Přejít na obsah

Vytiekla mi voda z kurenia do interieru pod nohy

Guest MiroslavD

Doporučené příspěvky

Guest MiroslavD

Zdravim vas, mam skoda octavia r.v.2000; 1.9TDI. Nedavno mi vytiekla voda (teraz uz viem, ze to bolo z okruhu kurenie) na nohy spod palubovej dosky. Stalo sa mi to v zahranici a narychlo dohodnuty mechanik mi to urobil na dojazd na slovensko tak, ze odstavil okruh kurenia a prepojil hadice len na okruh chladenia motora, povedane laicky. Povedal mi, ze mam pokazene v anglictine 'metrix' ktory mi zabezpecuje cirkulaciu vody pri kureni v interiery.

Chcem sa spytat na radu od skusenych:

1. ako sa vola ten diel ktory mam poruchovy(pokial som vam dal dostatocne vysvetlenie a popis k tomu aby sa to dalo takto identifikovat)

2. je to mozne vymenit doma v garazi, alebo radsej k mechanikovi?

3.da sa vyratat predpokladana cena za opravu, s odchylkou plus-minus? (mam nedaleko mechanika, ktory to s cenami prehana,tak by som chcel vediet aspon priblizne s cim pocitat)

Dakujem za vase odborne rady.

S pozdravom Miroslav

Odkaz ke komentáři

Pri vytečení vody z pod palubovky resp. pri jej presakovaní to býva väčšinou vadný (netesný) radiator kúrenia ak sa nemýlim.

Skús to rozobrať..tak by si mal opticky byť schopný určiť poruchu.

Zložité to je podľa toho aký si pokročilý čo sa zručnosti v takýchto veciach týka...treba rozmontovať palubnú dosku, pričom radiator vytiahneš iba po odstránení výstuhy, ktorá ide palubnou doskou...a tá je na nitoch, ktoré následne musíš nahradiť skrutkami.

Ale neviem akú závadu presne určil mechanik, pretože výraz metrix mi okrem filmu v súvislosti s kúrením nič nehovorí :palec:

Odkiaľ si ? :palec:

Odkaz ke komentáři
Guest MiroslavD

Som z Martina. Mechanik mi to nazval takto v anglictine. Pretoze, som tento problem riesil v zahranici. Bezne veci si dokazem opravit sam.Aj dat dole palubovku,ale potom ju naspat zmantovat som si uz nie isty. Zvlast budiky a podobne.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...