Přejít na obsah

BlaXpiritova eReSová karkulka

Doporučené příspěvky

všem vám moc děkuju za rady a tipy, jak ohledně gum, tak i ohledně chiptuningu (který tedy ještě není tak aktuální, ale i tak je dobré o tom vědět víc).

Co se týče gum, tak budu nakonec brát tyto: http://www.pneumatiky.cz/dunlop-sp-sport-maxx-rt-225-40-zr18-92-y-letni.html pak vám podám reference, jak jsem s nimi já osobně spokojený.

A co se týče chiptuningu, tak jsem se nakonec rozhodl pro motorpower, jak už kvůli vzdálenosti, tak podle referencí od vás.

Ještě jednou díky všem... :pivo:

Odkaz ke komentáři

Protože jsem to auto koupil na gumách s tímhle rozměrem a musím říct, že mi to velmi vyhovuje. Jak jsou široké, tak opravdu drží a člověk je jen tak neutrhne - co si budeme povídat 350 Nm při svižnějším rozjezdu na světlech dokáže svoje. Ale nemám žádné srovnání, proto sem píšu o rady. Přeci jen, od toho tu ta fóra jsou... :pivo:

to mi povidej na 15", staci kapka vody a kola se nezastavi :D

ja mam RZky chyceny nytama. V zadu podle direk z vyroby a v predu jednu podle vyroby a druhou na prasaka do plastu.

Odkaz ke komentáři

lojzahlina: tak přeci jen to je páska dělaná tak, aby udržela 120 kg. Kolik ta SPZ může mít, max 400g? Samozřejmě chápu, že to bude dnes a denně vystavené teplotám od dejme tomu -20 (kdyby byla krutá zima) až do +45 (někde v létě na slunci), ale i tak si myslím, že by to mělo držet. ^_^

Odkaz ke komentáři

Mishaw: Jak jsem psal, tak úprava jednotky se bude konat až v červenci. Do té doby mám na auto záruku na skryté vady, o kterou bych mohl přijít, kdyby poznali, že byla jednotka upravená - oni prostě hledají nějaký důvod, aby nemuseli platit ze svého. Do té doby budu jezdit se sérií. Ale pak sem samozřejmě graf hodím - možná se pokusím natočit nějaké video akcelerace před a po úpravě. :palec:

Odkaz ke komentáři

motorpower: koukám, tady se nic neutají. :-D Co se té úpravy týče, ty 4 měsíce a pár dnů ještě počkám a pak bychom se domluvili na nějakém datu, kdy bych se u tebe mohl stavit. Zatím jsem na tebe slyšel jen samou chválu a skvělé jednání a přesně něco takového bych si představoval, protože svojí Karkulku opravdu nechci svěřovat jen tak nikomu. :-) Každopádně díky za info. ^_^

Odkaz ke komentáři

Takže jak řekl, tak udělal. :-) O víkendu jsem se pustil do komplet pucování auta, sundání podznačníků a vyčištění letních alu kol. Bylo u nás celý víkend krásně, takže to šlo jak po másle a člověka to i bavilo. Vše jsem samozřejmě poctivě dokumentoval. ;)

Takhle zbídačeně jsme začínali (už se na to pomalu ani nedalo koukat). :D

post-36025-0-79256300-1393780859_thumb.jpg

Naštěstí jsem měl pomocníka, takže to šlo hned lépe. (v pozadí starší sestra, co je v rodině) B)

post-36025-0-76764700-1393780896_thumb.jpg

Opravdu už to chtělo umýt - vím, jsem hrozný, že jsem to nechal tak dlouho bez péče...

post-36025-0-01559100-1393781031_thumb.jpg

Sundána přední SPZ s podznačníkem.

post-36025-0-99295500-1393781070_thumb.jpg

A byl jsem docela překvapený, jaké všechny díry jsem tam našel... :angry: tohle opravdu nepochopím, ale co už, člověk nic nenadělá.

post-36025-0-06806800-1393781136_thumb.jpg

Sundána zadní SPZ s podznačníkem :)

post-36025-0-61880900-1393781177_thumb.jpg

Už po umytí a přilepení SPZ - opravdu to vypadá mnohem lépe - díky za tip ;)

post-36025-0-80698600-1393781244_thumb.jpg

To samé vzadu:

post-36025-0-17468300-1393781281_thumb.jpg

V týdnu jsem koupil i přípravek na čištění motorového prostoru, tak jsem vyčistil i v motoru, co šlo po sundání krytů. Takhle jsme skončili:

post-36025-0-29456200-1393781353_thumb.jpg

No a už celkový výsledek. Byl jsem spokojen! :) (už jen aby to stálo na letních 18")

post-36025-0-18674700-1393781399_thumb.jpg

No a tady už jsem se pustil do čištění letních alu, ale už jsem nevyfotil výsledek - já vůl zapomněl... :smich:

post-36025-0-12076000-1393781475_thumb.jpg

No tak a to je vše z mého víkendového pulírování. Vím, že to ani zdaleka nemá na všechny detailingové techniky, ale já osobně jsem byl spokojen a bez těch podnznačníků to teď vypadá opravdu znatelně lépe. ^_^

Odkaz ke komentáři

magnum67: Díky, ten motor mě taky potěšil, jak to prokouklo. :)

Laurin Klement: Nejen tohle, ale ještě jedno z vnitřní strany má bouli a jedno bylo píchlý taky z vnitřní strany a opravený docela divným způsobem. Proto budu na léto kupovat novou sadu... ;) O téhle bouli jsem samozřejmě věděl, o těch dalších jsem neměl potuchy - už jsem to tak koupil... <_<

Odkaz ke komentáři

princes: Díky, byl jsem až překvapený, jak "čistěji" ta karoserie bez těch podznačníků najednou vypadá.

Ale teď z trochu jiného soudku.

Včera se mi na cestě z chaty do Prahy stala taková nepříjemná událost :( - člověk si tak jede po D1 za nějakým Land Roverem, rána jak z děla a na skle prasklina, resp. dvě vedle sebe, jak se ten kamen ještě odrazil. Naštěstí to není nic velkého (viz. foto), ale je to přímo ve výhledu řidiče, což se prý podle zákona nesmí opravovat: "Legislativa EU vylučuje opravy dvouvrstvých autoskel v zorném poli řidiče - EHK č.43. Zorné pole řidiče je zjednodušeně řečeno plocha v šírce 30 cm mezi volantem a horním poloměrem stírané plochy při pohledu vně z vozu."

Nemáte někdo s něčím podobným zkušenosti? Díky za každou radu.

P.S. Připojištění čelního skla bohužel nemám, mám ho jen pojištěné v rámci havarijky a na tohle se mi to kvůli bonusům opravdu nechce čerpat.

Detail: https://www.dropbox.com/s/0u5rrnll0otvsr2/2014-02-17%2012.44.59.jpg

Pozice na skle: https://www.dropbox.com/s/h66jiorlgd5s4u6/2014-02-17%2012.45.07.png

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...