Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Kluci, mám dotaz:

Nevíte o nějaké koncovce výfuku (dvojité, ne té ošklivé hranaté), která by měla průchozí oba vývody, popř. o koncovém dílu výfuku s dvojitou koncovkou, který by byl kompatibilní s mým motorem?

Docela mě překvapují ohlasy lidí, že je v provozu dost vidět, že mám tu druhou koncovku výfuku falešnou a to mě docela štve. U kouřivosti TSI-ček se asi není čemu divit.. :wallbash:

Předem díky za všechny postřehy.

Odkaz ke komentáři

Jj, právě. Ale mám tam chrom koncovku, viz.:

http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1815535604/Skoda-octavia-1-6-refit-1-8-2-0-special-tail-pipe-double-tube-exhaust-pipe.jpg_220x220.jpg

... Ona je sice prezentována jako průchozí, ale to bych musel mít prvně z boku ve výfuku díru, aby tudy rovněž něco proudilo. Čili v praxi je slepá a ačkoli na stojícím autě vypadá hezky, skoro jako origo koncovky, při jízdě je bohužel očividně vidět, že je ta pravá falešná a to mě štve :(

EDIT: díky, ale tato by se do nárazníku nevešla, musel bych mít vystředěný výfuk - já ho mám ale vlevo a vpravo díru (původně krytku)..

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Já nevím, jestli si rozumíme :)

Takto vypadá ta koncovka:

T2CvNgXotNXXXXXXXX_!!21284180.jpg

Zevnitř je, v místě připojení té pravé roury, průchozí. Není tam žádná příčka.. Jenže.. Když se podíváš na obrázek dole v příloze, myslím to takto. Černé čáry znázorňují výfuk (tu koncovou rouru) a tlumič výfuku. Červená čára znázorňuje, jak je na té koncové rouře výfuku nasazená koncovka. Nasazuje se až nadoraz, čili vnější (viditelná) část končí tam, kde končí skutečná roura výfuku, je na něj nasunuta. A problém je v tom, že ačkoli má ta koncovka výfuku průchozí i tu pravou rouru, jak je z obrázku patrné, v místě toho otvoru vede reálná roura výfuku. Čili jedinou možností, jak výfukové páry zprůchodnit i do té pravé koncovky, by bylo vyříznout (či vyvrtat) otvor v rouře toho skutečného výfuku (ne v koncovce) v místě napojení té pravé roury koncovky - čili v místě, které je označeno na obrázku zeleným kolečkem.

Trošku špatně se to vysvětluje, pochopil jsi mě? :)

Čili to by znamenalo vlastně zásah do výfuku jako takového (to je OK, to mi z principu nevadí), ale takovýto otvor by se přece choval jako děravý výfuk = jak jsem psal, mohl by prskat, hučet, či střílet, ne?

post-28923-0-49574100-1403521637_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

aha, no radne jsem to domotal :D

ja prave myslel, ze ta koncovka je jednoducha a na ni na prasaka navarena koleno vetev. V pripade diry ve vyfuku by to delalo bordel, protoze by vyfuk byl opravdu deravy.

Nejsem si ale jistej, jestli to mas takto spravne nasazene. Mel jsem za to, ze vyfuk konci nekde za tou sponou, tim padem by nic nebranilo, aby ti sly spaliny do obou vetvi. Ono je to logicke i z te logiky tehle koncovky a te, co jsem ti posilal.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

No to by se už musel řezat výfuk, protože už teď je to tak tak, nasadit tu koncovku s takovýmto odsazením by znamenalo tahat ji půl metru za nárazníkem :)

Dle obrázků by se to mělo asi vážně nasadit až nadoraz, čemuž odpovídají i zahnuté duté hrany těch koncovek. Čili asi teoreticky je opravdu jedinou možností říznout ten výfuk a koncovky nechat "viset"..

To by neměl být problém, to se dělá i u origo koncovek, ne?

EDIT: ale když se tak koukám na tu část s upínací sponou, je hrozně krátká, to přece nemůže držet, ne? :(

Odkaz ke komentáři

Je to Čína, ti nikdy nic nedomyslí :D

Viz.: http://www.aliexpress.com/item/Skoda-octavia-1-6-refit-1-8-2-0-special-tail-pipe-double-tube-exhaust-pipe/1278857864.html

Jen si fakt nejsem jistý tou upínací délkou u spony. Přijde mi to hrozně krátké.. Musel bych ji asi částečně zajistit i dvousložkovým lepidlem na výfuky (to mám i teď), pak by to snad držet mohlo..

Odkaz ke komentáři

Tak dnes mě u Hellera potěšili :D

Nechal jsem jim tam auto na servise kvůli vyčištění a doplnění klimy (po roce a půl už si to zasloužilo a přes nevoli vedení jsem si to vydupal). Když jsem se odpoledne k autu vrátil, na parkovišti jsem ho nenašel. Pak chlápek řekl "á, vy si jdete pro to hezké auto!" a říkal, že mi ho dali do stínu a bokem, aby na něj nepražilo slunko a neotloukla ho ostatní auta :D

To je péče, která potěší :)

Odkaz ke komentáři

K výfuku: koukal jsem se pod auto a má koncovka má 2 neduhy:

1) Ten úchyt je fakt moc krátký, buď by visela na hraně, nebo bych ji musel zasunout více a plyn by stejně utíkal cestou menšího odporu = vlevo tak, jako nyní

2) HQ zase ty koncovky nejsou a zespodu je docela rezavá

... Našel jsem ale, že se prodávají 2 na pohled shodné koncovky, jen ta jedna má o něco delší upínací plochu. Proto po výplatě objednám novou a až dorazí (očekávám až někdy v srpnu), půjde na auto, kde odřežu koncovou část výfuku. Snad by to tak mělo vypadat a fungovat tak, jak chci..

Pouze dotaz: Tím, že mám benzíňák, nehrozí při řezání výfuku nebezpečí nějakého vzplanutí z těch spalin?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...