Přejít na obsah

Green old Octa

Doporučené příspěvky

Zdravím, už druhým rokem mi slouží tahle babča z roku 97, najeto necelých 201tk. Výbava GLX, takže holátko.. hlavně ted během léta mi vadila absence klimy, nebo šíbru. Motorově supr, olej nebere skoro vůbec.. Jen mi vadí občasný lehký cukání do 2tis. otáček, absolutně nevím čím to může být. Bohužel již jednou po bouračce a to začátkem června, po měsíci byla opravená. Kastle byla po straně řidiče šoupnutá o nějaký ten cm, takže musela na stolici. Na výměnu byla samotná chladičová stěna, výztuha, přední sklo, kapota, oba blatníky, nárazník, světla, maska.. Potom nějaké drobnosti jako je sací koš apod.. Jinak náprava netknutá, před 14 dněma je čerstvě po STK. Jinak můj dosavadní servis je výměna benzínového čerpadla, spojka Valeo, oprava koroze víčka nádrže a v co nejbližší době udělat prahy, který už začínají chytat lišku, dále pak výměna sací hadice, komplet brzdy ve předu ferodo desky a kotouče, vzadu válečky + obložení meyle a zimmerman, koncový tlumič výfuku.. dále zadní světla face, ve předu L&K..

V plánu je prozatím štelovák a interiér komplet RS..

post-21720-0-57300300-1377685984_thumb.jpg

post-21720-0-89040100-1377686269_thumb.jpg

post-21720-0-86629000-1377686334_thumb.jpg

post-21720-0-67046500-1377686410_thumb.jpg

post-21720-0-81552800-1377686459_thumb.jpg

post-21720-0-59137200-1377686487_thumb.jpg

post-21720-0-85172200-1377686528_thumb.jpg

post-21720-0-86996400-1377687731_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Vítej mezi náma, jde vidět že se o octu dobře staráš, tak jen tak dál :palec: . Jen mě napadá, aproč jsi rovnou nedal face předek, když jsi ho po nehodě stejně dávalo novej? ;) a ještě bych měl připomínku k předním blinkrům, dej buď face nebo LaK, tyto k těm světlům moc nepasují :) . Jinak přeju ať ti i nadále slouží a dělá ti jen samou radost :palec:

Odkaz ke komentáři

Díky moc všem za přivítání.. Konny face předek jsem nedal jednak proto, že stará tvář se mi líbí a k těm blinkrům jsem mělo obědnané face ale při potvrzení obědnávky z obautodíly.cz mi bylo řečeno, že face mi pasovat nebudou, tak jsem je nebral.. Každopádně tam hodím ty LaK

Hans26 ..Jsem od Domažlic, Plzenský kraj

Jinak do toho podvozku chci investovat tak do 8tis. A to mi vychází jenom ty levnější.. JOM, TA Technix a ty moc dobré reference nemají. Přemýšlím asi nedát jen kvalitnější sportovní pružiny třeba V-MAXX, ale absolutně nemám zkušenost jak se to bude chovat na sériových tlumičích..

Odkaz ke komentáři

Vítej mezi námi :) jinak je dobře že si nechal starej obličej mě se hodně líbí a já mít starou oktu tak si jí nechá tak jak je :) jinak k tomu podvozku nemáš pravdu že JOM a tatechnix jsou špatný kvalitově jsou na tom skvěle kámoš má Tačko už 4roky každodeenně ježdí a pohodička já mám Tačko a taky si nemohu stěžovat a na předešlím autě jsem měl joma a to samé bez problému. Jinak když dáš jenom pružiny tak to nebdue nijak rozdíl malinko si to sedne (možná) a bude to malinko tvrdší nic extra záleží co od toho čekáš.

Odkaz ke komentáři

Gombi.. Jde mi spíš o efekt, hlavně to ted mám vysoký jako koza :D Určitě bych byl rád, kdyby se eliminovalo naklánění auta při trošku ostřejší jízdě, i s 225/45 pneu je to takové nic moc.. K těm samotným pružinám, kámoš je má od eibachu -20 a že si to sedlo je znát přinejmenším určitě. Další věc je ta, že octa občas musí vycestovat s károu po ne moc pěkných cestach tak by přicházelo v úvahu max tich 20-30 dolů a to se mi zdá málo.. proto bude lepší volba investovat do toho štelováku, navíc finačně to Tačko nebo JOM není o tolik větší cenovej rozdíl oproti samotným pružinam jak sem koukal.. Takže volba je jasná ;) Jinak zkoušel tady někdo silentbloky značky strongflex? Čeká mě pomalu výměna na předních ramenech.

