Přejít na obsah

Teplota motora

Guest ondrej87

Doporučené příspěvky

Ahojte zaujímalo by ma za aký dlhý čas sa vám zohreje motor na Octavii (r. v. 2005). Ja som to minule odsledoval a keď bolo vonku 12 °C, tak to trvalo 10 minút čo sa mi zdá dosť dlho. Sledoval som to hlavne kvôli tomu, že sa mi zdá že auto neskoro začne kúriť. Keď som mal Felíciu, tak tá kúrila už po troch minútach jazdy, že som musel ubrať aj kúrenie. Octaviu mám s climatronicom teplotu dám na HI, ale ako hovorím naplno začne kúriť podľa mňa dosť neskoro. Je to normálne pri týchto autách alebo tam je nejaká chyba. Skúšal som termostat, či zatvára, no ale spodná hadica čo ide do chladiča je studená aj pri 75 °C. Aké skúsenosti s tým mate vy. Vďaka za odpoveď.

Odkaz ke komentáři

Tak jako felda byla co se tohoto týče uplně někde jinde, nehledě na to že to je menší motor a především benzíňák kde vzniká více odpadního tepla. Co se týče oktávky tak deset minut se mi zdá poměrně hodně ale záleží především na situaci, pokud někde stojíš nebo tak tak se to ohřejvá dost pomalu ale za jízdy to celkem jde teplo začne jít celkem brzy mě asi po kilometru, je jasný že topit na plný výkon začne až po delší době.... Podle mýho je deset minut dost, kouknul bych na termostat...

Odkaz ke komentáři

Asi som našiel odpoveď prečo tak dlho trvá pokiaľ začne auto kúriť. Moja Octavia je dovezená z Talianska a podľa toho čo som sa dočítal tu na fóre, tak nemá PTC. Takže asi to budem musieť nejako riešiť, najskôr ho tam asi budem musieť domontovať, ak sa to teda oplatí.

Odkaz ke komentáři

Vždy když se začne ochlazovat tak tyhle témata rostou jako houby po dešti :lol: Asi si měl pokračovat tam kde jsi o tom četl ať je to na jedný hromadě i když čím je ta hromada větší tím míň se v ní orientuješ. Do teplých krajin se to PTC nemontuje, já ho mám a měl sem možnost porovnat s dovozem, taky Itálie, a za sebe můžu říct že se nevyplácí dovážet italský Taxi :lol: S tím PTC je to opravdu lepší a za mě se vyplatí ho domontovat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...