Přejít na obsah

Unik chladici kapaliny (foto s popisem) rv. 2001

Doporučené příspěvky

Zdar lidi. Podotýkám se poslední dobou s unikem vody. Cca před dvěmi měsíci jsem byl si s autem zablbnout a po prudši jízdě něco začalo smrdět a začal jít kouř od motoru (foto 1 – označeno modře). Chtěl jsem se podívat , jestli je dost vody v expansce a jakmile jsme ji povolili, vyteklo zespodu za levým kolem voda. Tak jsem koupil litr a dolil jsem ji.

Poté jsem najezdil cca 5000km a minulý týden, když jsem dojel domů se mi rozsvítila kontrola chladící soustavy. Tak jsem koupil litr destilky a dolil jsem tak 0,75l. Poté jsem najezdil asi 80km a následně auto stálo týden na místě. Včera jsem ujel tak 20km a když jsem dojel domů, tak opět svítí chladicí soustava a dolil jsem další litr.

Dnes jsem šel kouknout, odkud to teče. Vše jsem nafotil, a chtěl bych vás požádat, jestli by jste mi mohli povědět, co to teče. Bojím se i prasklé hlavy. Na víčku expansky mám totiž oranžovou emulzi.

Stavalo se mi také, že mi svitily chyby přiliš chudá i přiliš bohata směs. Bohatou směs jsem vyřešil tim, že jsem nasadil zpět origo airbox místo „sport“ filtru. Ted se mi objeví pouze přiliš chudá směs.

Na fotu č. 1 je červeně zaznačeno, odkud voda teče. Teče za tím „alobalem“ zespodu, když jsem tam šahal, jsou tam zespod nějaké kanálky. Teče dál po tom plechu, který má kraj označen červenou barvou.

14vn42a.jpg

Na fotu č.2 je zaznačeno červeně, kudy to stýká dolů. (U toho šroubku je to mokrý, protože ten plech má doléhat až k tomu šroubku.

2jepoh2.jpg

Na fotu č.3 jde už vidět jen kaluž.

23iijh2.jpg

Foto č. 4 a 5 je ukázaná barva kapaliny.

2rdhide.jpg

dn0hth.jpg

Za veškeré odpovědi děkuji.

KK

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

tam za tim plechem sou odtokový kanalky z klimatizace jakou barvu a chut má ta voda ??takhle mi to kape z tý druhý okty po jízdě z klimou ale voda z expanzky neubejvá

napadá mi jestli ti nepraskl radiator topení pokud je voda sladká a ubejvá z expanzky to by se ti ale asi dost taky mlžili okna

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři

tak ako pise pavel71 , to co kvapka za tym plechom,to je vyvod na kondenz od klimatizacie, to je ok. Ale ako pozeram farbu kvapaliny, vicko, tak neviem ako ostatni,ale ja to vidim na olej . skus odsrubovat aj vicko oleja a ovonaj, ci necitis chladiacu kvapalinu. Ja to vidim na tesnenie pod hlavou. nespozoroval si,ze ti auto viac dymi z vyfuku ?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...