Přejít na obsah

Koupě vozu Octavia II

Guest Mikey

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny příznivce vozu Octavia,

chtěl bych Vás poprosit o radu.

Už dlouho uvažuji o koupi vozu Škoda Octavia II 1.9 TDI (77kw) nebo 2.0 TDI (103kw) - ze všech stran slyším, že mám jít do motorizace 1.9 TDI 77kw, prý jsou 2.0 hodně kazové motory a finančně náročné.

Octavii II bych chtěl koupit do 200.000 Kč, rád bych měl manuál, maxidot, vyhřívané sedačky, automatickou klimatizaci a počet najetých km do 180.000 km

Můžete mi prosím někdo poradit, na co si dát při koupi vozidla pozor? Je jasné, že pojedu s automechanikem a vozidlo nechám prověřit přes společnost CEBIA (kvůli ověření počtu najetých km).. Myslíte, že se s těmito nároky na výbavu vejdu do zmiňovaných 200.000 Kč?

Kdybyste náhodou někdo věděl o tomto vozu na prodej a v dobrém stavu, klidně dejte vědět. :)

Předem děkuji za každou dobrou radu :)

Odkaz ke komentáři

Mám 2.0TDI BKD 103kw, ještě bez DPF v kombinaci s DSG. Po 213tkm motorově žádný problém, jediné, že se začíná ozývat dvouhmotový setrvačník, což je na výměnu "kus za kus" nákladnější záležitost. Takže nevím, jestli jsou 2.0TDI "hodně kazové", mezičlánek mezi volantem a sedačkou je v tomto případě asi taky docela důležitý.

Za mě porovnání mezi mým 2.0TDI a zkušeností s 1.9TDI je taková, že přestože 103kw není žádná střela, 1.9 je šnek a s DSG si na můj vkus nerozumí. Manuál nevím. Podotýkám, že jsem srovnával v době, kdy jsem měl najeto již 200tkm a OII byl FL s najetými 80tkm a jednalo se o náhradní vůz autorizáku. Takže stav zhruba takový jaký najdeš v bazaru. Ne všichni se starají a zachází s autem jako tady my, na fóru.

Myslím, že do rozpočtu by ses vešel, ale dal bych si pozor na vylítané střepy a hlavně na nájezd - mám subjektivní pocit, že v tomto nájezdu bude drtivá většina OII tvrdě stočená.

Výbava se dá dodělat, zaměřil bych se opravdu na stav jako takový - tlumiče (já mám stále originální na 80%, ale v tomto nájezdu o který máš zájem je většina jich měněných), na zvuk matoru za studena, nápravy, zda je auto rozvrzané. Zde podotýkám, že ani OII nemusí být po 200tkm rozvrzaná, pokud se s ní slušně zachází - je to solidně postavené auto. Hodně se dá poznat dle ohmatání/prosezení částí v interiéru (na druhou stranu z vraku za pár korun do stočenky není problém nacpat hezčí volant a klacek). Určitě bych si nechal rezervu na případně hlavbě preventivní opravy a výměny.

Poznatky ber jako laické, nejsem odborník, ale auto jezdím 5 let.

Odkaz ke komentáři

Mněl sem OII 2.0TDI BKD 4roky a žádný problém.Je to o tom jak se k tomu kdo chová.1,9TDI má pouze 5 rychlostí,což je dost důležitý.Někomu je to třeba jedno,ale na dálnice je šetka neocenitelná.Za 200tis. koupíš OII 2,0TDI v Eleganci rok 2008 určitě,problém bude s kilometry.U 5 - 6 let starý OII bych předpokládal poctivý nájezd cca 200 - 250tis.,ale klidně i víc.Vezmi si někoho kdo tomu rozumí a umí s diagnostikou.

Jak píšu výš,dvoulitru se neboj,a to svezení je fakt jiný.

Odkaz ke komentáři

verze 77kw mi zase nepřijde nějak extrémně slabá, má ji kamarád, chip na 105kw a jede moc pěkně, hlavně se super spotřebou. Octávii II bych chtěl před faceliftem, rok 2005 - 2007.. Koukal jsem v Německu a našel jsem jich tam docela dost, pěkných..

Spíš mě zajímá co všechno obnáší dodělávání maxidotu, našel jsem hodně octávii, které by se mi líbily, s automatickou klimatizací i výhřevem předních sedaček, ale jen s polodotem :(

Odkaz ke komentáři

Pokud ti jde spíš o spolehlivost a spotřebu, jdi rozhodně do 1,9tdi, 77kw. Sám jí mám a můžu jen chválit. Nechutně spolehlivá a spotřeba, když máš lehkou nohu, na dálky kolem 4-4,5 litrů. Vesměs mám přesně to co ty tady píšeš a jsem s ní navýsost spokojený. Jel jsem s ní do Francie, 4 lidi, plnej kufr a spotřeba na tempomat 4,2 litrů. A upřímně, neboj se i vyšších nájezdů. Tyhle motory byly tak povedené, že klidně zvládnou i 400-500 tisíc. Známý má dvoulitra a celkem nadává a co tak obecně slýchám kolem sedí na to co tady psal Marthass - 2/10 motorů jsou OK. Ptej se sám sebe jestli ti ten risk za to stojí ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...