Přejít na obsah

2x spojka při přeřazení (studený motor)

Doporučené příspěvky

Tak jsem opět trochu pokročil v problému hladkého řazení u Oct. I 1.6 74kW 1999 a to tak, že jsem vypozoroval následující věc:

sednu do studeného auta, po nastartování dám bez problémů 1 a když chci přeřadit na 2, tak to jde ztuha (jak jsem psal v jiném threadu). Pokud v této snaze zařadím neutrál, pustím spojku - následně ji zmáčknu a z neutrálu dám 2, tak je to bez problémů - hladce a nenásilně. Takže takový meziplyn...když se auto prohřeje, tak už řarení jde hladce i bez toho "meziplynu".

Kurec, nevíte, co by to mohlo způsobovat? Nikdo tento problém nemáte? Napadla mě spojka, ale možná je to jen alibismus vůči převodovce. Dráhy řazení jsou na vypnutém motoru nebo při nastartovaném na místě (se spojkou) bez jakéhokoliv drhnutí a jde to krásně! Po rozjetí nastává u toho studeného motoru problém s tím 2. stupněm (s 2x vyšlápnutím spojky OK). Rychlosti přes zuby nejdou, nic nehučí/nekřupe/necinká ani nic podobného...DÍKY!!!

Odkaz ke komentáři

Jj, olej v převodovce je dám nový (originál) - sice se to trochu zlepšilo, ale nic extra. Ten synchron se asi nabízí, ale když je to závislé na teplotě motoru resp. převodovky? Jak jsem psal - u teplého je vše OK. Problém je studený motor. Aha, takže pokud by se to dělal ten synchron, tak to už tak lehce nepůjde, že? Co to cca stojí? Ať vím, zda má smysl nad tím přemýšlet...

Odkaz ke komentáři

Když je olej v převodovce studený, tak dostávají synchrony víc zabrat než když je vše ohřáté, takže pokud je opotřebovaný, tak za studena nepracuje tak jak má a ty máš potom problémy s řazením. U starých náklaďáků synchony nejsou, proto se řadí s meziplynem a ty v podstatě za studena na 2. stupni synchon ''nemáš'', proto se ti lépe řadí s 2x vyšlápnutou spojkou... Kolik stojí oprava netuším, ale počítej že min. 3tis a nedělá to kde kdo, mechanik na to musí být specializovaný...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...