Přejít na obsah

Problém s neutrálem

Guest lowmanager

Doporučené příspěvky

Guest lowmanager

Zdravím,

občas se mi stává, že když nemám zahřátý motor, dojedu do křižovatky, vyřadím do neutrálu tak se mi začnou zvyšovat otáčky a spotřeba. Vynu jsem motor a nastartoji až na nějaký 5tý pokus, po nastartování to dělalo furt ale tím že jsem se rozjel tak to nevadilo. Jednou se mi taky stalo že se mi začali zvyšovat otáčky když jsem mel zařazenou 2-3, taky jsem vypl motor ale potom jsem nastartoval hned a přestalo to. Na jednom fóru mi napsali že to je vadné teplotní čidlo chladící kapaliny, ale jak jsem se díval na faktury tak to bylo měněno v září roku 2013 (auto jsem kupoval v listopadu). Tak nevím jestli to opravili špatně nebo to může být něco jiného, zda-li to můžu ignorovat. A jestli mám na to čidlo záruku, protože to bylo měněno v neoriginálním servise. A jěště se chcu zeptat jestli se dá nějak lehce zkotrolovat klínový řemen, trošku mi to píská, ale v knize jsem se dočetl že musím odšroubovat něco zespodu a do toho se mi nechce.

Odkaz ke komentáři

Jaký typ motoru máš?

Zvyšování otáček bývá obvykle zanešenou škrtící klapkou. Je potřeba ji vymontovat, vyčistit a namontovat zpět, pak udělat základní nastavení. Pokud to nepomůže, zajet někam na diagnostiku, protože to můžou být i svíčky, kabely atd.

Ohledně klínového řemenu, jestli myslíš drážkový řemen, který pohání servo a v případě auta s klimatizací pohání ještě kompresor od klimatizace, tak na ten by ses měl dostat úplně snadno. Když otevřeš kapotu, je z tvého pohledu na levé straně a je viditelný, není třeba nic odmontovávat, teda kromě horního krytu, který je v případě mého auta na tom motoru jen nacvaknutý.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...