Přejít na obsah

Vybusne starty

Doporučené příspěvky

mám pravděpodobně stejný problém..

při 70% startech se v okamžiku naskočení morů ozve rána. Je jedno jestli za studena nebo za tepla.

Teplý motor hůř startuje..ale jen o chvilku, žádný extrém.

Mám natočeno přes 250tis, novou dvouhmotu i spojku..

"jedna bába" povídala, že už mám unavený startér a nedokáže motor tolik roztočit a že by mělo pomoct zvýšení startovací dávky a bouchnutí zmizí. Je to možné?

Předem díky

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ahojte,

chcel som sa opytat ci mate podobny problem. Ked startujem, tak motor naskoci doslova s vybusnym startom, cele auto sa zatrasie spolu s radiacou pakou.

O2 2004/09 a ma najazdenych 158000 km. rozvody boli menene pri 120000km.

dik

Marek

Zdravím. Už jsi přišel na to,čím to bylo? Mám totiž stejný problém, zhruba u 70% startů se ozve rána, úplně mně to rve srdce. Ve většině případů se tu píše startér nebo zvýšené startovací dávky. To je potřeba vyměnit celý startér nebo stačí repas? Díky moc za rady...

Odkaz ke komentáři

mozna by pomohlo premapovani jednotky motoru...

Zdravím už se tady na to přišlo, co způsobuje tu ránu při startu? Mám to tiž stejný problém a co jsem dlouze hledal, tak jsem našel asi 3 možné příčiny:

1. Buď celkově výměna startéru

2. Nebo asi softwarově zvýšení startovací dávky,což asi jen oddálí problém

3. Možná jenom repas startéru?

Jaké máte poznatky? Díky

Zdravím už se tady na to přišlo, co způsobuje tu ránu při startu? Mám to tiž stejný problém a co jsem dlouze hledal, tak jsem našel asi 3 možné příčiny:

1. Buď celkově výměna startéru

2. Nebo asi softwarově zvýšení startovací dávky,což asi jen oddálí problém

3. Možná jenom repas startéru?

Jaké máte poznatky? Díky

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

tak nakoniec som vymenil starter, lebo ten stary mi aj dost vycerpaval baterku pri starte, cize software-ova uprava by pomohla, ale to, ze ten starter zatazuje baterku, nevyriesis tymto. Mal som moznost vymeny za novy starter a pomohlo, auto startuje ako nove a na prvu polotacku :D a vybuchy su prec, ziadne zatrasenie radiacej paky, nic :palec:.

Mozno by bolo dobre pouzit kombinaciu - repas startera + soft uprava :D.

Ale urcite chod do toho repasu startera. Malo by ti to pomoct.

Marek

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

tak nakoniec som vymenil starter, lebo ten stary mi aj dost vycerpaval baterku pri starte, cize software-ova uprava by pomohla, ale to, ze ten starter zatazuje baterku, nevyriesis tymto. Mal som moznost vymeny za novy starter a pomohlo, auto startuje ako nove a na prvu polotacku :D a vybuchy su prec, ziadne zatrasenie radiacej paky, nic :palec:.

Mozno by bolo dobre pouzit kombinaciu - repas startera + soft uprava :D.

Ale urcite chod do toho repasu startera. Malo by ti to pomoct.

Marek

Díky moc, zkusím zatím repas startéru. Pak dám vědět :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
Guest JerryJP75

Ahoj, měl jsem podobný problém. Při startování teplého motoru, to byla občas rána, že se motor málem vytrhl z lože i s převodovkou. Někde jsem četl, že by to mohla dělat i baterka - málo točí starter a občas dojde ke vznícení směsi při neoptimální poloze pístu + malá setrvačnost málo roztočeného setrvačníku. Už jsem ji tam měl 9 let a skutečně bylo cítit že to točení není ono. Koupil jsem novou Varta Silver Dynamic 77Ah, a problém je pryč. Motor startuje i teplý jako zamlada.

1,9 TDI 07/2005 154tkm.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

@JerryJP75: tak to som si myslel aj ja, ze je slaba baterka, lenze zakupil som si presne taku istu baterku aku mas ty, ale zial robilo to stale - mozno nie az tak zle ako so starou baterkou, ale robilo. Po vymene startera - uz sa pri starte za tepla nezamyslam, ci nesedim nahodou v 120tke a budem natacat par sekund...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest durika175

mám pravděpodobně stejný problém..

při 70% startech se v okamžiku naskočení morů ozve rána. Je jedno jestli za studena nebo za tepla.

Teplý motor hůř startuje..ale jen o chvilku, žádný extrém.

Mám natočeno přes 250tis, novou dvouhmotu i spojku..

"jedna bába" povídala, že už mám unavený startér a nedokáže motor tolik roztočit a že by mělo pomoct zvýšení startovací dávky a bouchnutí zmizí. Je to možné?

Předem díky

Já jsem taky musel prestavovat z factory settings aby se zvýsilo startovací davky ..prestavilo mi to a už to nerobí..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...