Přejít na obsah

zanáší se turbo

Guest tonik89

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

mam octavu 81kW rv 2002. Jednou za pul roku se mi stane, že přestane tahnout.. dám to na servis.. Oni vyčistí lopatky na turbu, a mám na pul roku vystaráno. Neporadil by někdo, jak tomu předejít, nebo jaká by mohla být jiná závada? Děkuji

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

A z jakého materialu by ty podložky měli být? A pruměr?

Jestli mas zajem, muzu vyrobit. Prodavam je i na tom DP foru, material titan. Nicmene je treba rict, ze to po tom vypodlozeni muze ale i nemusi hur nabihat od spodu, nekdy staci i o 0,05mm podlozky a je klid. Kdyby jsi mel zajem, klidne napis :)

Odkaz ke komentáři

Regulace turba se zanáší v poloze, kdy je turbo nejvíc "přivřené", tzn. v této poloze by mělo být turbo i při vypnutém motoru. Pružina v baňce proto nemá sílu turbo vrátit do výchozí polohy (není stlačená) a pokud se motor často nevytáčí nad "zavírací" otáčky, turbo se časem zanese. Stačí tedy rukou šáhnout na táhlo z regulační baňky, stlačit ho a vytáhnout maximálně nahoru (přitáhnout ke kapotě), je to pěkně cítit když je nadoraz. Pokud nejde lehce, je turbo zanesené. Stačí párkrát zatlačit dolů a vytáhnout. Takto jsem to udělal před cestou do Chorvatska a cestou po dálnici se to krásně rozhýbalo a jde lehce jako za mlada. Samozřejmě takto nepůjde rozhýbat totálně zaseklé turbo!! Musí to jít rukou, ne sikovkama!! Preventivně na to občas sáhnu a mám klid :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...