Přejít na obsah

nekorektní starty

Doporučené příspěvky

nič lepšie ma nenapadá len to,že sa stala chyba niekde pri spätnej montáži..čo presne konkrétne neviem :( ..zotrvačník bol utiahnutý dobre,postupne do kríža...?

.....vše poskládáno jak má být. Auto jinak jede bez potíží, VAG nic. .....rozeberu to znova, dám vědět.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

....tak, pánové, rozluštěno.

Dělalt to startér. Startovací otáčky starteru musí být kolem 300ot. Ten můj měl někde tak akorát 180 - 210ot.

To znamená, že při startu válec, který jde do "práce" má víc síly než starter a "bouchne proti němu, tedy proti směru. Starter je zapadlý do zubů a startuje, ale síle válce je větší a ozve se rána jak expanze změní starteru směr točení.

Důsledek: starter na šrot, zuby na setrvačníku v tahu.Vše druhé a starty na jedničku.Zřejmě touto chybou budou trpět městské Škody TDI, které mají za den hodně startů a starter je unavenej, uhlíky ojety,pouzdra vytahaný.

vacek B)

Odkaz ke komentáři

....tak, pánové, rozluštěno.

Dělalt to startér. Startovací otáčky starteru musí být kolem 300ot. Ten můj měl někde tak akorát 180 - 210ot.

To znamená, že při startu válec, který jde do "práce" má víc síly než starter a "bouchne proti němu, tedy proti směru. Starter je zapadlý do zubů a startuje, ale síle válce je větší a ozve se rána jak expanze změní starteru směr točení.

Důsledek: starter na šrot, zuby na setrvačníku v tahu.Vše druhé a starty na jedničku.Zřejmě touto chybou budou trpět městské Škody TDI, které mají za den hodně startů a starter je unavenej, uhlíky ojety,pouzdra vytahaný.

vacek B)

Zdravím. Asi při 70 % startů se mi ozve rána z motorového prostoru. Vypadá to,že jsi měl ten samý problém. Pomohla výměna celého startéru nebo stačí repas? Nechci totiž dopadnout jak ty a mít startér našrot a zuby na setrvačníku v tahu. U 30 % startů je to krásné tiché nastartování... Díky moc za radu. Hlavně nechci vyhazovat neskutečné prachy v servisu za to,že budou x hodin hledat problém a vymění co nejvíce věcí,aby vydělali. Snad mi rozumíš. Díky ještě jednou za radu, budu ti vděčný

Odkaz ke komentáři

pánové zdravím Vás, tedy ještě jednou:

.....starter je unavenej točí pomalu, až do okamžiku, kdy nabíhající komprese některého válce má větší sílu a přetlačí chod starteru proti směru točení-tedy i proti volnoběžce (te funguje ve směru...)Stalčovaný válec se nepřehoupne přes HÚ, ale jde proti směru točení...., to ho řádně rozběhne vzduch kterej tam je.

Rána je to náramná, jak jsem popsal - vypadá to jakoby se chtěl motor uthnout z uložení.

Vyčistt starter, vyměnit uhlíky, namazat-je po závadě.

vacek

Odkaz ke komentáři

pánové zdravím Vás, tedy ještě jednou:

.....starter je unavenej točí pomalu, až do okamžiku, kdy nabíhající komprese některého válce má větší sílu a přetlačí chod starteru proti směru točení-tedy i proti volnoběžce (te funguje ve směru...)Stalčovaný válec se nepřehoupne přes HÚ, ale jde proti směru točení...., to ho řádně rozběhne vzduch kterej tam je.

Rána je to náramná, jak jsem popsal - vypadá to jakoby se chtěl motor uthnout z uložení.

Vyčistt starter, vyměnit uhlíky, namazat-je po závadě.

vacek

Mnohokrát děkuji uživateli vac221. Já jsem udělal toto:

Tak pánové,

vyřešeno. Koupil jsem zánovní startér naslepo. Pán se dušoval,že startéry jsou na všechny OII stejné.Po vymontování starého jsme přišli na to,že nepasuje.Málem mně "bouchnul kotel"! Tak jsem se naštval, rozdělal původní startér, vyčistil, namazal, profoukal. Uhlíky jsem neměnil,protože jsem na to nebyl připraven. Byly sjeté asi o 3 mm,ale jsou tam ty pružiny, které je dotlačují, takže jsem to nechal. S bratrem jsme starý startér namontovali zpět a RÁNA PŘI STARTOVÁNÍ JE PRYČ!!! Nedovedete si představit, jaká úleva se dostavila. Někomu vám to snad pomůže...

Jinak startér jsem pánovi vrátil a on mi naštěstí vrátil peníze,takže oprava nestála ani korunu,akorát trošku nervů.

Toš tak :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...