palos Odesláno Prosinec 27, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2013 Zdar,mam octavku r.v.2000,najeto 200 tis.Prevodovka ma oznaceni duu,pry tam odchazeji nyty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 27, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2013 Ano, s převodovkou DUU jsou problémy s praskajícími nýty. To se ale týká převodovek do roku 99 nebo 2000 (nevím přesně), každopátně pokud už máš facelift, tak se tě tento problém netýká... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
951 Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Ahoj.ja mám octu taky1.6 74kw ale 2001 facelift,takže mě by nemělo hrozit prasknutí nýtu?hledal sem na vebu ale všichni mluví tak všeobecně že je to u těch DUU ale třeba jako ty že je to jen do určitého roku nepíšou.díky za odpověd. Ano, s převodovkou DUU jsou problémy s praskajícími nýty. To se ale týká převodovek do roku 99 nebo 2000 (nevím přesně), každopátně pokud už máš facelift, tak se tě tento problém netýká... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Faceliftu by se to týkat už nemělo, tím myslím ten rok 2001, ale 100% to nevím. Mohl bys zkusit napsat dotaz přímo do Škodovky, tam by ti nějaký technik měl umět odpovědět ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 melo by se to tykat prevodovek DUU do roku 06/2000 vyroby u faceliftu jsou uz nyty zesileny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
951 Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 melo by se to tykat prevodovek DUU do roku 06/2000 vyroby u faceliftu jsou uz nyty zesileny Uf,tak to zni dobře.ale pro jistotu to do té Škodovky napíšu a uvidime co a vubec jestli odpoví. Díky moc za odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 8, 2014 Sdílet Odesláno Únor 8, 2014 Jestli ti odpovi tak prosim dej sem vedet diky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
palos Odesláno Únor 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2014 Mam 07-2000 duu,tak doufam,ze se mne to netyka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2014 Sdílet Odesláno Únor 8, 2014 palos: musíš doufat, protože při výrobě mohli mít např. ještě dost převodovek z předface na skladě a v 07/2000 je mohli klidně použít :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
951 Odesláno Únor 8, 2014 Sdílet Odesláno Únor 8, 2014 Jestli ti odpovi tak prosim dej sem vedet diky :) Jasně že dám vědet.jen jestli odpoví 0 Citovat Odkaz ke komentáři
951 Odesláno Únor 10, 2014 Sdílet Odesláno Únor 10, 2014 Dobrý den, Shodou okolností vlastním VW Golf se stejným typem převodovky. Prozatím žádné obtíže nenastaly, vůz je z roku 1999 a má najeto 142.000km. Neexistuje žádný seznam čísel převodovek s Vámi uváděnými problémy, nicméně jsme se s nimi, naštěstí velmi sporadicky setkali. Každopádně je diferenciál citlivý na prokluzování kol, např. při rozjezdu na ledu a podobně, takže doporučujeme tyto projevy co nejméně eliminovat. S přáním Hezkého dne, bla bla bla. tak tohle mi napsali u nas v salonu va Valašském meziříčí.Psal sem i do MB ale s tama pořád nic.Jinak závadu přiznali ale ............ . prostě asi kvůli kšeftu neřeknou víc.no sem zvědavej co odpoví z MB.zatím čus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 10, 2014 Sdílet Odesláno Únor 10, 2014 zatim diky za info a taky jsem zvedavej co na to bolka jestli teda odpovi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
palos Odesláno Únor 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2014 Ja mam najeto 201000 a zatim klid.r.v.2000 prevodovka duu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
951 Odesláno Únor 14, 2014 Sdílet Odesláno Únor 14, 2014 Ja mam najeto 201000 a zatim klid.r.v.2000 prevodovka duu Takže pánové,tohle mi odpověděli z Mladé Boleslavi.každý ať si to přebere jak chce. reagujeme na Váš email ze dne 9. 2. 2014, zaslaný na naší adresu Škoda InfoLine, ve kterém se nás dotazujete na spolehlivost převodovky a diferenciálu vozu Škoda Octavia I 1.6 MPI 74kW. K tomuto dotazu bychom uvedli, že v dané souvislosti nebyla nikdy vyhlášena dílenská ani svolávací akce. Obsah diskusních fór zpravidla nekomentujeme, protože nejsme schopni posoudit jejich vypovídající hodnotu a informační zdroje. Z našich zkušeností vyplývá, že čep satelitového kola diferenciálu se nejčastěji ustřihne při silně nestandardní jízdě, kdy se jedno kolo dlouhou dobu protáčí pod plným zatížením. Ovšem jiná zvýšená poruchovost nebyla potvrzena. Přejeme Vám mnoho šťastných kilometrů s vozem Škoda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest rapa Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Dobrý den, na poslední prohlídce servisákem mi bylo sděleno,že převodovka ŠKODA OCTAVIA 1.6 74KW 02/2001 DUU 195000 km je na hranici životnosti.Nevím,podle čeho soudil,asi podle zvuku.Já osobně nic neslyším,docela mě to vystrašilo.Nejspíš zajedu do dalšího servisu k nezávislému posouzení stavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Tak to by me taky zajimalo jak to zjistil jedine podle zvuku dej pak vedet zajima me to :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
