Přejít na obsah

Zadní mlhovka

speKtis

Doporučené příspěvky

Zdravím, vím že o zadní mlhovce je toho spousty, přesto bych potřeboval poradit. Všiml jsem si, že mi vzadu nesvítí (ani jedna), vepředu normálně fungují. Zkontroloval jsem pojistky a jsou OK. Šel jsem tedy po žárovce, která byla opravdu prasklá, žárovku jsem vyměnil, ale mlhovka stále nesvítí.

Zde na fóru jsem se dočetl, že může být problém u zásuvky tažného zařízení (tažné nemám, ale svazek kabelů k zásuvce vede). No a teď vůbec netuším, jak se mám k zásuvce dostat. Zevnitř kufru jsem oddělal ten plastový rám a pod ním je pouze onen svazek kabelů, které vedou na druhou stranu k pravému světlu a další svazek, který vede kamsi "dolů" (k zásuvce?). Zespoda jsem taktéž nepořídil, jelikož je zásuvka "vsazená" do blatníku. Má se nějak vytáhnou, vysunout? Kde tedy najdu to místo, kde by mohl být vypadlý kabel? Když jsem se pokoušel zásuvku nějak vytáhnout (je tam jakási pružinka), tak jsem s ní ani nehnul.

Na závěr bych se zeptal, zda je možnost při nezdaru zkusit mlhovku zapojit přímo a vynechat tu část kabeláže, která vede do zásuvky. Tažné zařízení neplánuji, a když už, tak spíš jen jako ochranu na parkoviště nebo před nepozorným řidičem za mnou.

Předem děkuji za každou radu a zkušenost, popřípadě i nějaký obrázkový návod, jak na to.

Odkaz ke komentáři

Zásuvka je sklopná, ta pružina jí drží nahoře, zaber, nebo to napřed namaž trochu olejem, často to zarezne. Pokud tažné neplánuješ, tak ty kabely k zásuvce a zásuvku vyhoď. Nevím jak to máš napojené na ty kabely, ale většinou jsou přímo dělaný elektriky tažného na určitý typ auta a tam je to jen nacvaklé, prostě se vyndá svorkovnice ze světla a mezi ně se vloží taky svorkovnicemi ta kabeláž pro tažné. Práce na pár minut. Tak to skus rozpojit a zapojit tak, jako kdyby tam ta kabeláž nebyla a uvidíš co to bude dělat. Ještě mrkni do techničáku, jestli tam nemáš napsané tažné zařízení, je divné že to má elektriku a kouly ne. Pokud to bude zlobit i dále, může být špatný ovladač světel.

Odkaz ke komentáři

No je to mé první auto a přiznám se, že netuším, jak má být formálně v TP uvedeno, že auto má tažné. Zespoda drží zásuvka na pružině, kabeláž k ní ze světla jde, technik na evidenčce říkal, že tam tažné je (asi odnímatelné). V TP mám akorát napsáno X řádků o tom, jak se má tažné "Peka" používat, provozní hmotnosti, výjimky atp..

Ještě jeden dotaz, když mlhovky rozsvěcím na palubce, tak se rozsvítí kontrolka přední mlhovky (rozsvítí se jak na přepínači, tak kontrolka na palubce), ale u zadní mlhovky se rozsvítí pouze kontrolka na palubce, světýlko na přepínači světel zůstává zhasnuté. Nemůže to indikovat právě vadu v ovladači světel?

Odkaz ke komentáři

Prostříkej tu pružinu olejem. Já jsem po zimě tu zásuvku taky nemohl vytáhnout, až po prostříknutí té pružiny a menším boji se mi ji podařilo vytáhnout ven. O tažném se ani nebavím, to jsem musel celé rozdělat, protože to vevnitř zarezlo a nešlo mi s tou uvolňovací páčkou vůbec pohnout :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...