Přejít na obsah

Vejdou se na octavii tato kola?

LH13

Doporučené příspěvky

Mám možnost dostat 19kola za super cenu. Přesný rozměr 8.5x19 ET30 s pneu 215/35.

Dostanu je na octavku? Bez velkých zásahů jako vytahování lemů apod.

Mám octavii I r.2000 sedan předfacelift...jinak se počítá s tím, že by se k tomu koupil i nějaký tvrdší sportovní podvozek.

Jsou ty 19ky na octavku už opravdu moc???Jde mi o to, aby neodcházely díly podvozku, jak na běžícím páse. Má s tím někdo zkušenost???

Jezdil někdo na octavii 19ky?

Díky za každou radu...

Odkaz ke komentáři

Pod blatník ti vlezou vpoho, průměr je cca o 2mm menší, ofset vyřešíš podložkou. Otázka je jestli si na sebe neupleteš bič. Já osobně jsem přesvědčen, že 35 profil, zejména u 215 je na naše silnice málo. Stačilo mi projet se jednou Lexusem s podobnými salámky (adekvátně většími) a bylo to utrpení.

Můj konzervativní přístup je však znám....

Odkaz ke komentáři

dobrej dotaz :D zrovna jsem začal řešit nový kola, už mám vybraný v 18" (8,5 ET 35), ty budou ok... ale zase si řikám, že by šli i 19" - maj ty samý ve stejnym rozměru jak chceš ty, taky bych tam dal 215/35... podvozek už mám... ale taky nevim, auto je na denní ježdění, tak taky řešim jaký by to mělo mínusy... jedinej plus bude asi vzhled :D MartinRS tady má 19" OZ, prý ok co se týče komfortu, ale má je myslim v rozměru 8, ET 35 s 225 gumou... třeba nám sem něco napíše, nějaký zkušenosti a dojmy...

Odkaz ke komentáři
dobrej dotaz :D zrovna jsem začal řešit nový kola, už mám vybraný v 18" (8,5 ET 35), ty budou ok... ale zase si řikám, že by šli i 19" - maj ty samý ve stejnym rozměru jak chceš ty, taky bych tam dal 215/35... podvozek už mám... ale taky nevim, auto je na denní ježdění, tak taky řešim jaký by to mělo mínusy... jedinej plus bude asi vzhled :lool: MartinRS tady má 19" OZ, prý ok co se týče komfortu, ale má je myslim v rozměru 8, ET 35 s 225 gumou... třeba nám sem něco napíše, nějaký zkušenosti a dojmy...

No nevím ,ale na denní ježdění ty 19"-ctky asi nebudou :D

Odkaz ke komentáři

zrovna jsem chtel napsat to samy :D ja nechapu, jak si to vubec muze nekdo myslet, kdyz se podiva na ty silnice venku :D :lool: kdyz se rekne denni jezdeni a tim se mysli opravdu kdejaka silnice, tak mi prijdou uz i 17" jako maximum. :D

Odkaz ke komentáři
zrovna jsem chtel napsat to samy :D ja nechapu, jak si to vubec muze nekdo myslet, kdyz se podiva na ty silnice venku :D :lool: kdyz se rekne denni jezdeni a tim se mysli opravdu kdejaka silnice, tak mi prijdou uz i 17" jako maximum. :D

no hele 18"-ctky jsou na denní ježdění fakt se to dá a to s nima jezdím i na chalupu kde je obyč.polňačka :D

Odkaz ke komentáři

prave :lool: to je ono... clovek si hezky naplanuje, ze bude jezdit tudy do prace a pak zpatky, ale jinde to tak hezky neni, mno. Jako taky by se mi na aute libily 18", o tom zadna, ale uz si to proste netroufnu :D aby mi zacal skripat celej interier, jak se budou narazy prenaset do celyho auta atd. Ale jako pro oko to bude parada :D

Odkaz ke komentáři
Mám možnost dostat 19kola za super cenu. Přesný rozměr 8.5x19 ET30 s pneu 215/35.

