Přejít na obsah

jaká baterka je nejlepší?


Doporučené příspěvky

Á, další téma o autobaterii :lol: Tipů je vždy hodně, mě poslední tip vydržel 3roky a 4měsíce. Jak se všude (autobaterie je totiž taky nekonečné téma a je ho plný net) píše není to jen o značce ;)

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

Varta už dávno není co bývala, žádna jistota kvality to není, bohužel. Dokonce některé typy baterek Varta jsou přebal Starline! Dnes je snad vše dělané tak aby člověk po skončení záruky musel věc vyhodit a koupit jinou a u autobaterií tomu není jinak.

 

Před rokem jsem v nouzi za celkem draho kupoval Banner Unibull 80ah 700a v domnění, že za takové peníze kupuji kvalitní silnou baterku. Teď začátkem ledna jsem chtěl ráno odjet do práce a motor se ani nepřevalil, baterka ze dne na den KO. Před tím jsem měl 5let nějakou noname čínu. Celou dobu absolutně bez problémů a kdybych ji nezapomněl před zimou zkontrolovat a dolít, tak ji mám snad dodnes.

 

Řekl bych, že koupit jakoukoliv autobaterku je jak sázka do loterie, buď to vyjde nebo ne.

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři

Onehdá jsem koupila Varta Silver Dynamic, musela jsem jí reklamovat. Jevila známky vadného článku, ukazovala 9 voltů, na to se startér ani neotočil a jindy startovala normálně, 12,5 V. Prostě podle nálady. Reklamaci mi neuznali. Na dobu reklamace jsem si musela koupit další baterii, abych mohla jezdit. Koupila jsem stejnou. Zatím jezdím rok a půl ok. Loni před necelým rokem jsem kupovala do druhé oktávy Exide asi 77 Ah, auto nejezdí moc často, teď v mrazech týden stálo a startuje líp než silverka, co jezdí denně trasy kolem 40 km.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Stejnou baterku jsem koupil cca před měsícem a zatím naprostá spokojenost. I při opakovaných startech v krátkém intervalu (např. 5x nastartuji a vypnu motor během 1 hodiny), tak všechny starty jsou bezproblémové.

 

mám Vartu silver dynamic 12V 74Ah 750A už 2 roky, v pondělí jsem zapomněl vypnout potkávací světla a po 8 hodinách v mrazu -8°C chytla na poprvé takže za mně :palec:

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak musim taky pořídit novou baterku, odešla mi Perion (nevím jak je stará) každopádně po necelých dvou týdnech stání ani neotočila, jen dokázala odemknout a pak se vynulovaly i hodiny když jsem chtěl startovat. A to jsem ji ještě před cca měsícem dobíjel. Přemýšlím nad tou "originální - economy" a koukám, že tam mají jen o necelé 2 stovky dražší variantu s vyšší kapacitou a startovacím proudem http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/baterie-elektrika/bezudrzbova-baterie-skoda-12v-85ah-750a-economy-id:5766.eshop . Koukal jsem, že je asi o 3 cm delší než ta 12Ah, nicméně si myslím, že 1,5cm na každý straně by snad nemusel bejt takovej problém. Mám O1 1.9 tdi, nemáte přímo s touto baterkou někdo zkušenosti? Díky

 

Pepa

Odkaz ke komentáři

Hm, šuplík, to nevím jestli mám. Musím na to pořádně mrknout, ale myslím, že asi ne. Baterka prostě sedí na podložce, přidělaná je tou "lištičkou" s jistícím šroubem dole a akorát nahoře na tom sedí ta plastová svorkovnice od kladnýho pólu baterky, která má takovou manžetu na přichycení k baterce, ale tam je rozhodující ten rozměr, kterej je stejnej i na tý menší baterce (tedy 17,5 cm myslím). Tak by to snad nemělo dělat problém. Říkám si, že když už kupovat baterku tak radši s vyšší kapacitou i startovacím proudem.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...