Přejít na obsah

Rada


Doporučené příspěvky

Moje malá zkušenost - pokud by bylo rozhodování mezi 66kW a 81kW se stejným motorem ALH (naklápěcí lopatky turba) tak bych bral rovnou 81kW. Pokud bych měl rozhodnutí mezi ALH (naklápění - rádo se zanáší a dělá pak problémy) a AGR (pevné) tak bych bral AGR...

 

Já koupil jen 66kW v domnění, že tam bude turbo s pevnýma lopatkama (o značení ALH, AGR apod. jsem neměl ánunk). Od jistého r.v. je ale naklápění i u 66kW...kdybych to tušil, šel bych rovnou po 81kW kvůli úspornějšímu provozu (teda domnívám se, že je to tak).

Odkaz ke komentáři

Vidím to na strýcově a bratrancově Octě jakou mají spotřebu oproti mně. A bratranec přitom jak ho znám nejezdí extra při zdi...ale taky má myslím ještě nějaký čip.

 

Vysvětluju si to (třeba mylně) tím, že bych se oproti 66kW při své rozumné pravidelné jízdě pohyboval s celkovým využitím výkonu 81kW významně níže a tudíž by to mělo vliv na spotřebu...

 

Ale netvrdím, že mám 100% pravdu, jen že si to tak myslím...

Odkaz ke komentáři

Todle auto bude uz spise o aktualnim stavu nez o odolnosti motoru, ktera sice pri dobrem zachazeni je na dnesni dobu nepredstavitelna. Pocitat se musi ze to bude mit min 250 najeto, a nejake investice na zacatku budou nutnost.

Má to najeté pokud to je pravda 208 tis.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ja mam 1.9tdi 66kw AGR najeto 355tis km.. zimni starty super spotreba taky parada a auto jede dobre... ted resim jine problemy jako tlumice naprava atd... coz se musi pocitat u tak stareho auta (99) s tolika kilometrama jinak 66kw jsou pry nesmrtelne motory kdyz se clovek o nej stara... takze bych se toho nebal.. nekde je tu i tema kde maji chlapy najeto i pres pul mega... ale urcite bych hned po koupi vymenil olej filtry a udelal rozvody! jednou jsem se poucit s rozvodama....

Odkaz ke komentáři

Ja mam toto auticko necely rok a je to paradicka.Samozrejme som hned na zaciatku pri kupe ratal s rezrvou 500 Eur co sa ukazalo ako dobry krok.Olej,rozvody,brzdy a ine veci,a v blizkej doba ma caka zotrvacnik,co uz samozrejme dokopy prevysuje 500 Eur.Vzdy ked nieco zhanam v obchodakoch na tento motor (66kW) vsetci hovoria ze je to najvydarenejsi motor.Dufam ze to nezakryknem,ale je to ozaj vydareny motor a aj cele auto ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...