Dostanu je na octavku? Bez velkých zásahů jako vytahování lemů apod.

Mám octavii I r.2000 sedan předfacelift...jinak se počítá s tím, že by se k tomu koupil i nějaký tvrdší sportovní podvozek.

Jsou ty 19ky na octavku už opravdu moc???Jde mi o to, aby neodcházely díly podvozku, jak na běžícím páse. Má s tím někdo zkušenost???

Jezdil někdo na octavii 19ky?

Díky za každou radu...

ET30ky ti polezou trochu z podběhů jinak ostatní rozmery by meli sedět v poho..

Upraveno uživatelem AdamCZ
Odkaz ke komentáři

Část "letní" sezony jsem odjezdil na 19" diskách s pneu 225/35/19 ET 30 a žádný problém. Kola jsem v rovině s lemy blatníků, auto je TDI s RS pružinama a rozdíl mezi 17" a 19" jsem skoro nepocítil. Pocitový rozdíl mezi 16" a 17" je větší. Pokud se nejezdí denně 100 km po silnicích třetí třídy tak bych se vážně nebál.Nikdy mi nic nevrže, nedrnčí a větší rázy od silnice jsem už vůbec nepocítil. Samozřejmě, že na takovýhlech kolech je potřeba dávat pozor na díry, ale to se snad dává automaticky na jakýchkoliv kolech.

A řečmi jak tady na to nejsou silnice, jak bude auto vrzat a podobně od někoho kdo to nikdy nezkusil bych se fakt neřídil.

Odkaz ke komentáři

hlavne by asi chtelo rict, z jakych kol se bude prechazet, protoze potom jsou tady tyhle dohady zbytecny. Prechod z 15" na 19" bude kurevskej rozdil, to at si kdo chce co chce rika :smich:

osobni zkusenost s prechodem z 15" na 17" a je to hodne znat :rolleyes:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

ja si zase nemyslim, ze to jsou reci mimo, to at se na me nikdo nezlobi... :smich: kdyz to nekde znas a tu trasu jezdis treba denne, tak je to vsechno OK, vis, kde je jaka dira a cemu vsemu se mas vyhnout. Jen zkus jet nekam, kde to neznas, pak je to uplne o necem jinym. Ale co to tady vlastne resime, ptal se na to, jestli se tam ty kola vejdou a odpoved byla, ze vejdou :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Mno, můj názor je, že 7,5cm vysoká pneu na naše silnice tedy není, s tím můžeš machrovat někde na tuning srazech a možná aj před šéfom, ale bůh buď milostiv řízení, nápravám a všemu souvisejícímu...

Hele názor mít můžeš,zřejmě Ti ho nikdo upírat nebude.ale kdo Ti nakukal to řízení,nápravy atd??

Taky by mně zajímalo,co chceš u ET 30 řešit podložkami.

No a ty plky o machrování ani nebudu komentovat :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Hele názor mít můžeš,zřejmě Ti ho nikdo upírat nebude.ale kdo Ti nakukal to řízení,nápravy atd??

Taky by mně zajímalo,co chceš u ET 30 řešit podložkami.

No a ty plky o machrování ani nebudu komentovat :rolleyes:

A jéje tady se někdo chytil - zřějmě nějakej machýrek :smich: - jediný co ti odsouhlasím, jsou podložky, tam jsem to obrátil.

Já jsem to zkusil právě na tom Lexusu a byl to vopruz. Samo, že majitel tvrdil, že je to supr svezení, ale měl to tak vymlácený až se mi zvedal kufr.

Parafráze o machrování z reklamy není ke komentování ale pro pousmání...

Ale jestli na tom jezdíš pár let, nemusels na to sáhnout, při řízení nemáš pocit, že držíš zbíječku a těší tě to,... ti to nikdo nebere. :smich:

Odkaz ke komentáři
Část "letní" sezony jsem odjezdil na 19" diskách s pneu 225/35/19 ET 30 a žádný problém. Kola jsem v rovině s lemy blatníků, auto je TDI s RS pružinama a rozdíl mezi 17" a 19" jsem skoro nepocítil. Pocitový rozdíl mezi 16" a 17" je větší. Pokud se nejezdí denně 100 km po silnicích třetí třídy tak bych se vážně nebál.Nikdy mi nic nevrže, nedrnčí a větší rázy od silnice jsem už vůbec nepocítil. Samozřejmě, že na takovýhlech kolech je potřeba dávat pozor na díry, ale to se snad dává automaticky na jakýchkoliv kolech.

