Přejít na obsah

Vyresena reklamace s korozi?


Oskar

Doporučené příspěvky

Chci se podelit s mojim problemem s reklamaci koroze karoserie. Resil jsem to minuly rok dost intenzivne a to jak se servisem Skoda tak se Skodou Auto jako takovou a porad jsem slysel ze mam smulu! Proste mi bylo receno ze kdyz nema naprosto pravidelny servis tak mam smulu. I kdyz jsem vsechny opravy co se tyce laku a kastle resil vzdy s autorizovanym servisem! Ale zacatkem tohoto roku jsem cetl clanek ze se jeden clovek soudil take s korozi a nakonec mu to dobre dopadlo a tak jsem se tam vydal naposled s timto argumentem a to ze nema povinost jezdit na vymemu oleje a udrzbu do znackoveho servisu!! Musim tam jet jen s poruchou v zaruce a nechavat opravovat lak a karoserii v pripade nehody atd. A nakonec se zadarilo a zdarma vse opraveno!!! A to loni po me chteli około 6000 kc. Za tak maly kousek koroze. Takze jim musim podekovat. Tak se nenechte odradit a drzim palce.

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem koukal na porad Autosalon a pohled na toho slovenkyho konstruktera mi znacne zvysil tlak!!. Vse co s nim zkonstruovali slo kvalitou naporsto do kopru! S moji O2 jsem mel takovych problemu jak nikdy pred tim se vsema O1. Asi se budu muset preorientovat na o neco lepsi VW nebo Toyotu. Skodovka uz nema tu kvalitu!!

Odkaz ke komentáři

naváži na argument oskara...něco lepšího VW nebo Japonce :D to mě dost pobavilo :palec: .Šulda mi dá za pravdu...záleží na matroši díllů-ale děláme pro koncern škoda-audi-vw-seat vše téměř na stejné kvalitě,takže tam nevybereš...a Toyota...taky veřejně přiznala pochybení při montáži řízení :unsure: a stahovala auta.Nebál bych se ani Kia-montáže u nás a díly budou na podobné kvalitě..všude se šetří aby se prodalo :beer:

Odkaz ke komentáři

At si kazdy rika co chce. Vw a skodovka ma takovejch chyb a poruch a na vsechny sve zakazniky pohrdave kasle!!!! Nikde nic nezverejni a i kdyz je evidentni ze se chyba prokazala na stovkach pripadech tak to tam bouchaj porad dal a dal vzdyt se vzdycky nejakej trotl najde a koupi si to a pak ho natahnem az k nam prijede do servisu a kdyz nahodou bude mit nejake interni informace tak mu to teda nejak daj dohromady!!! Tak s timhle pristupem at jdou do hajz.. Myslim ze neni hrdinstvi drzet hubu ale dbat o zakaznika a pro jistotu sve zakazniky svolat kdyz se projevi problem a to nechci nejako znacku uprednosnovat! Ale Skoda uz nebude me dalsi auto a to jsme jich doma uz meli... Jedine v cem ma skodovka nejakej vyznam je ze je vsuďe dost dilu na vrakacich at jsou odkudkoliv.

Odkaz ke komentáři

U nas je problem v jedne veci a to ze nikdo nechce byt ten prvni a ceka opodal jak to dopadne a pak si jen prihreje polivcicku. Co takhle jit do toho proti nim ve vetsim poctu a nakonec svyho dosahnem. Ja bych do toho urcite sel. Pred lety jsem mel problem se znackou Mercedes Chodov a resil jsem to asi tak 6 hodin a nakonec jsem odchazel jako vitez ale prisel jsem malem o hlas! Kdyz jsem od nich odchazel tak mi jeden z nich rekl ze ho to mrzi ale nemuze jinak ze to tak vedeni chce. Tak co na to rict...

Odkaz ke komentáři

V pátek jsem byl v autorizáku RT Torax Ostrava. Byl jsem tam s korozí, která je zapříčíněna tvrdou gumou na dveŕích, která prodře lak při zavírání a otevírání dveří(bylo to u prvních modelů, reklamace a vse okolo se resilo na skodahoumu). V servisce nechybí ani jeden záznam a vše bylo vždy řešeno přes autorizák.

Chtěl jsem po nich jen to, ať to nafotí a pošlou do Škodovky na vyjádření, níc víc.

Škodovka o tomto problému ví a údajně se zády neotáčí(je-li vedena serviska, což u mě je). Ale ke me se otocil zady autorizak.

Závěr byl ten, že technik z Toraxu ze sebe nebude u Škodovky dělat "blbečka" a posílat tam foto ojetého auta s korozí a žádostí na uplatnění reklamace. (Na kterou ale mám nárok)

Argumenty byly následujíci:

-Prošvihl jste poslední prohlídku o 2tis km (pozn. Škodovka uznavá i když je prohlídka vynechána, jen pak musíte platit určité procento opravy z vlastní kapsy).

