ebay ledky s oznaceim CAN-BUS nebo No error apod. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 No, právě bych radši nějakej tip na něco osvědčenýho, protože na ten popis ohledně hlášení chyb se né vždycky dá spolíhat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 Já mám nyní docela drahé PIAA, bohužel mi je poslali s vyšším kelvinovým číslem, než jsem objednal - "xenon efekt" sice výborný, životnost taky velmi dobrá, ale svítivost špatná. Co se týče LED do denního svícení, tak s tím mám taky dost zkušeností, ale jen co se svítivosti a kvality týče, nikoliv elektriky (protože nemám faceliftovou elektriku, takže nemám kontrolu žárovek na denní svícení). Dal jsem tomu dost času a úsilí, než jsem našel ty pravé. Doporučuju celokovový typ jako na videu - mají tam na to taky nějaký adapter právě na zrušení hlášení prasklé žárovky. Nevím, jak teď, ale v době, kdy jsem tohle řešil, tak tento typ u nás nebyl k dostání. Vyzkoušel jsem předtím 3 různé páry zakoupené u nás a všechny mi vytvořily matný povlak na parabolách, což znatelně sníží odrazovou vlastnost. Nestalo se to jen mně, už jsem tu někoho na to taky upozorňoval a už někdo přišel i s nějakým vysvětlením, proč se tak stalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 phpbb : co sa tyka Led do denneho tak je to trosku komplikovane vela chalanov tu skusa rozne ledky ale vacsinou to konci hlaskou prasklej ziarovky alebo zajdutej paraboly da sa to riesit ze si vypnes cez diag. hlasesnie prasklej ziarovky alebo pouzijes odpor. je tu na to tema ohladne tych lediek. ja tiez cakam na nieco co bude ok pretoze odpor nechcem a ani vypinat hlasenie cez diag. nechcem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 @lumi prej výdou v can bus verzi pro koncern.. a ty polsky adaptéry funguje 100%... mrkni na muj topic, svítí to fakt solidně. http://www.comfortli...cw-studena-bila 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hoyas Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 ahoj, super octavia :) a kola s toho BMW by som zobral hned :D snad sa niekedy stretneme 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 marek a tie led vyjdu od skody alebo od nejakeho vyrobcu lediek?? a ano svieti to pekne ale moc tym adapterom neverim :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
juraj351 Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 pekna octavka vyzera super gratulacia a bavo super vyzeralo tiez super bolo kedysi moj mladeznicky sen :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 @lumi od tohoto prodejce, avizovat že během pár měsícu bude prodávat CAN BUS... zkusím je narvat dO A3 a dám vědět popřípadě do my kokty. prečo jim neveríš? ma fungují suprově a nějaký kolega taky říkal v pohodě.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 dost krat som cital ze sa dost hreju a moze vzniknut skrat pripadne poziar :( a nechcem to prepajat jak v starej eMBcke vseliakymi adaptermi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Květen 16, 2013 Sdílet Odesláno Květen 16, 2013 Krasna octa - H7 MTEC (vypadá to podbně jako xenony) Tu sa chcem spytat, ake presne mas tie H7? Su to Cosmos Blue, alebo Super White? Ako svietia za dazda? Dik :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 17, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2013 Díky všem za pochvaly :) S Těma LEDkama do SPDS teda zatím počkám, riskovat vypálený paraboly se mi nechce... Kyselinka: mám 4350K Super White, ve svítivosti sem oproti běžnejm asi nezaznamenal nějakej výraznej rozdíl, ikdyž těžko soudit - jezdím jen po městě, kde je spousta jinejch zdrojů světla... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 Trochu sem vyčistil motorovej prostor, nikdy na to nikdo nehrábl, podle toho to taky vypadalo :) Pak asi ještě vyčistím EGR ventil... 6 válců by ale vypadalo líp :D (víko motoru je v laku) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 18, 2013 Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 pekna praca tiez ma to caka ;) no ja idem este aj lakovat kryt na motore cistil si aj motor alebo len plastove casti?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 Vyčistil sem tak nějak všecko co bylo vidět... :) Včetně motoru pod víkem... Ošetřený to je sprejem na pneu od Coyote, osvědčil se mi na plasty... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 18, 2013 Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 a motor si cistil cim??? len handrou a nejakym samponom alebo tym sprejom??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phpbb Odesláno Květen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2013 Voda + jar :) Pak sem ošetřil plasty tím sprejem. Dobrej na mytí motorů je aji Carlan, je to docela svinstvo, ale čistí hodně dobře. Spíš se ale hodí na starší auta, kde je to zasraný aji od oleje apod. ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.