A řečmi jak tady na to nejsou silnice, jak bude auto vrzat a podobně od někoho kdo to nikdy nezkusil bych se fakt neřídil.

konečně někdo kdo má zkušenost :lol: dohady co by kdyby a názory, když to člověk nemá na autě jsou sice dobrý, ale k ničemu... nemáš nějakou fotku? píšeš, že jsou kola s lemama, nemáš změřeno, jak máš daleko gumu od lemu? já měl u 17" sníženo na šířku prstů, ale spidery byly trochu zalezlý dovnitř... kdybych pořídil 19", tak bych na ně dal asi 215ky, aby mohla ležet co nejníž... ještě jakou šířku disku jsi tam měl? 8, 8,5, 9?

Odkaz ke komentáři
konečně někdo kdo má zkušenost :D dohady co by kdyby a názory, když to člověk nemá na autě jsou sice dobrý, ale k ničemu... nemáš nějakou fotku? píšeš, že jsou kola s lemama, nemáš změřeno, jak máš daleko gumu od lemu? já měl u 17" sníženo na šířku prstů, ale spidery byly trochu zalezlý dovnitř... kdybych pořídil 19", tak bych na ně dal asi 215ky, aby mohla ležet co nejníž... ještě jakou šířku disku jsi tam měl? 8, 8,5, 9?

fotku bohužel nemám a teď už je auto na zimácích. Guma od lemu může být tak na 2 prsty, auto je na RS pružinách. Šířka byla 8,5 palce, pneu 225.

2Houmik: na 8 palců je 215 guma akorát, vyměň pneuservis

Odkaz ke komentáři
A jéje tady se někdo chytil - zřějmě nějakej machýrek :( - jediný co ti odsouhlasím, jsou podložky, tam jsem to obrátil.

Já jsem to zkusil právě na tom Lexusu a byl to vopruz. Samo, že majitel tvrdil, že je to supr svezení, ale měl to tak vymlácený až se mi zvedal kufr.

Parafráze o machrování z reklamy není ke komentování ale pro pousmání...

Ale jestli na tom jezdíš pár let, nemusels na to sáhnout, při řízení nemáš pocit, že držíš zbíječku a těší tě to,... ti to nikdo nebere. :(

no jen by mě zajímalo co máš v létě na autě ty ? (pokud vůbec vlastníš auto ) :D

Odkaz ke komentáři
na 8x17" mi vymlouvali 215 gumu, tak si udelej obrazek, nebo ti nejakej Ing. poradi :D :(

jo? a kdo ti to vymlouval? z jakýho důvodu? bez toho si asi moc obrázek neudělám... jak psal Petr, tak asi záleží hlavně na šířce disku... na 8,5 je to asi málo už, ale na 8 proč ne? bratránek teď koupil tomasony, 8 šířka a taky tam bude dávat 215ku...

Odkaz ke komentáři

houmik: ty jo, tak to je teda fakt něco... mě spousta lidí vymlouvalo jíst rohliky, od tý doby žeru jen chleba :(

tak ti snad řekli nějakej důvod proč 215 nedávat ne? mě by zajímalo, proč? nekoupim si 225 jen proto, že ti to lidi vymlouvali... když budu vědět důvod a zvážim si stli jo nebo ne, tak ok, vzal bych 225 protože by mi nic jinýho nezbejvalo :( ikdyž koupim 19", tak ty jsou 8,5, tudíž tam bych ty 225 musel stejně dát... ale když budou jen 18", ty budou 8 a u nich už sem byl rozhodnutej tam 215ku dát... takže mě to stejně zajímá proč ne :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...