-Koupil jste ojetinu

-Dělám u Škodovky 32let(ten technik)

No pak tam našli i naprasklý blatník, aby měli i trošku smysluplný argument. Ale s tím jsem tam ani nešel a nesouvisí to s tím ani trošku, takže ani toto nebylo smýsluplné.

 

Takže to buď nafotím sám a pošlu do Škodovky nebo si to nechám někde za moje peníze opravit šikovně.

Členovi ze skodahome, kteremu reklamaci uznali a opravili, to stejne po roce vylezlo znovu, ne-li ještě více.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři

Tohle je prave ten okamzik kdy se clovek nesmi vzdavat! Skoda auto ma svou linku na kterou se muzes obratit a tam dost prihlizeji na servisni historii. Me taky rikali ze ta moje koroze se vyskytuje na tom miste dost casto ale diky tomu ze chybely asi dva znackove servisy tak se k tomu neznali. Me se taky zacal diky tvrdemu tesneni odirat lak. Tak jsem zajel na vrakac a tam jsem si tesneni sundal z r.v. 2012 a ta guma byla heboucka tak jsem to prehodil a je vse v pohode. A vrakac za ty gumy nic nechtel takze v pohode jinak nove stoji okolo 700 kc.

Odkaz ke komentáři

Nakonec to budu řešit za své peníze. Chci to mít udělané maximálně kvalitně, ne aby to v autorizáku odflákli a já to tam musel chodit reklamovat, což se u tohoto běžně stává. A hlavně nechci vidět ty jejich kyselé znechucené tváře, které se nad váma neustále povyšují.

Například na větu že jsem si tohle vše zjišťoval i na fóru, mi bylo odvětěno to, že zjištovat si můžu co chci a byla mi naznačována věc typu, ze on má praxi a já čtu jen něco od písalku na internétu. No prostě tragédie, v ten okamžik vám v hlavě koluje tolik věcí, že ani nevíte co ze sebe vychrlit jako první. Část rozhovoru jsem si musel i nahrát, nedalo mi to.

Oni docílili čeho chtěli - zbavili se zákazníka, který není s něčím spokojen a nemá v plánu jim tam bezhlavě nechat peníze.

Nevzdal jsem to jen kvůli jejich chování, ale ve výsledku by mě asi ani uznána reklamace nevyšla o moc lépe, než když to vyřeším mou cestou kvality a jistoty.

 

To těsnění dveří z dobré várky už taky objednávám, nechápu jak tam mohli dát takovou tvrdou gumu.

 

 

Odkaz ke komentáři

Taky pěkný. Řešil jsem to samý chvíli potom, co jsem auto před lety koupil. Autorizák že mám smůlu, tehdy jsem věděl prt. Nějak jsem se na to vykašlal, ale pak změnil autorizák a tam se hned vše začalo řešit. Jenomže to bylo o pár let a pár desítek tisíc kilometrů později. Zjistil jsem, že předchozí majitelka zanedbala jeden pravidelný servis, prostě jsem to tehdy přehlídnul, tak mi nabídli kulanci. No, ŠA zaplatila nějakých 70% opravy, což špatné nebylo, ale při ceně opravy v autorizáku těch zbylých 30% dělalo nějakých 7-8 tisíc. A to není málo. Na druhou stranu na vše mám papír a kdyžtak budu reklamovat a reklamovat. Takže jestli to budeš řešit za své peníze, tak se pěkně prohneš i u lakýrníka z garáže. Nenechal bych se odbýt. Nicméně mě spíš nakonec štvalo, že ze mě ŠA udělala ještě pomalu blbce, když jsem upozorňoval na první autorizák, kde mi třikrát řekli, že nic řešit nebudou a nemám na nic nárok. Takže to jim bylo úplně fuk. A to je ten průser. Nakonec kdyby tato závada nebyla natolik rozšířená a nejezdila takto poopravovaná každá druhá OII, tak mi ani nakonec tu kulanci nenabídli.

Alespoň mi pak ještě v autorizáku opravili zadarmo bouchance od kamínků, když už se lakovalo, za předními koly a protože jim to dýl trvalo, tak zadarmo i jednu RS lištu dveří. :)

Odkaz ke komentáři

Davejte si pozor na to ze na praci vam autorizovany servis da zaruku jen jeden rok! Takze kdyz dojde k opetovne korozi diky neodbornosti zamestnance tak vas to bude zase stat nejake penize. Tak ze at tam uvidite pri prebirani nejakou chybu tak okamzite resit! A nemusite se citit nejak trapne a stydet se jako mnozi a pak splacou nad vydelkem. Jde prece jenom o vas a ne o ne. Oni to maj jako jednu polozku dne.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...