labus Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 ahoj, mam problem na OI predface. U pravych zadnich dveri mi neodemyka zamek a tak nejdou otevrit. Kdyz vemu zevnitr za kliku tak se mi povysune cudlik, ale nevytahne se uplne. Zvenku se klika chova jako standartne zamceno. Nejaky rady? 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 po otevření dveří u spolujezdce se dostaneš k drátům a konektoru na sloupku u zadních dveří dou pod gumovou průchodkou koukni jestli neni zlomenej drát či to neni uhnilí v konektoru 0 Quote Link to comment
labus Posted September 24, 2013 Author Share Posted September 24, 2013 diky, na to mrknu. Kdyz teda nejde moturek zamku, tak ho vnitrni klikou neutlacim? 0 Quote Link to comment
labus Posted September 24, 2013 Author Share Posted September 24, 2013 tak jsem to kontroloval a nevypada to, ze by byly draty spatny. Da se to nejak zmerit, popr. spustit? 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 je tam červeno žlutej napájecí drát v tom bys měl naměřit napětí ale jestli se ti rozpad samotnej zámek nezbude ti než sundat tapec odšroubuješ madlo vycvakneš tu krytku u kliky pod ní je další šroubek pak vycvakneš kryt výškovýho repra tam je taky šroubek a zabereš musí to jít ven v plechu dveří je to nacvaklý na umělohmotný špunty jo a dej si pryč sedačku bude se to děkat líp uvnitř si najdeš dráty od motorku a napojíš na ně napětí a bud to pude a nebo to budeš muset za pomoci šroubováku otevřít v konektoru motoru centrálu sou dráty pro samotnej motor na pozici 1a2 pokud máš el. okna je tam problém v tom že ten centrál de přes řj oken a z venku ze sloupku pokud se tam něco pokazilo -třeba voda hniloba atd to přivedením napětí neotevřeš musíš se dostat přímo k ŘJ oken a na ní najít dráty od motoru centrálu 0 Quote Link to comment
labus Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 diky za popis. Podle toho si uz poradim. Presne ty ridici jednotky oken jsem se bal. Tusil jsem, ze moturek odemykani jde prez ni a napojenim na nejakej dratek to neodemknu:) 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 asi před hodinou sem doloval přední dveře u spolujezdce vozidlo autoškoly skusil sem odehnout tapec a napětí šoupnout přímo na dráty vedoucí k motorku a nic tak holt velkej šroubovák hrubá síla otevření dveří a následná montáž jiného zámku :D 0 Quote Link to comment
labus Posted September 29, 2013 Author Share Posted September 29, 2013 tapec dole, moturek zamku evidentne nefunkci... Ale jak to zevnitr odemknout, to netusim:) da se nejak odsroubovat ten zamek zevnitr? Velkej sroubovak na otevreni mam pripravenej, ale jak to pomoci neho otevrit netusim:D 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 zevnitř odšroubovat nejde já větším šroubovákem vylomil tu vrchní část a pak to šlo otevřít 0 Quote Link to comment
labus Posted September 29, 2013 Author Share Posted September 29, 2013 kterou vrchní část myslíš? vidím tam jen ten motůrek. dostal jsem se jen k táhlu od vnější kliky. nikam jinam nemůžu 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 ta vlevo s nápisem řidič prostě sem tam zapích šroubovák opřel o dveře a zabral :) 0 Quote Link to comment
labus Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 no to sem na sebe zvedavej:-D 0 Quote Link to comment
labus Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 (edited) pavle, mohl bys mi prosím zaškrtnout kam jsi přesně zapích šroubovák? vůbec mi to nejde rozebrat a nerad bych to zničil úplně celý, kdyby náhodou něco přežilo... díky :) Edited October 13, 2013 by labus 0 Quote Link to comment
pavel71 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 de o to silou oddělit tu elektrickou část od mechanický drží to na dvou samořezkách nejlepší je se dostat pod tu elektrickou část a zabrat pak se dostaneš k mechanice a otevřeš to pokud se nedostaneš pod něj prostě to píchni co nej níž do toho plastu a zaber 0 Quote Link to comment
labus Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 díky za rady. zámek byl celej rozpadlej, takže motor možná makal, ale jak byl bloklej ten zámek, tak se ani nehnul. Copak čína? má to cenu kupovat? normální za trojku mi přijde dost 0 Quote Link to comment
olisoft Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Na cc-autodily maju cinu za dobru cenu, daval som to do minuleho auta. Co viem, tak stale este funguje. 0 Quote Link to comment
labus Posted December 29, 2013 Author Share Posted December 29, 2013 tak konečně jsem se dokopal a dneska jsem (asi po roce:)) opravil ten zámek. pěkná pakárna byla vrátit krytku co je u kliky, protože ta jistící miska byla nějaká zohýbaná (asi díky původnímu majiteli) a vůbec nedržela. jinak všem velice děkuji za cenné rady 0 Quote Link to comment
Alchy Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Zdravim, resil jsem tohle cely vikend na Octavii I na LZ dverich. Nefungoval central, ani vnitrni ani vnejsi klika. Dobry navod na demontaz tapecu ze zavrenych dveri je zde: http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/jak-otevrit-zasekle-zadni-dvere-skoda-octavia. Co v navodu neni, je nutnost vycvaknuti krytu vyskoveho repro, kde je schovany jeden sroubek, demontaz klicky - vyosenim krouzku mezi tapecem a klickou a 2 velke srouby v madle, kdy je potreba nejprve odcvaknout vrchni cast madla. Jinak nez se pustite do destrukce zamku, doporucuji zevnitr (po odkryti tesnici gumy) prostriknout dukladne WD sprayem hacek, ktery drzi dvere zaklapnuty za oko na karoserii. Po par minutach se zamek chytil a dvere sly otevrit. Pri otevrenych dverich jsem pak vse ocistil a jeste jednou dukladne prostrikal. Od te doby vse OK. Rozhodne doporucuji vyzkouset nez se rozhodnete rozstipat zamek a nebo dokonce znicit cele dvere, tak doporucuji nektere jine internetove diskuze. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts