Přejít na obsah

Zimní pneu H nebo V?

Guest trioktus

Doporučené příspěvky

Guest trioktus

Ahoj,

je nutné mýt zimní pneu s parametry totožnými co jsou uvedený ve velkým techničáku (205/55 R16 91V) - konkrétně mě jde o rychlostní a hmotnostní index, v tech. je 91 V ale zimáky se dělaj v 91 pouze pod H (do 210 km/h) s V pouze s větším hmotnostním indexem což předpokládám neva, jde o to jestli můžu pořídit H který jsou trošku levnější ale nejsou pro maximláku okty která je v 1.4TSI 215km/h jde spíš o to by cajti neprudili nebo tak něco, nehodlám v to v zimě kalit nad 210 nekdě, tj jasný - dík

takže bud tohle

nebo tohle

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

je nutné mýt zimní pneu s parametry totožnými co jsou uvedený ve velkým techničáku (205/55 R16 91V) - konkrétně mě jde o rychlostní a hmotnostní index, v tech. je 91 V ale zimáky se dělaj v 91 pouze pod H (do 210 km/h) s V pouze s větším hmotnostním indexem což předpokládám neva, jde o to jestli můžu pořídit H který jsou trošku levnější ale nejsou pro maximláku okty která je v 1.4TSI 215km/h jde spíš o to by cajti neprudili nebo tak něco, nehodlám v to v zimě kalit nad 210 nekdě, tj jasný - dík

takže bud tohle

nebo tohle

Já jsem si koupil zimní gumy v rozměru 205/55/16 91H. Policajti ví kulový o tom, co tam má být.

Jinak zimní gumy není nutné mýt. :palec:

Upraveno uživatelem aha
Odkaz ke komentáři

Zimní pneu můžou mít nižší rychlostní index, než je uvedeno v TP (než je maximálka). Pouze by na to mělo být viditelně upozorněno (dřív nálepka, dneska to umí palubáky) ;)

"Citace §21 odst. 2, 341/2002 Sb.: V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem)."

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše Skaja a neposlouchat kecy,že policajti ví kulový,to je nejhorší výmluva co je.

Oni ví,ale řešit nemusí,budou,až bude pojistná událost a pak se můžete divit.Mám bratránka likvidátora,tak vím,co řeší,aby se vyhli nebo snížili pojistné plnění.

Odkaz ke komentáři

předpokladem že řeší situaci v čr, mě tohle fascinuje, na jedné straně ti stát přikáže jezdit max 130, ale na druhé straně po tobě chce mít gumy dle max vtp, který ti zakázal?

demagogie je něco jiného, myslím že všichni pochopili nadsázku a ironii příspěvku ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to se přiznám, že já to nepochopil a bral jsem to vážně. Ale jdeme od toho, mě ty omezení rozměrů pneu, váhových a rychlostních indexů leze na nervy. Hlavně teď jsem nepochopil, že FL SII má váhový index 91, náš o rok starší 94 což dělá rozdíl 300 Kč na gumě - jen proto, že si někdo hraje s čísly.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 4 týdny později...
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...