Dodo36.. Nic mi od tebe nepřišlo

Odkaz ke komentáři

ano já mám strongflexi :D a auto je pevné jsem maximálně pokojený... mohu ti je doporučit mám je jak v přední nápravě tak v zadní nápravě a maximální spokojenot :) auto se hová o dost lépe nevlní se

ale zvol ty měkčí do tý přední nápravy červený jsou extra trdý pro závdní učeli tak ty neber to už by byl extrém nebo se podívej na powerflex ty jsou taky dobrý

Odkaz ke komentáři

Powerflex jsem koukal že dělá přímo celou sadu na přední nápravu, ale ted bude stejnak jen výměna za ty nejnutnější v ramenech, ještě mi čeká ten podvozek a pak sehnat nějaký alu na zimu.. Jinak co jsem se dočetl na netu, tak žlutý jsou tvrdší než ty červený tak nevím :D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Chlapi mám problém, dnes jsem měnil svíčky.. Sundal jsem kvůli přístupu k těm svíčkam plastové sání, po zpětné montáží je slyšet po přidání plynu syčení a octa jede nějak podobně jako by měla 50kw, může být na vině že jsem měl dát i nové těsnění na to sání? jinak si do nedokážu vysvětlit..

Odkaz ke komentáři

Pokud je těsnění staré, tak je možný, že ti to teď 100% netěsní. Dá se to zjistit tak, když při běžícím motoru budeš stříkat na příruby těch parohů (sání) např. nějaký hořlavý sprej a když se změní chod motoru, tak to tama přisává. Pak by bylo řešení koupit nové těsnění nebo to podmáznout silikonem ;)

Odkaz ke komentáři

Tak Octa jela na tři válce, byl špatný jeden kabel ke svíčce, dal jsem novou celou sadu pro jistotu a už to zas jede i jak má.. Ale vyskytl se další problém, mám dojem že katalyzátor to má za sebou.. Protože sem s autem najel nějakých 30km km na tři válce tak mám strach aby nebyl pryč ten kat, protože na volnoběh to šíleně chrastí.. Jinak existuje možnost jezdit bez katu? Jinak to syčení bylo od škrtící klapky a je to prý v pořádku že po přidání lehce zasyčí..

Odkaz ke komentáři

To že po přidání plynu v klapce zasyčí je normální, taky mi to dělá ;) . Co se týká katíku, tak pokud by byl KO, tak by podle mě nic dělat neměl, mělo by to jít zjistit jen na emisích, tak pokud chceš mít jistotu, tak zajeď na emise a nech si to tam přeměřit :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Tak Octa je stále u mě, slouží skoro bez investic tak není důvod jí zatím dávat pryč. Měl jsem v plánu O1 facelift v nějaké lepší motorizaci než je 1.6 AKL, ale dám přednost rozumu a došetřím na O2.. Za poslední 1/2 roku sem měnil jen stahovačku oken u spolujezdce a dělal olej a filtry.. Jinak se jen jezdí a občas Octa i pracuje, kolik se už natahala tun železa na káře a ještě natahá :D To auto vydrží moc.. ;)

Kola pro letošek zůstávají stále Rial LeMans 17..

post-21720-0-84437600-1394749711_thumb.jpg

post-21720-0-55845400-1394749719_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Chlapi nemáte někdo zájem vyměnit kola? já bych nejlíp chtěl obyč origo škoda R15 ideál nebo max R16..

Jinak je to německá kvalita, typ rial le mans 5x100 R17 s pneu 225/45 BF Goodrich g-force včetně vystředovacích kroužku na Octavii I, kola jsou celkově v pěkným stavu s dobrým vzorkem 5-5,5mm, jedna pneu lepena knotem ale ok neuchází, mám od minulé sozony.. Nejsou opravovaný nebo nějak nakopaný, možnost přezutí u mě a vyzkoušení :)

post-21720-0-10365700-1403964310_thumb.jpg

post-21720-0-51712700-1403964342_thumb.jpg

post-21720-0-92151000-1403964438_thumb.jpg

post-21720-0-66563500-1403964465_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Womens From Your City - No Verify - Anonymous Sex Dating https://SecretPrivat.com [url=https://SecretPrivat.com] Girls In Your City [/url] - Anonymous Sex Dating - No Verify New Girls [url=https://SecretPrivat.com/girl/sonya-vibe-58.html]Sonya Vibe[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kate-blush-132.html]Kate Blush[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/samanta-lily-64.html]Samanta Lily[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emma-47.html]Emma[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url]
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
  • Vytvořit...