Přejít na obsah

Nesmyslná aktuální spotřeba

Guest zorro1234

Doporučené příspěvky

Guest zorro1234

Zdravím,

mám octávii 1,9 tdi 66kw, r.v. 1997 a v poslední době mi palubní pc na volnoběh po startu ukazuje aktuální spotřebu způsobem 15,0-15,1-15,2-15,3-15,4-15,5-15,6-15,7-15,8-15,9 a pak zase znovu 15,0-15,1... a tak běží pořád dokola, řešil jste už někdo podobný problém? Nebo to tak má být?:D

Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Aktuální spotřebou myslíš jako okamžitou spotřebu, nebo průměrnou za aktuální jízdu ??

Pokud ti to takhle ukazuje okamžitou spotřebu tak je to divný. Pokud ti to takhle ukazuje průměr za aktuální jízdu tak je to celkem pochopitelné, protože průměr je spotřebované palivo v poměru na ujeté km a když auto stojí a motor běží tak se ten průměr zvětšuje protože to spotřebovává palivo ale nepřibývají km. Ihned po nastartování to průměr neukazuje až když popojedeš pár metrů pak to začne počítat a pokud teď zastavíš tak ten průměr leze celkem rychle nahoru. Ale pokud ti to napočítá do 15,9 a pak to skočí zpátky na 15,0 tak to je taky divný :)

Já když nastartuju a vyjedu z garáže tak mi to ukáže průměr za jízdu třeba 32l vystoupím nechám běžet motor jdu zavřít garáž a vrátím se tak počítač ukazuje třeba 80l. jakmile se rozjedu tak mi to velice rychle spadne na normální hodnoty.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

mám octávii 1,9 tdi 66kw, r.v. 1997 a v poslední době mi palubní pc na volnoběh po startu ukazuje aktuální spotřebu způsobem 15,0-15,1-15,2-15,3-15,4-15,5-15,6-15,7-15,8-15,9 a pak zase znovu 15,0-15,1... a tak běží pořád dokola, řešil jste už někdo podobný problém? Nebo to tak má být?:D

Díky za odpovědi

ahoj mel jsem neco podobneho a nakonec pomohlo odpojit na moment baterku a pak to bylo v poradku zkusit to muzes

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...