seib Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 ako nové nehučia žiadne, ale niektoré majú väčšiu tendenciu urobiť pilu... a ešte len to bude pekný hluk :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Ja mam Contiky SportContact 5 - super gumy, pomerne tichy a za me vlastnosti na jednicku. Jenom jsou z mekci smesy takze se rychleji sjedou. CCa po 30tkm vepredu neco malo pres 4mm a vzadu 6,5mm, takze to tenhle rok vidim na posledni sezonu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Vždyť to je na 17" super spotřeba! To mě by určitě tolik nevydržely, rád zkouším limity auta :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 mno si myslíš, že jediny konti s těmi kontakty dělají nejlepší gumy? je vidět že si nezkusil nic jiného. @seib turanzy sem měl s 8mm, protože předchozí majitel jezdil přes zimu s tím autem. pneu dělali od začátku totální bugr. Teď mám na předních 4mm, vzadu 6,5mm a je to ještě horší, to souhlas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Marku, já netvrdím, že jsou jediní. Já se pouze opírám o 2 věci: 1) Mám s Conti vždy jen nejlepší zkušenosti 2) Dle několika nezávislých testů třeba právě ty SC5 vyhrály Každopádně vím, že může být opotřebení vyšší (ačkoli dle zkušeností Lukáše je to OK) a někdo psal, že mají měkké bočnice. Proto přemýšlím nad alternativami :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Sou to spise zkusenosti Honzy (http://www.octaviaclub.cz/clanky/recenze-dlouhodobe-zkusenosti-s-octavia-ii-combi-19-tdi-bxe-768.html) z dalnice za 24tkm a 2 kola na okruhu, ja sem najel cca 6tkm a zmizlo pul milimetru. Verim ze s nema 50tkm dam, ale vic asi ne. Ale za me je to akorat letnaky na 50tkm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 (upraveno) Díky za odkaz Docela mi to potvrzuje to, co jsem si myslel. Ony ty Contíky budou asi 100% bezpečné, ale myslím, že pro sportovnější požitky z jízdy budou třeba ty Dunlopy lepší. Ještě se kouknu na internet, no aktuálně vyjma Contíků váhám nad: 1) Dunlop SP Sport Maxx RT 2) Pirelli P Zero (zde ale hodně relativně, protože "čisté" P Zero již není v nabídce a v milionech variací aby se čert vyznal) - zde zejména pro dobré zkušenosti z matčina Mercedesu, kde je opakovaně používá v rozměru 225/35 R18 vpředu a 255/35 R18 vzadu 3) Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 Upraveno Prosinec 28, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Jinak celkove sem mel za tu dobu co jezdim s dunlopy dobry zkusenosti - ted je mam na zimu a je to ok a predtim na minulych autech sem je mel vzdy jako letnaky. Sice sem vzdy nebyl stopro spokojen ale ze bych byl nespokojenej to se taky rict neda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Tak ony Contíky jsou sázka na jistotu, ač výhrady mohou být vždy. Ale abych u nich třeba zbytečně zatvrzele pořád nezůstával, přemýšlím, že bych tentokrát zvolil jinak :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 (upraveno) mno řeknu ti to tak jinak, jestli chceš víc krouhat zatáčky atd, tak musíš předělat podvozek(nějakej kompelt bilstein třeba) a přidat nějaký brzdy, gumy to moc neovlivní. Z čeho tady vybíráš, tak jedinej rozdíl bude za mokra a jak budou vodu odvádět, jinak to bude +- stejný. Upraveno Prosinec 28, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 jsem mel na Bawci. No a na predku se mi udelala pila a zacaly dost hucet. Ale to bylo asi tim, ze nez jsem udelal geometrii, tak jsem na nich neco najel. Jinak musim rict, ze drzely jako lepidlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 (upraveno) Zatáčky krouhám i teď, jen na zimních 15" se mi auto sune ze zatáčky ven všema 4 bokem :D Nehodlám z toho dělat okruhový speciál - pro lepší vzhled a jízdní vlastnosti dostane 17", raději bych byl za dostatečné 215-ky, ale když TP předepisuje 225, co nadělám.. A pokud to finance dovolí, rád bych rovnou spolu s letními nechal vyměnit pružiny za Eibach se snížením cca 20mm vpředu a vzadu. Nic víc vymýšlet nebudu :) Nicméně koukám na různé testy a recenze a dost se to liší, třeba ty Dunlopy v jednom testu skončily až úplně někde dole. Ty Goodyeary v mnohých testech skončily druhé, vč. ADACu, dle zkušeností několika stovek uživatelů (pro Goodyeary konkrétně hlasovalo 67 z nich) dostaly nejvíce bodů třeba právě ty Goodyeary a Contíky skončily až 5-té z 5 míst. Jinak Jirko díky za další zkušenost, koukám, že jsi jich vyzkoušel dost :) Geometrie bude nezbytnost i s ohledem na ty plánované pružiny, proto doufám, že by se mi pila neudělala. Kolik ti vydržely? Upraveno Prosinec 28, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Hele mel jsem na nich 15 tis km, zadni byly tak 50 procent, predni tak 80. Pilka se udelala jen na prednich. Ale vazne bych to prisoudil ty geometrii. Pak