Přejít na obsah

Modrý dym z výfuku RS II FL

Doporučené příspěvky

Zdravím

Chcem sa opýtať či sa náhodou niekto nestretol s podobným problémom a ten je : Pri jazde z mierne teplym motorom to je 60C° voda olej pod 50C° a aj pri plne zahriatom motore 90C° a olej okolo 85C°- 95C° mi ide z výfuku po zošlapnutí plynu modrý dym vo velkom množstve takom že ho vidim cez zadné okno ako sa toči za autom a to idem aj okolo 80km/h robí to aj pri nižších aj vyšších rychlostiach a aj pri jemnom alebo plne zoslapnutom plyne respektíve sa mi to už raz stalo všimol som si to pri rozbiehaní a potom to prestalo no asi tak po 2 mesiacoch a to dnes mi to robilo skoro cely den. Dym je hustý ako ked ráno naštartuje stara LIAZ. Ale akonale zastavím a skusim pridať tak ten dym ani nevidno respektive nejde taky husty a modrý. Auto ma práve najazdených 162500km Ročník 2010 motor CEGA. Dakujem vopred za všetky odpovede.

Odkaz ke komentáři

Ten repas by mal byt v poriadku a bol robeny u znameho v originalnom Turboservise a bolo to asi tak pred 2 mesiacmi tak podla mna to nebude tento problem a ak by bol robilo by to častejsie a nie len vcera a pred 2 mesiacmi dnes cely den som sledoval spatne zrkadlo ci nezazriem dym a nič som nezazrel. Auto ide bez problemov. A ako to vyzerá ked sa regeneruje filter DPF ??

Odkaz ke komentáři

Pkud se nepletu tak při zahájení regenerace DPF by se měla rozsvítit kontrolka filtru na budících. Jde o to že když se při regeneraci vznití usazené saze tak podle mě kouř nebude modrý :huh:

Ano rozvieti sa ale len vtedy ak už auto upozornuje vodiča že ma ten filter zregenerovat ale ze ked sa regeneruje sam tak sa nerozsvieti ziadna kontrolka.

Odkaz ke komentáři

nene nic nesvítí při regeneraci, jenom když je ucpanej, tak ti tam hodí kontrolku a máš jet na 2500 otáček a na čtyřku, nebo nějak tak to je v návodě. je to možné poznat, že když stojíš na volnoběh, tak máš větší spotřebu a prostě to slyšíš...

jinak viděl jsem regenerovat na válcích a normálně to čmoudilo černě...

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zdravím

Chcem sa opýtať či sa náhodou niekto nestretol s podobným problémom a ten je : Pri jazde z mierne teplym motorom to je 60C° voda olej pod 50C° a aj pri plne zahriatom motore 90C° a olej okolo 85C°- 95C° mi ide z výfuku po zošlapnutí plynu modrý dym vo velkom množstve takom že ho vidim cez zadné okno ako sa toči za autom a to idem aj okolo 80km/h robí to aj pri nižších aj vyšších rychlostiach a aj pri jemnom alebo plne zoslapnutom plyne respektíve sa mi to už raz stalo všimol som si to pri rozbiehaní a potom to prestalo no asi tak po 2 mesiacoch a to dnes mi to robilo skoro cely den. Dym je hustý ako ked ráno naštartuje stara LIAZ. Ale akonale zastavím a skusim pridať tak ten dym ani nevidno respektive nejde taky husty a modrý. Auto ma práve najazdených 162500km Ročník 2010 motor CEGA. Dakujem vopred za všetky odpovede.

Čau,už si ten modrý dým vyřešil?Čím to bylo?Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdnů později...

Reseni je novy DPF. Uz to vyresil jeden clovek. Lehne tam kat a pak to nezahori jak ma. Ja mel tady Tiguana a taky kat rozpadlej. Smula je, ze to je v jednom kuse, takze oprava je draha.

DPF je OK. Vaha vzduchu si robila co chela tym padom bol rozny prietok vzduchu teraz som prave hodil novu tak to budem pozorovat, a potom planujem dat DPF off :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 8 let později...
V 25. 6. 2014 at 7:29, kloky007 napsal:

Čau,už si ten modrý dým vyřešil?Čím to bylo?Díky

Ahoj řešil jsem ten modrý kouř u své RS,nechal jsem vyčistit DPF  ten byl v pohodě,poslal jsem vstřiky na stolici a tam zjistily že dva špatně dávkovaly palivo výměna za nové a termostat neudržela provozku a tím jsem měl tzv studené vypalování a díky tomu tolik modře kouřila,bohužel po výměně termostatu se zjistilo že žere vodu preavděpodobně hlava,ale kouřivost se snížila a čas vypalování také.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...