Přejít na obsah

Cvakání u pravého předního kola...

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové

Mám otázku a ta zní následovně, už asi rok mi při rozjezdu něco cvakne za kolem na pravé přední straně vozu, vyměnil jsem nedávno z důvodu stáří né kvůli cvakání: Homokineťák,čep řízení, čep ramene,silentbloky na rameni a stále to cvaká, ale zajímavé je to že jenom na zimních pneumatikách 175/80 R14 ale když hodím letní 225/45 R17 tak je klid co by to tak mohlo být?

Odkaz ke komentáři

Dneska mi to nedalo tak jsem chtěl přijít na to kde to zasran* cvaká :D už toho mám plnou řiť a ejhle, už jsem na to přišel :( ale doufám že to nebude stát těžký prachy pokud se nepletu tak je to vnitřní ložiško poloosy že?

Při hozené rychlosti když potahuji auto rukama, tak to v tom cvaká a protáčí se...celá ta tyč

post-22483-0-24798100-1389473536_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak když si již závadu našel, tak já využiji tvoje téma.

Mám problém s levým předním kolem. Občas při jízdě a to jak na rovině nebo při zatáčení něco klepne nebo spíše lupne v levém předním kole. Dnes jsem to celé zvedl a hledal. Nikde jsem nic ale nenašel, čepy, řízení, uložení, vše vypadá a je zřejmě OK, ale když jsem roztočil kolo, tak to cvaká, jako když na jízdním kole dáte do drátů plech jak ve filmu Obecná škola. Plechovy kryt kotouče je OK, také destičky, manžety na poloosách a jejich spony, vše dobrý. Zvuk se ozývá z místa vnějšího homokineťáku. A teď potřebuji poradit, zda to vidíte spíše na ložisko nebo ten homokineťák. Za jízdy při plném rejdu žádné cvakání není slyšet a ložisko také nehučí. Takže potřebuji poradit od Vás co by to mohlo být.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak potřebuji zase poradit. Po výměně ložiska FAG a vnějšího kloubu Meyle to hlavní klepání zmizelo, ale začalo jiné, kdy občas něco prostě klepne. Jednou za cca 10 km. Někdy při zrychlování když přeřazuji, někdy zase při zpomalování když podřazuji a také jsem to již slyšel při projetí dírou na neutrál. Je to jednoduché kovové klepnutí. A teď čím to je? Prošel jsem co mě napadlo. Kola utažená, středová matice také, ložisko je dobře nalisované, za to ručím, překontroloval jsem silembloky na ramenech, nejsou utržené, ale drobné praklinky mají, ale celkem již dlouho, čepy řízení a tyčky OK, stabilizátor myslím taky. Horní uložení tlumiče dobrý a pružina také. Takže už nevím. Ještě mě napadlo, že jsem něco podělal při montáži toho kloubu. Složení součástek je dle DP - ta talířová pružina a druhý kroužek a ten jistící, ale teď nevím, jestli se taky musí ten vnější kloub nakonec nějak nalisovat jako vnitřní, nebo stačí zatlačit a popřípadě dorazit gumovou palicí a měl by být zajištěný. Zdálo se mi, že je to zajištěné, ale je to jediná věc, kde jsem asi mohl udělat chybu. A tak mě zajímá, jak moc se na ten kloub musí bušit aby se to zajistilo? A dá se to popřípadě dorazit na autě, abych nemusel vyndavat poloosu? Myslím tím, jestli se do toho dá bušit a nemůžu zničit třeba vnitřní kloub či převodovku. Tak pokud jste se dočetli až sem, budu rád za radu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak závada možná zjištěna, montáží to zřejmě není, asi špatný nový kloub. Dnes jsem zjistil, že když zvednu kolo a otočím s ním, tak je v kloubu vůle, kdy se nejdříve trochu pootočí kolo a pak se začne až hýbat i poloosa. To by zřejmě být nemělo co? Na druhém kole mi to nedělá, tam cuknu kolem a hned bere i poloosa.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...