jsem auto prodal a koupil Allroada s Dunlopama. Jinak kdyz jsem kupoval Bawce, tak z vyroby tam byly prave Bridgestony. Taky super guma, krasne drzely, super vydrz, ale to huceni se nedalo vydrzet, tak jsem je prodal a koupil prave Goodyear 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 (upraveno) musíš ty zatáčky krouhat tak, abys nešel ven ;) to sou i hold částečně zimní no, auto na zimních na suchu fakt moc nebrzdí, je to i celkem logický . no těmi 17" si pomůžeš, jenom pružný zrychlení se ti o dost zpomalí na předjíždění ;) Jirko tak tak, na okruhy a na víkendy bych ty bridgestony bral jasně, ale ne když s tím autem jezdíš denně a nad 50km/h-150km/h slyším, jak hučí jenom bridgestony :D teda ještě když vytočím motor do 7000 otáček, tak je to na chvílí víc slyšet jak pneu ... Upraveno Prosinec 28, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 To zní docela zajímavě. Obecně co se tak koukám, opravdu ty Goodyeary vypadají hodně zajímavě, Dunlopy většinou končí až za nimi (velké rozdíly tam ale asi nebudou, když je to skoro jedna značka). Opotřebení dle všeho taky OK, hlučnost jedna z nejlepších (aspoň normovaná), uživatelské recenze na internetu i od tebe dobré a cena o pár korun lepší, jak v případě Contíků. Myslím, že mám vybráno :) @Maro: Zrychlení se určitě zhorší znatelně, s tím počítám :( To je to, co mě štve nejvíce, navíc ačkoli ten malý motor jezdí díky váze super, je hodně citlivý na zatížení = podepíše se to na něm asi hodně, no.. To bude daň za lepší vzhled a rychlejší průjezd zatáček, no 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 a jaky bereš efficent performance? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 ee, vezmu ty EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 FP :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Další krůček k realizaci - ale tentokrát jinak :lool: Vzhledem k tomu, že auto průběžně prochází miliony změn, bude nutné koupit nový modýlek a ty úpravy provést znovu, protože už by byl brzy spatlaný. Ale podvozek mohu přehodit a poněvadž se aspoň v měřítku 1:43 mým novým kolům blíží nejvíce mé tolik oblíbené Pegasusy, dnes jsem si hrál.. :) PS: Kdo se v modelech od Abrexu vyzná, tomu pravděpodobně neuniklo, že OII předface na Pegasusech stojí. Jenže na FL podvozek ten z předFL nepasuje a tak si úprava koleček do funkční podoby vyžádala asi 2 hodiny času, vč. barvení třmenů a lehkého snížení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 skoda že abrex dělá jen 1:43 někde jsem našel odkaz i na 1:24 ale nějak jsem se k nim nedopracoval, taky mě čeká model v nejbližší době abych měl dekoraci na pracovní stůl :D jinak abys teda koupil model od seatu ve stejném měřítku kvůli kolům :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 no vidis jak tomu ty Pegasusy slusej! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 skutecna velikost Denisova vozu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 (upraveno) Ten model od Seatu bych klidně koupil, ale s těmi mými koly se nedělá :( Jinak u mě je to běžná praxe koupit modýlek jen kvůli kolečkám :D Každopádně já sbírám především 1:18, 1:43 jen Škodovky a tak nějak pokračuji v práci na rodinných autech, kterou kdysi začal můj otec. Jinak řečeno on udělal 4 modely, já už 8 :D, ale už je na to pořád méně času :) Upraveno Prosinec 28, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Já sbírám 1:24....a co tyhle? -> http://www.smallcars.cz/osobni-auta/192272-seat-ibiza-sc-1-43.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Ty jo, podoba koleček super! Ale kdyby stál tak 3 stovky, litr se mi za to dávat jen kvůli kolečkům nechce :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Modylek fakt pecka, ses peknej hracicka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Děkuji :) Jsem se už nudil :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Prosinec 31, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 Nastal ten čas, takže také já všem, i těm, kteří mě nemohou vystát (takže všem ) přeji vše nejlepší do nového roku, snad bude lepší, jak ten současný, který dle mého nepřinesl naštěstí nic zlého, ale ani nic výjimečného :) :asie: PS: Výpis toho, co chystám na další rok vkládat nebudu, nejen, že si to asi každý umí představit, ale jsem magor a to každý ví :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Prosinec 31, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 Tobe taky chlape :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Prosinec 31, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 ...tebe tiez 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 31, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 vše dobre v novém roce ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.