951 Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Taktéž se připojuji.pokud nehučí nebo nejde řadit tak ma oči asi z rentgenu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 (upraveno) Já si myslím že dokud se v ní něco nestane, tak to nejde poznat, maximálně podler hluku a tuhého řazení apod., to byx jsi ale poznal i ty, moje taky jezdila úplně normálně i jak už v ní byla díra, až po nějakých kilometrech jsem ji začal slyšet, protože olej pomalu vytíkal a začala jezdit na sucho... :) Upraveno Duben 27, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Přesně jak už tu kluci napsali, dokud nezačneš slyšet nějaký divný zvuky, tak nic neřeš. Můžeš max. dát nový originální převodový olej (to převodovce jen prospěje) a jinak dál jezdit. Mě to připadá, že tě chtěli obrat o prachy a čekali, že ty v domění, aby ti auto dál fungovalo, budeš souhlasit s opravou... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@s Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 (upraveno) Zdarec, pridam taky trochu zkusenosti.Ve ctvrtek jsem si tak v klidu jel do prace a najednou mi pri prerazeni z 5 na 4ku proklouzla spojka a pak mi to prokluzovalo uz porad.Tak jsem jel hooodne opatrne ze aspon dojedu do prace a smiril jsem se s tim, ze mi odesla spojka.Po chvili se ozvala rana a to uz jsem mel diru v prevodovce, olej pod autem a hlavu v pejru :(.Nejeto mam jenom 118500km a zadny priznak cehokoliv se pred tim neobjevil. A ted resim kde se da nechat prevodovka repasnout,nebo jestli radsi koupit novou,nebo ze srotaku, protoze ty cisla jsou docela drsny.Co jsem zatim nasel tak nova origo 36000kc, nova neorigo 17000kc, srotak 8000kc, a repas co jsem nasel v Ostrave tak 10500kc, ale na toho cloveka jsem se docet samy spatny reference.Pak jsem nasel firmu sixta kousek od boleslavi, ti se mi jevi celkem profesionalne, ale je to pro me celkem z ruky. Mohl byste nekdo, co uz jste to resili prede mnou, dat nejaky tip na rozumne reseni? Diky Jeste jsem zjistil ze vyrobce te neorigo prevodovky je vika- mate s tim nekdo nejakou zkusenost???? Upraveno Duben 27, 2014 uživatelem Ol@s 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 zkusenosti zatim nemam a doufam ze to tak zustane klep klep jinak vika je cina ja bych to osobne nebral radsi nejakej ten vrakac nebo inzerat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Já jsem taky pro nějakou použitou, sehnal jsem za 5000 na bazoši, vyměnil olej a spojkovou lamelu která měla najeto jen 10000km (totálně nasáklá olejem) a je klid. Převodovka byla z bouraného auta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest rapa Odesláno Duben 28, 2014 Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 Zítra jedu do servisu k posouzení stavu,jsem zvědav co mi na to řeknou.Problém se střihajícími se nýty je znám,že se z ničeho nic rozsype převodovka se stává i u jiných značek aut.Každopádně budu pátrat po informacích dál.Pokud mě žádný servisák nepřesvědčí ,nebudu to řešit.Každá preventivní výměna jakéhokoliv dílu je pro servis kšeft. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
palos Odesláno Duben 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 Mne pri nizkych otackach se ozyva duneni,tak asi to uz zacina,, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest rapa Odesláno Duben 29, 2014 Sdílet Odesláno Duben 29, 2014 dnes mi to rozebrali,hluk byl od spojky,nýty překontrolovali,namontují novou spojku.Všechny díly mi ukázali,sami potvrdily,že je to všechno velká bublina,záleží na stylu jízdy atd...Nicméně pevnostní šrouby jsou k mání za 3500kč,original ŠKODA.Potvrdili mi,že občas problém s nýty řeší,ale žádný extrém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
palos Odesláno Květen 9, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 Mne pri nizkych otackach se ozyva duneni,tak asi to uz zacina,, Zadna prevodovka,ale uvolneny plech pod vyfukem....nastesti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@s Odesláno Květen 13, 2014 Sdílet Odesláno Květen 13, 2014 Tak ja uz mam po vymenene prevodovky(bylo tam 6der) i spojky.Prevodovku mam repas,spojkovou sadu sachs. Ale zarazi me chod spojkoveho pedalu-jde uplne lehce a hlavne zabira uplne dole.Musim pedal seslapnout az na podlahu abych mohl preradit.A Kdyz jsem parkoval tak jsem po vystoupeni citil smrad.Jak jsem se docet nastavit se to neda, ale nevim jestli je to ok, jestli to treba neni zavzdusnene,nerad bych si odvaril novou spojku. Diky za postrehy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kuci20 Odesláno Červen 27, 2015 Sdílet Odesláno Červen 27, 2015 Prosim te, kde jsi sehnal tu repasovanou prevodovku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.