Přejít na obsah

Uložení motoru

HonzaP

Doporučené příspěvky

Zdravím , mám následující problém při jízdě, a následném zpomalení (na křižovatce) a sešlápnutí spojky (vyřazení) auto jakoby cukne nebo spíš motor.Někdy je to slyšet i při chcípnutí motoru - zaklepání.

Můžete mi poradit, kde je silenblok na motoru, a jak je složité ho vyměnit?

PS: spojka celá nová dvojhmota cca před 50t

Díky

Odkaz ke komentáři

Záleží co máš za motorizaci, já ten svůj řešil v podfóru Motor, tady:

Forum - Octavie I - Motor - 1.6...

Jinak jeden bývá vpravo, druhý vlevo, mě při 200t odešel ten levý, levnější. Ale říkám, záleží co máš za motor.

Díky za odpověď , mám 1.9tdi 66kW ALH , je na to někde postup jak se to mění? doufám, že nemusí ven motor ...:-)

Odkaz ke komentáři

Motor ven nejspíše nebude muset, u motoru AEE 1.6 55Kw jeden uživatel popsal výměnu levého silentbloku takto:

,,Výměna je naprosto jednoduchá,já mám GLX,vyndat baterku pak ten podstavec pod baterkou,trošku si odsunout spodní a vyndat ten horní černý plast co je nad podběhem jak jsou v něm kabely a pak už šroubovat má to dohromady 5 šroubu ten silentblok,akorát co poradím tak si párkrát bouchnout kladivem do těch šroubu nebo to zkusit nahřát co drží ten silentblok na převodovce(já jsem použil sílu kladiva:))sám jsem měl co dělat abych je povolil protože tam byli ještě od výroby silentbloky,akorát je dobrý si dobře vypodložit převodovku,já jsem to vypodložil klasickým heverem panenkou kousek mramorový kostky a na to jsem dal kousek dřevěnýho polínka ve tvaru obdelníku,hlavně ať nikoho nenapadne ten hever tam rvát na sílu bez žádnýho vypodložení,muže dojít k proražení převodovky Tu mramorovou kostku jsem tam dával z toho důvodu aby mi ten panenkový hever neprorazil to dřevo."

Nicméně u tvého motoru jsou snad celkem 3 silentbloky a s tím nemám zkušenosti žádné :( Snad ti poradí někdo jiný..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...