Tomáš Pech Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Zdravím, potřebuji pomoct. Na svém TDi ASV 81kW slyším jemné kovové poklepávání (spíše cinkání). - jde to slyšet stále i na volnoběh - při zátahu (rozjezd) je zvuk slyšet více - frekvence zvuku jde s otáčkami motoru - když je motor studený, jde to slyšet méně - vstřiky dle diagnostiky mají velmi malý rozdíl - předvstřik je v kázni. Ve videu je zvuk patrný po celou dobu trvání videa, zřetelně lze slyšet když se kamera oddaluje a zabírá kryt motoru. Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=xqsH-8qPXX4 Co s tím? Řešit či neřešit? Děkuji všem co se zapojí :). Na DP fóru někdo zmínil nějaký problém s mazáním na 4. válci... kvůli tomu ten zvuk... Víte o tom něco? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomáš Pech Odesláno Září 24, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 24, 2013 Ještě jeden link na video... klapání je zřetelnější. http://www.youtube.com/watch?v=ULkBjtL7x40&feature=youtu.be 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 24, 2013 Sdílet Odesláno Září 24, 2013 já bych řekl hydroštely... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Září 25, 2013 Sdílet Odesláno Září 25, 2013 skus prstem zatlačit na píst napínací kladky jestli se ten zvuk bude měnit či ne ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomáš Pech Odesláno Září 25, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 25, 2013 Hydroštely zacvakaj po studeným startu tak 1-2 sec, pak ztichnou. Píst na napínací kladce je v pořádku, po zatlačení zvuk beze změny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Září 25, 2013 Sdílet Odesláno Září 25, 2013 ještě přidám skušenost ze seatu alhambry delší dobu jemný cinkání taky sme netušili co to je až jednou došlo na výměnu turba a po rozebrání regulace sme našli protočenou podložku pod vrtulkou turba a ta jak se turbo točilo tak se tam ta podložka otáčela a vydávala cinkavý zvuk navíc mělo turbo značnou vůli na hřidelce tak se schánělo nový :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pazduch Odesláno Říjen 7, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2013 já tam teda nic neslyším, ale zkusil bych dát jiný olej, přijde mi ten zvuk stejný jako na mém ASV 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lk52000 Odesláno Prosinec 22, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2013 zdravim, mam podobny problem s ASV . ked ho nastartujem tak pocut take jemne cinkanie a za jazdy ked stlmim radio tak to zacne cvakat ako keby siaci stroj. Zdvihatka su menene 2000 km dozadu . znacka INA . zeby odisli zdvihatka ? ma niekto nejaky tip ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maslo23 Odesláno Leden 1, 2014 Sdílet Odesláno Leden 1, 2014 myslim ze je to normalni zvuk, mam ho taky, nevim cim to je, ale ja bych to neresil, pokud to nenma jiny problemy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomáš Pech Odesláno Leden 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2014 Za sebe můžu říct, že mně ty zvuky zcela vymizely. Začal jsem jezdit pravidelně delší trasy, cca 300 km a zvuky jsou fuč. Nic už ani neklepne a necinkne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 Sice ASV nemam, ale na Diesel Power foru se to uz mnohokrat probiralo, a vysledek byl vicemene takovy , ze to je normalni a ze to nicemu neskodi. Proste ze se motor ASV takto projevuje, cinkavym zvukem. Zmena oleje, jizdniho rezimu nema temer zadny vliv. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luk.benak Odesláno Březen 28, 2020 Sdílet Odesláno Březen 28, 2020 Zdravím mám taky problém stim cinkaním jen mi i nedělá na volnobeh ale tak od 1.200 otáček nahoru. Udělal jsem rozvody a pak to začlo cinkat a rožla se mi kontrolka motoru žlutá a žhavice blikaj . Někdo radu ?? Dík za ckl 2.0 tdi 110 kw 2016 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.