Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Tak dnes je to přesně rok, co jsem si dovezl autíčko domů :)

Hotové ještě zdaleka není, ač na něj aktuálně míjím minimum finančních prostředků, no i tak jsme ušli celkem velký kus cesty, když porovnám výbavu a vzhled před rokem a dnes.

Nájezd mám velmi malý, tento rok mi vyšel skoro přesně na 25 000km.

Odkaz ke komentáři

Děkuji, Tome :pivo:

Stálo to hodně peněz a úsilí, ale těší mě, že pro druhý rok už mám dobrý základ a stačí už jen doladit estetické blbinky, které by mě už neměly stát zdaleka tolik. Sice ještě nejsem spokojen, protože hotová není, ale nevadí mi teď přibrzdit a investovat jinam, protože už se za auto nestydím :)

Odkaz ke komentáři

Vítej mezi námi ;)

Přeji ti hlavně to, aby se tvé předělávky "holátka" verze Prima nezvrhly v to, v co se zvrhly u mě :palec:

Jen at se zvrhne, pak je z toho hned lepsi auto :) Taky jsem si rikal, ze do myho soucasnyho uz taky nebudu nic delat a cpat prachy ze uz je udelany akorat; a momentalne jsem v tom za 25 a to zdaleka nekoncim uz zase planuju dalsi a dalsi veci :wallbash: :D

Odkaz ke komentáři

Aha a to rves prachy do sluzebniho? To ja prave kvuli tomu sluzebak odmitl (mohl sem mit golfa 1.6 tdi ale v nejvic social vybave co lze) - jednak by me nedovolili v praci zadny upravy a za druhy by me bylo lito do toho ty prachy nenavratne cpat kdyz neni moje (jasny vim ze i do svyho ty prachy nenavratne cpu, ale preci jenom to treba trosku zvedne prodejni cenu az jednou budu prodavat).

Odkaz ke komentáři

Poněvadž se mi moje nevyplatí a toto mám 100x výhodnější + to mám dovoleno + je pak možnost auto odkoupit + v autě trávím více času, než ostatní ve svých soukromých, vyplatí se mi to. Upravím si ho podle svých představ a jezdím v tom tak několik let, aniž bych si musel platit servis, či pořizování auta. A pak to buď sundám a rozprodám, nebo auto odkoupím a prodám jako celek :)

Ale konec OT, zbytek kdyžtak přes SZ, nebo u mě :)

Odkaz ke komentáři

..pokracovani od Hanka :)

Tak to mas dobry, že se ti to vyplati. Kolik platis soukrome za km? A kolik stravis casu v aute? :) A co vubec delas za praci, to chci taky mit sluzebaky octavky :D Kdybych mohl firemni upravovat a byla to octavka tak bych do toho taky asi sel; kdyz si clovek secte vsechny naklady na porizeni servis atd atd, tak se firemni vyplati urcite, ale u me vyhrala laska k octavkam a pohodlnost vybavy a mit auto presne tak jak chci.

Odkaz ke komentáři

Kilometry platím podle dlouhodobé průměrné spotřeby, takže se to trošku liší, no pravidelně platím asi jen 300,- Kč měsíčně jako zdaněné 1% z pořizovací ceny vozu, která byla ještě po slevách velmi, velmi nízká. Takže mě měsíčně auto stojí opravdu dost málo.

V tomto zaměstnání už jezdím opravdu velmi málo, třeba za srpen jsem soukromě najel cca 1400 kilometrů a pracovně asi 800 :) Září na tom nebude o moc lépe. Ročně mi to vychází asi na 25 tisíc.

Já nad tím hodně přemýšlel, no došel jsem k tomu, že si kupovat soukromé auto je nesmysl. Navíc máme nepsaný benefit, že když máš služební i k soukromým účelům, dojezd na a z pracoviště je na účet firmy, takže to jsou další ušetřené kačky. Dobré je, že do auta investuji vlastně jen tak, jak chci - za to, co chci a co se mi líbí. Zbytek platí firma :)

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Přesně tak to je. Pořizovací cena je vysoká, náklady jsou vysoké a následně prodáš auto s velkou ztrátou. Já myslím, že než vše dodělám, dostanu se tak na 200. Jenže pak řekněme něco rozprodám a i kdybych měl (což asi budu mít) ztrátu tak velkou, že bych utržil jen 50 tisíc, pořád je to ztráta 150 tisíc za X let. A to nepředstavuje ani servisní náklady na auto za dané období.Takže ačkoli se na mě spousta lidí kouká jako na blázna, finančně je to holt výhodnější. A že bych do toho nemusel investovat nic? Jasně, jezdit to jezdilo i tak. Jenže každý musí mít svého koníčka, že :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...