Přejít na obsah

Oct. I 1.6 74kW točí jen 5200ot./min. - Hallův snímač???

Doporučené příspěvky

Ahojte. Jsem tu nový - auto (Oct. combi 1. 6 74kW r. v. 1999) jsem koupil nedávno a od začátku se peru s nepravidelným volnoběhem + občasným cukáním v nízkých otáčkách. Pročetl jsem X - diskuzí na toto téma a šel jsem po krocích, které popisovali ti přede mnou a sice: klapka (vyčištěná, nastavená), váha vzduchu - vyčištěná, sací potrubí bez defektu a otáčky stále haprují. Dnes jsem podle VAG zjistil, že závada má být údajně Hallův snímač otáček na vačce (auto nejde vytočit přes zde na fóru udávaných 5200ot./min. - tam se to projeví jako omezovač...). Spotřeba je taky bych řekl vyšší - může to být tím? Co všechno obnáší odstranění tohoto problému? Koupě toho snímače je asi jasná věc - ale někde na internetu jsem se dočetl, že ho dokáží zničit špatně nastavené rozvody - na mém autě byly dělány před 7 tis. km...že by špatně nastavili a proto KO snímač? Asi by bylo dobré nechat při výměně toho snímače ty rozvody překontrolovat - přenastavit, že? Nerad bych, aby to šlo zase za chvilku do kytek...Myslíte, že by to kolísání opravdu mohl dělat ten snímač? A doporučili byste to přenastavení rozvodů - když už to bude kvůli té výměně čidla rozdělané? Děkuju za event. osob. zkušenosti s tímto snímačem...Adam.

Ještě jsem zapomněl napsat, že se studenými starty problém není - zatím...chytá normálně, ale přes těch 5200ot. /min. ani rana...Díky, Adam.

Odkaz ke komentáři

S největší pravděpodobností je Hallův snímač KO. Pro 100% jistotu odpoj snímač otáček klikovky (viz. foto) a pokud nepůjde motor nastartovat, tak je to ten Hallův snímač na vačce. Jinak ten z tvého odkazu, to je on, ale tady ho mají ještě levnější http://www.cc-autodily.cz/search/?keyword=06A905161B , jen já bych dal ten originál, číně prostě nevěřím :) a co se týká výměny, musí se kvůli výměně sundat komplet rozvody, takže i kdyby byly nějak blbě nasazený (což je podle mě blbost, jinak by ti motor nejel), tak ti je mechanik může rovnou překontrolovat a nasadit dobře ;)

post-107-0-62759500-1384724208_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

100% je to Hallův snímač, protože ŘJ odebírá signály z vačky a z kliky. Když jeden snímač vypadne, tak motor dokáže fungovat dál, ale v nouzovém režimu a když odpojíš i ten jeden funkční snímač, tak si nemá ŘJ jak zjistit otáčky a prostě nedovolí motoru nastartovat :) .

Jinak čínský snímač určitě neber, ta Německá výroba už by mohla vydržet, takže toho bych se už tak nebál jako té číny :palec:

Odkaz ke komentáři

Ještě jednou díky! Objednal jsem ten údajně německý, tak uvidíme...je pravda, že když už toho bude tolik rozdělaného kvůli té výměně, tak by to chvilku vydržet mohlo. Ve čtvrtek dám auto kámošovi do servisu, ať to vymění (na ty rozvody si doma netroufám), tak se docela těším, na výsledek - snad bude pozitivní.

Odkaz ke komentáři

Nemáš zač ;) , snad ten nový snímač něco vydrží, protože kdyby jsi měl třeba za rok kvůli špatnému snímači opět sundávat rozvody, tak to by tě určitě nepotěšilo :D . Až budeš mít auto opravený, tak dej vědět jak jsi dopadl, ale určitě to bude tím snímačem ;)

Odkaz ke komentáři

K A - čkám: měl jsem s nima pozitivní zkušenost s výkupem auta a to, že na inzerát nikdo nereagoval. Oni pořád volali atd., tak jsem je asi po 10ti telefonátech nechal dojet k nám na prohlídku (já jsem jim řekl, že nikam nejedu). Oni opravdu přijeli a po důkladné prohlídce mně zaplatili MOJI cenu z inzerátu - chvilku jsem měl i obavy, jestli jsou peníze pravé...Asi na to auto někoho měli, protože to jinak nechápu. No a když jsem hledal auto, tak jsem mimo jiné zavítal taky k nim - heslům typu: garance původu, km atd. jsem po zkušenosti s prodejem věřil - moje auto si prověřovali x - krát přes VIN, tak proč nedůvěřovat. Našel jsem jedno auto, které by se mi líbilo, tak jsem si od nich vyžádal VIN pro moji kontrolu (heslo důvěřuj, ale prověřuj tady platí dvojnásob) a světe div se: auto koupené v ČR, údajně s 165tis. km (mimojiné oblíbená hodnota u aut v ČR...) mělo PŘED 6ti lety 385tis. km!!!Byla to Oct. I TDi, takže se dalo čekat, že realita je někde kolem 500 - 600tis. km, takže jsem jim do telefonu řekl svůj názor na jejich "čestnost" a tím jsem s nima skončil. Docela jsem byl z toho zklamaný, protože mně bylo několikrát řečeno, že se stáčení km u nich již několik let nekoná a že by si to z jakési rádoby přestiže nedovolí. Argument, že je auto z protiúčtu je poněkud slabý - protože v době prodeje bylo již majetkem AAA a tudíž má být prodávano se všema jejich garancema. Nevěřím tomu, že by si ty skutečné km při výkupu neprověřovali - jak jsem psal výše, moje auto prověřovali několikrát...Takže tak s AAA. Omlouvám se za román, ale musel jsem se vyjádřit!:-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...